Tribuna/Футбол/Блоги/Ноу Баланса/Камбек «Динамо» забезпечив унікальний хід Михайличенка. Він вчасно зробив потрібні заміни

Камбек «Динамо» забезпечив унікальний хід Михайличенка. Він вчасно зробив потрібні заміни

До такого «Зоря» не була готова.

Блог — Ноу Баланса
14 июня 2020, 00:52
37
Камбек «Динамо» забезпечив унікальний хід Михайличенка. Він вчасно зробив потрібні заміни

До такого «Зоря» не була готова.

Після поразки від «Шахтаря» два тижні тому Михайличенка точно чекало знайоме запитання від журналістів. В першій після поновлення грі тренер «Динамо» почав освіжати потухлий склад лише за 15 хвилин до фінального свистка – коли рахунок уже був 1:3. Але пояснювати звичну неквапливість Олексію не довелось через технічні проблеми в організації прес-конференції.

Проте запитання не повисло в повітрі. Судячи з подальших двох ігор, Михайличенко сам зрозумів недолік. Поєдинок з «Олександрією» не зовсім показовий тут, і все ж мінімальну перевагу в розгром кияни перетворили після замін. Зокрема виходу Карлоса Де Пени, який за півгодини на полі забив та віддав асист.

А от суперцентральна гра зі «Зорею» довела чітко, що тренер зробив однозначні висновки. Циганков, Вербіч, Де Пена – кожен з цієї трійки після одночасного виходу в другому таймі відзначився на полі результативно. Беньямін запустив камбек асистом на Буяльського. Карлос забив переможний, а Віктор відсвяткував повернення, поставивши ефектну крапку зі штрафного.

Переоцінити важливість цієї потрійної (потрійної!) заміни від Михайличенка (від Михайличенка!) не вийде. Бо вона зробила матч – перевернула гру, завела киян, як наслідок деморалізувала луганців, які замість 2:0 отримали 1:3. Хоча не факт, що дубль Юрченка врятував би його команду від цієї поразки – воістину ця заміна блискавично швидко допомогла гостям намацати правильний лад.

До 62 хвилини, коли Михайличенко розірвав шаблон, «Зоря» панувала. За перший тайм команда Скрипника провела вдвічі більше небезпечних атак, долаючи невідпрацьований пресинг суперника. Гроза та затяжна перерва картини не змінили – луганці продовжили нагнітати. Гол Юрченка з пенальті засвідчив, що господарі швидше пристосувались до мокрого газону, тому змогли перевести перевагу на табло. Удар Владлена в поперечку це лиш підкреслив.

А потім свято Трійці наздогнало «Динамо» з тижневим запізненням. Хоча справедливо буде відзначити також роль Буяльського. Серед динамівців Віталій зараз чи не в найкращому тонусі, тому за три тури забив аж чотири голи. Сьогодні півзахисник в ролі нападника став триґером, який завів команду двома небезпечними ударами перед першим м’ячем.

Те, що вдавалось Михайличенку, не вдалось Скрипнику. Його заміна Іванісені на Цвека завдала протилежного впливу на команду. Тільки вийшовши, Ловро перейняв нерв розгубленої команди і за п’ять хвилин нагарячкував на пряме вилучення. Дивно, але червона не стримала господарів від подальших грубих дій – терпіти програвання «Зорі» ще треба навчитись.

Направду дивно констатувати, що всю цю визначальну череду подій спровокувала вчасна та потрібна заміна Михайличенка. Але за всіма драматичними канонами сталась вона в найбільш потрібний момент. «Динамо» виривається на друге місце, обігравши головного конкурента на його полі в матчі за шість очок.

На місці тренера «Динамо» я б видрукував кадр сьогоднішнього виходу Циганкова, Вербіча та Де Пени, помістив у рамку і поставив на робочому столі – момент професійної гордості. Залишається тільки нове відкрите запитання – те, що ця трійця вийшла не в старті, а на заміну, це так було задумано?

Фото: «Динамо», «Зоря»

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты