Tribuna/Футбол/Блоги/Ноу Баланса/«Рішення ПФЛ зустріли негативно». «Верес» та «Альянс» ще два місяці чекатимуть закінчення першої ліги, щоб зіграти плей-офф

«Рішення ПФЛ зустріли негативно». «Верес» та «Альянс» ще два місяці чекатимуть закінчення першої ліги, щоб зіграти плей-офф

Без матчів у другій лізі та ігрового тонусу.

Блог — Ноу Баланса
20 июня 2020, 09:04
3
«Рішення ПФЛ зустріли негативно». «Верес» та «Альянс» ще два місяці чекатимуть закінчення першої ліги, щоб зіграти плей-офф

Без матчів у другій лізі та ігрового тонусу.

Остаточне рішення конференції ПФЛ про відновлення першої ліги та зупинку другої не могло влаштувати всіх. «Верес» та «Альянс» – треті команди друголігових груп А та Б – хотіли продовження свого змагання, бо претендували на пряму путівку в першу лігу. Але в підсумку отримали лише право поборотись за неї через плей-офф.

З одного боку – замість десяти ігор на шляху до цілі вони отримали дві. З іншого – в цих двох іграх суперник буде в кращому становищі. Перша ліга дограватиме, а це означає, що її представник в плей-офф буде в кращому ігровому тонусі. Тоді як «Верес» та «Альянс» готуватимуться до вирішальних двобоїв лише через спаринги.

«У нас нічого не робилось, щоб дограти другу лігу»

«Рішення конференції ПФЛ ми зустріли негативно, – поскаржився у коментарі Tribuna.com президент «Альянса» Сергій Демченко. – У нас нічого не робилось, щоб дограти другу лігу. Як можуть професійні команди не хотіти грати у футбол? Для чого тоді ставати професіоналами, щоб потім економити гроші? Такі команди треба одразу виключати з професіоналів – нехай грають на чемпіонат області чи в аматорах. А так маразм якийсь

Трохи неспортивно, що буде різниця в тонусі між нами та суперником в плей-офф. Я це ще на конференції казав. Ви або запускайте напряму, або… Це ж не по-чесному. Але вже вирішили так».

Попри невдоволення, клуб-новачок на професійному рівні буде готуватись до плей-офф з усією серйозністю. Мета команди з Липової Долини не просто вийти в першу лігу, але й закріпитись там вище зони боротьби за виживання. Тому різницю в ігровій практиці тут точно не розглядають як нездоланну обставину.

«Зараз ми розпустили футболістів, поки вони відпочивають. Збираємось 5 липня та будемо готуватись до матчів плей-офф. Проведемо три збори – один в Сумах та два в Охтирці. Правда, це ще залежатиме від епідеміологічної ситуації в містах.

Загалом команда в нормальному стані – ми ж готувались до поновлення чемпіонату. Будемо уже детально дивитись, коли гравці зберуться. Ми їх попереджували, щоб вони готувались індивідуально. Всі гравці залишились в складі, крім одного – у Максима Гаврася закінчився контракт. А з рештою у нас угоди продовжені», – пояснив Сергій Демченко.

Суттєвих змін в клубі, яким опікується однойменна агрофірма, немає й у фінансовому плані. Її виплачують стабільно, а от наскільки її скоротили – президент розповідати уже не захотів. Каже: «Нормально виплачували».

«Не бачив команди понад три місяці»

На відміну від «Альянса», який в цьому році ще встиг зіграти одну змагальну гру (в березні у чвертьфіналі Кубка України проти «Маріуполя» програв 2:4), у «Вереса» такої практики у 2020-му не було зовсім. Рівненський клуб також висловлювався за відновлення змагань в другій лізі, а зараз не дуже вітає ситуацію з плей-офф.

«Рішення неоднозначне і до кінця не пропрацьоване. А якщо перша ліга зупиниться, тоді як нам грати плей-офф? Питань більше, ніж відповідей. В такому форматі команди першої та другої ліги будуть в нерівних умовах», – одразу після рішення говорив президент рівнян Іван Надєїн.

Такої ж думки головний тренер «Вересу» Юрій Вірт. В коментарі Tribuna.com він висловив незадоволенням тим, що другу лігу вирішили не відновлювати: «Те, що дехто не може грати через фінанси – це все для слабких. Якщо не можете виконувати вимоги протоколу – можна знятись з цього розіграшу, почати вже з наступного чемпіонату. Щоб їх не викидали, кому важко.

Розумію, що було важко всім догодити. Вибрали нас. Але ми приймаємо це, будемо готуватись. Яке б рішення не прийняли, його треба виконувати. Хоча такого, напевно, нема ніде у світі».

Зараз гравці «Вереса» відпочивають. Команда збереться 1 липня, пройде тестування, після чого, як і «Альянс» проведе три етапи зборів. Щоб знайти партнерів для спарингу, один з них доведеться провести за межами Рівного. Є ймовірність товариського матчу з тим же «Альянсом».

«Не можу оцінити фізичний і моральний стан команди, бо не бачив її понад три місяці. З 14 березня ми не тренуємось. Всі гравці індивідуально займаються вдома, як можуть підтримують свою форму. Надіємось на їхній професіоналізм, що приїдуть в нормальних кондиціях. Бо бачимо, що важко футболістам після паузи.

В нас остання офіційна гра була 23 листопада. Наступна буде рівно через дев’ять місяців. Але будемо готуватись, приводити футболістів до порядку. Вірю у свою команду і вірю, що після цього всього ми вийдемо в першу лігу», – сказав головний тренер «Вереса».

Юрій додав, що клуб та гравці на час простою домовились про скорочення зарплати на половину – так керівництву легше вчасно все виплачувати. Повні виплати повернуться, коли команда остаточно збереться 

Більшою проблемою для тренера є закінчення контрактів. «Я можу приїхати, а півкоманди може не бути. Коли зберемось, будемо підписувати короткі контракти на півтора місяця. А далі будемо відштовхуватись від того, чи вийдемо в першу лігу», – пояснив Вірт.

***

Президент ПФЛ Сергій Макаров в коментарі Tribuna.com ситуацію з «Вересом» та «Альянсом» прокоментував так: «Можливі суперечності є, але є і рішення конференції, з яким клуби погодились. Тому повинні підкоритись».

Матчі плей-офф між «Вересом» та «Альянсом» і 15 та 16 командами першої ліги заплановані на 15 та 19 серпня. До цього часу потенційні учасники стиків від ПЛ проведуть 11 змагальних ігор. Скільки спарингів проведуть «Верес» та «Альянс», поки невідомо.

Старт нового сезону в першій та другій лігах попередньо запланований на 4 вересня.

Фото: «Альянс», «Верес»

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты