Tribuna/Футбол/Блоги/Ноу Баланса/Михайлов – вічний тренер воротарів «Динамо». Працює на посаді з 1993 року

Михайлов – вічний тренер воротарів «Динамо». Працює на посаді з 1993 року

Луческу – уже 15 тренер, в штабі якого працює Михайло.

Блог — Ноу Баланса
7 августа 2020, 22:51
27
Михайлов – вічний тренер воротарів «Динамо». Працює на посаді з 1993 року

Луческу – уже 15 тренер, в штабі якого працює Михайло.

Михайло Михайлов є непомітним символом київського «Динамо» часів Незалежності. Одразу після закінчення гравецької кар’єри на початку 90-х воротар перейшов на тренерську посаду в рідний клуб. Відтоді персонально займається динамівськими голкіперами.

Ось кілька промовистих фактів про його динамівську роботу:

– За період з 1993 року, коли він офіційно заступив на посаду, й до сьогодні Михайлов лише раз йшов з «Динамо». Ненадовго. У 2006 році він покинув клуб, щоб повернутись у 2009-му після роботи в штабі Олексія Михайличенка в збірній України.

«Спочатку працював з усіма воротарями клубу – зранку до ночі. Дуже втомлювався. Потім зробив паузу й зосередився лише на роботі з голкіперами основного складу. Так минуло 14 років – зрозумів, що потрібна перерва. Рік відпочивав, потім повернувся до роботи, але уже в національній збірній, а потім знову в рідному клубі», – описував свою тренерську кар’єру Михайло.

– Вражає не лише тривалість роботи на одній посаді. За словами Михайлова, він взагалі став першим тренером конкретно воротарів у «Динамо» – до нього персонально голкіперами в клубі ніхто не займався:

«Тоді, у 1993 році не те що в Києві, але й в Україні взагалі не було в клубах такої штатної одиниці як тренер воротарів. Я став першим таким».

– Чи то через данину першопроходцю, чи то через велику повагу до людини, яка прийшла в «Динамо» майже одночасно з Суркісами і яку брати минулоріч разом вітали з 60-літнім ювілеєм, чи то через бездоганну оцінку роботи – але в підсумку за 24 роки на посаді Михайлов встиг попрацювати в штабі 15 різних головних тренерів. Від Лобановського до Луческу.

– Окрім Михайлова досвід тренера воротарів київського «Динамо» є лише у Сергія Краковського, який працював у команді Юрія Сьоміна в перший прихід росіянина в клуб.

Здається, якщо сам Михайло не втомиться від цієї роботи, посада в клубі йому гарантована за будь-якого тренера. Як вважаєте?

Фото: Ю. Юр’єв

Другие посты блога

Все посты