Tribuna/Футбол/Блоги/Ноу Баланса/Гіперзміни у «Волині», Ковалець латає «Чорноморець», амбітні новачки. Перша ліга готова знову запалювати

Гіперзміни у «Волині», Ковалець латає «Чорноморець», амбітні новачки. Перша ліга готова знову запалювати

Друга ліга не відстає.

Блог — Ноу Баланса
5 сентября 2020, 14:53
12
Гіперзміни у «Волині», Ковалець латає «Чорноморець», амбітні новачки. Перша ліга готова знову запалювати

Сьогодні стартує новий сезон ПФЛ – зібрали головні сюжети.

«Волинь» повинна стати лідером дивізіону – керівництво налаштоване рішуче

Всупереч чуткам та звинуваченням в нечесній грі Луцьк таки не потрапив до Прем’єр-ліги разом з «Рухом» та «Минаєм». Реакція босів одного з найбагатших клубів ПФЛ була категоричною – головний тренер Андрій Тлумак та спортдиректор Валентин Кошельник залишились без роботи. У «Волині», яка знову не пробилась в еліту, затіяли перебудову.

Так на чолі команди опинився її колишній гравець та екс-головний тренер «Ворскли» Василь Сачко. Інсайди пророкували вакантну посаду спортдеректора самому Віталію Кварцяному. Команду в міжсезоння покинув її найкращий бомбардир Денис Кожанов та досвідчений Тарас Михалик. Натомість приходять маловідомі виконавці, клуб також виступатиме в другій лізі командою «Волинь-2».

«Не чекайте від нас якоїсь блискавичної та дуже гарної гри, особливо в перших турах. Для нас важливе формування команди. Часу дуже мало. З минулого сезону можна порахувати на пальцях однієї руки, хто залишився. Однак, в клубі є всі умови, щоб виконувати завдання. Місто Луцьк і команда «Волинь» заслуговують на те, щоб бути представленими в Прем’єр-лізі», – зарядив днями Сачко.

Ковалець спробує затягнути цей кризовий «Чорноморець» в еліту

Не від доброго життя Остап Маркевич покинув Одесу посеред сезону, не провівши на чолі команди й десятка ігор. Керівництво у «Чорноморця» специфічне, а тут ще й утворилась черга з охочих викупити клуб у Леоніда Клімова. Тим часом одеський клуб так-сяк економить й видається не дуже успішною організацією.

Але призначення замість Маркевича Сергія Ковальця потрохи себе виправдовує. При ньому моряки поки програли лише двічі, розбили 5:2 «Волинь» та зіграли внічию з «Рухом» і «Інгульцем», які вийшли в підсумку в УПЛ. Новий сезон «Чорноморець» також почав успішно – пройшов «Енергію» в Кубку. Життя наче налагоджується.

«Результати покращились, аура в клубі стала зовсім іншою, в чому найбільша заслуга Сергія Ковальця. Впевнений, в наступному році ми повинні повертатись в УПЛ», – не приховує оптимізму один з лідерів одеситів Євген Зубейко. В новому розіграші в цьому йому допомагатимуть досвідчений Рінар Валєєв, який повернувся в клуб, та голкіпер рівня УПЛ Роман Підківка.

Від «Агробізнеса», «Оболоні» та «Металіста-1925» залежить, чи буде в нас знову шалена боротьба за УПЛ 

Вчорашні борці за підвищення за логікою мають повернутись на дистанцію ще сильнішими. У Волочиську обіцяли в сезоні 20/21 нарешті підкріпити претензії на Прем’єр-лігу заявкою на атестат, розв’язавши проблему з власним стадіоном. «Оболонь-Бровар», щоб мати серйозніший вигляд, перейменувалась на стару-добру «Оболонь». Металісти запросили на посаду головного тренера колись успішного на чолі юніорів «Шахтаря» Валерія Кривенцова.

Вагомих підстав випасти з боротьби за еліту у волочисьців, оболонців та харків’ян немає. Але нюанси залишаються. Поки по президенту «Агробізнеса» Олегу Собуцькому триває розслідування через можливе побиття судді, команду покинуло кілька важливих виконавців, зокрема Кухарук та Козьбан. «Оболонь» утвердила на посаді головного тренера Валерія Іващенка, яким не соромляться керувати під час гри з трибун керівники клубу. В «Металісті-1925», попри непогане підсилення, продовжує турбувати часта зміна тренерів – цього разу це навіть призвело до відставки генерального директора Володимир Лінке.

Амбіції у цієї трійці однозначні – боротьба за підвищення. Але поки не схоже, що всі троє навчились працювати над минулими помилками. Що ж, підстрахувати інтригу обіцяють в «Миколаєві», де також поставали собі максимальне завдання. Також не варто забувати про амбіції мера Івано-Франківська, чиє «Прикарпаття», попри епідемію коронавірусу в клубі, завжди не проти зробити крок вперед.

Головку дали карт-бланш в Кременчуці

Ще півроку тому в «Кремені» йшлося про брак фінансів та зняття з першої ліги, а зараз в клуба новий власник, який привів на посаду тренера колишнього динамівця та тренера молодіжки Олександра Головка. У 48-річного спеціаліста довіра керівництва – йому дозволили комплектувати команду на свій розсуд. «Даємо Головку карт-бланш на вибір та перегляд гравців», – сказав новий господар Сергій Ковнір.

Невдовзі клуб покинули 11 гравців, замість яких з’явилось кілька цікавих імен. Наприклад, колишній гравець Серії А Ілля Брюхов (в минулому сезоні виступав за краматорський «Авангард»), екс-нападник «Олександрії» та «Волині» Станіслав Куліш, а також син головного тренера Олександр Головко-молодший.

Конкретних турнірних завдань нові боси «Кременя» не називають. Хочуть перетворити вчорашній муніципальний клуб на комерційну структуру, яка буде готувати та продавати молодь. Для цього й покликали Головка.

В першій лізі одразу шість новачків: муніципальні «Полісся» та «Кристал», аграрні «Альянс» та «ВПК-Агро», а також оновлені «Верес» та «Нива» Т

І у всіх хороше підґрунття закріпитись в дивізіоні. «Альянс» ще в минулому сезоні здивував, дострибнувши аж до чвертьфіналу Кубка України. «ВПК-Агро» в дебютний профісезон виграло групу Б, а в новій кампанії вже вибило з Кубка «Метал» з Фоміним у складі та Кучером на чолі. Влада Житомира не шкодує грошей на «Полісся» – клуб очолює Сергій Шищенко, гравці грозяться боротись за чергове підвищення, а матчі команди в новому сезоні можливо прийматиме реконструйований центральний стадіон міста.

Після сумнівного рокірування «Вереса» та «Львова» імені Копитка рівненський клуб почав усе спочатку, і ось перші серйозні успіхи. Команда Юрія Вірта в минулому розіграші другої ліги в групі А стала найрезультативнішою й тільки нагнала апетиту – в клубі кажуть, що налаштовані «дуже серйозно» й в підтвердження підписали непоганого форварда Роберта Гегедоша. Ще один перероджений клуб – тернопільська «Нива» – є скромнішим у фінансових можливостях та без іменитих гравців у складі, але з тренером Василем Маликом, який змайстрував чемпіонський колектив переважно з молоді.

І лише в «Кристалі» говорять про виступи в першій лізі обережно, киваючи на міський бюджет, – скільки мерія виділить, настільки й серйозними будуть амбіції херсонців у першій лізі.

Не забуваємо про другу лігу – цього разу там може бути навіть гарячіше

Старі та нові «Карпати» в одній групі. Між левами зі Львова та Галича непристойно тісні стосунки (галичани навіть їздять на клубному автобусі львів’ян), а Смалійчук і його молода команда не приховують можливість коли-небудь цим скористатись для відродження канонічних «Карпат». Принциповість цього дербі уже приваблює.

Герега нарешті з власним клубом. Колись засновник «Епіцентру» планував придбати ті ж львівські «Карпати», але виявилось, що купити їх взмозі тільки Смалійчук. Бізнесмен пішов іншим шляхом і вивів у професіонали клуб з рідного регіону на Хмельниччині – з нехитрою назвою «Епіцентр». Ще одна команда під патронатом ще одного віце-президента УАФ.

Відроджений «Кривбас» aka вбитий «Гірник». Писати нічого – вимушені спостерігати за стрімким злетом улюбленої команди президента України в новому сезоні. Просто неправильно заздрити.

Ще не вмерла «Таврія». Коли здавалось, що кримський клуб уже відмучився та відпустив душу в небо, з’явилась несподівана колаборація зі ще однією «Таврією» – тільки аматорською, з Херсонської області. Як кажуть: «Були на грані, але Бог з нами».

Харків гине за «Металом». Ностальгія за «Металістом» Ярославського не дає спокою харківським футбольним діячам – вслід за «Металістом-1925» Стороженка з’являється «Метал» Краснікова. Щоб це не означало, в новому проекті амбіцій не бракує, бо інакше навіщо кликати Фоміна та Кучера? Тим цікавіше.

Фото: фейсбук «Вереса», «Волинь», «Металіст-1925», zhzh.info, «Кривбас»

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты