Tribuna/Футбол/Блоги/Ноу Баланса/Перемога «Динамо» в Суперкубку вигідна усім

Перемога «Динамо» в Суперкубку вигідна усім

Але найперше – Луческу.

Блог — Ноу Баланса
26 августа 2020, 12:50
45
Перемога «Динамо» в Суперкубку вигідна усім

Микола Решнюк радий поверненню Мірчі.

Без вболівальників, вилучень, суддівських скандалів та сутичок на полі Класичне все одно вийшло видовищним. Майже абсолютна домінація «Шахтаря», але небачена вбивчість «Динамо» в нападі. Черговий гол Жуніора, але несподівана результативність списаного Родрігеша. Розчарування гірників після ще однієї гострої, але непродуктивної атаки, та радість Соля, коли його гол таки зарахував ВАР. Луіш Каштру, який намагався придумати, як врятувати гру, і Мірча Луческу, який все продумав заздалегідь.

З-поміж усіх причетних до матчу для румунського тренера цей поєдинок був найпринциповішим. Ось він, знову на авансцені, на фоні протести ультрас і скептичні погляди з залу – всі думають, що старий Мірча уже не при справах. Виявилось, енергії в ньому достатньо, щоб реабілітувати головне протистояння країни.

Мірча дав імпульс. «Ніколи не бачив таких перфекціоністів та трудоголіків як Луческу. Як він розбирає суперника – я такого в житті не бачив». Сергій Сидорчук набув нової важливості для команди при румунському тренеру. Не просто капітан і серце роздягальні, але й лідер на полі, навіс якого на Де Пену відкрив учора гру. Здається, це передалось усій команді.

Мірча повернувся в гру. Йому важливо було це показати не тільки результатом на полі, але й діями в технічній зоні. Злива загнала під накриття усіх, крім нього. Рушник на голові – доречніший образ, ніж скинута шапка. 75-річний спеціаліст не боїться застудитись, але боїться видатись кволим. Бадьорі підказки з лінії та жести похвали підопічним. Луческу на зв’язку.

Мірча перетворив слабкі сторони на сильні. З численними кадровими втратами, без участі Циганкова та з Кенджорою в центрі захисту Луческу не розгубився. Гра на контратаках з Родрігешем на комфортній для нього позиції, акцент на обороні та підсилення нападу, коли суперник остаточно пішов ва-банк, – тренер «Динамо» від початку і до кінця знав, що робити. Навіть не змінюючи схеми.

Мірча знову повелитель прес-конференцій. «Технічна команда грала проти організованої. Перемогла організована» та «У команди, що атакує сімома гравцями, є слабкі місця – ми ними скористались». Луческу не може не ставитись з повагою до «Шахтаря», але й не може не бути собою. Поки Каштру дивувався, чому його команда забила лише раз після десятка ударів, Мірча легкими уколами суперника смакував перемогу.

Мірча змінив гру. Зазвичай таке говорять про гравців, але в нашому випадку всі дороги ведуть до тренера. Луческу вкрай важливо було стартувати вдало в УПЛ і виграти Суперкубок в «Шахтаря» – він це зробив. Тепер співвідношення сил між динамівцями та гірниками має конкурентніший вигляд. Поки саме вигляд, але ж цього і треба для відновлення інтриги в боротьбі за чемпіонство. З моменту призначення румуна її стає все більше.

Перемога «Динамо» вигідна усім, і це не парадокс. Киянам на чолі з Луческу вона додасть наснаги, «Шахтарю» доведеться вийти з зони комфорту, щоб дати відсіч в чемпіонаті, а вболівальників зарядить міцнішою надією на чемпіонські перегони. Хочеться продовження вже найближчими вихідними, але, як і перша серія будь-якого хорошого серіалу, ця закінчується на найцікавішому. Далі буде.

Фото: Tribuna.com/Vitalii Vitleo

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты