Tribuna/Футбол/Блоги/Ноу Баланса/«Агробізнес» увірвався на вершину першої ліги, але на УПЛ все одно не претендує

«Агробізнес» увірвався на вершину першої ліги, але на УПЛ все одно не претендує

Принаймні, так каже власник клубу.

Блог — Ноу Баланса
9 июля 2020, 22:32
42
«Агробізнес» увірвався на вершину першої ліги, але на УПЛ все одно не претендує

Принаймні, так каже власник клубу.

До рестарту змагань в першій лізі волочиський «Агробізнес» підходив шостим у таблиці. Але борці за УПЛ в цьому сезоні йдуть настільки щільно й нерівномірно водночас, що три перемоги поспіль після поновлення вивели команду Олександра Чижевського на перше місце.

Виходить, «Агробізнес» – це зараз головний претендент на підвищення? Не зовсім.

На відміну від конкурентів, волочиський клуб не подавав заявки на атестат УПЛ. «Ми й не будемо подаватись на атестацію, бо в нас не готовий стадіону у Волочиську. Ми зараз тільки робимо проекти, тому, дай Бог, будемо подаватись на наступний рік. А цього року не плануємо», – пояснив у коментарі Tribuna.com президент та власник «Агробізнеса» Олег Собуцький.

За його словами, на кінець чемпіонату у команди ті самі завдання, що й на початку сезону. Базово це підсумкове місце не нижче шостого, а максимум – перемога в кожній грі. І навіть якщо команда займе прохідне місце в підсумку, це нічого не змінить.

«Футболісти з розумінням до цього ставляться, бо на старті сезону ми пояснили їм про неготовність клубу до УПЛ», – сказав Собуцький. Схоже, прийняти це їм було непросто.

Те, що підопічні Чижевського зберігають достатню мотивацію для боротьби за УПЛ, викликає захоплення. Особливо, після трьох перемог поспіль, одна з яких – виїзна над вчорашнім лідером дивізіону «Рухом».

З іншого боку, ситуацію не слід розцінювати настільки однозначно. Так вважає спортивний директор ПФЛ Євген Мороз. За регламентом місце «Агробізнеса» в УПЛ, якщо він і фінішує в чільній трійці без відповідного атестата, займе наступна в таблиці команда (зараз це «Волинь», якщо вона свій атестат отримає). Але це якщо «Агробізнес» дійсно не отримає атестат.

«Ситуація ще може змінитись – варто дочекатись остаточної видачі атестатів. У нас всяке може бути. У нас «Дніпро-1» заходив у професійні змагання без виступів на аматорському рівні, а «Львів» перестрибував з другої ліги в Прем’єр-лігу.

Якщо питання в стадіоні у Волочиську, то «Агробізнес» може заявити стадіон у Тернополі, наприклад, щоб відповідати вимогам атестації. Інші вимоги вони виконують», – пояснив Мороз у коментарі Tribuna.com. 

Теоретично клуб з Волочиська ще може отримати атестат УПЛ цього літа. Як стало відомо Tribuna.com, атестаційний комітет УАФ тільки наступного тижня буде розглядати заявки клубів першої ліги на отримання документальної перепустки в Прем’єр-лігу. Зрештою, час до нового сезону ще є

Тому так само теоретично віце-президент УАФ Олег Собуцький, чий клуб під час коронапаузи стабільно виступав за відновлення змагань в першій лізі, ще може змінити свою думку. Хоча поки він категорично відкидає можливість виступати не у Волочиську перед власними вболівальниками.

Стадіон «Агробізнеса» у Волочиську місткістю 2700 осіб

Трохи зрозумілішою ситуація має стати наступного тижня після засідання атестаційного комітету УАФ.

Фото: «Агробізнес»

Лучшее в блогахБольше интересных постов

Другие посты блога

Все посты