Tribuna/Футбол/Блоги/Ноу Баланса/«Зоря» вистраждала перемогу, граючи не лише проти «Колоса». Навколо клубу напруга

«Зоря» вистраждала перемогу, граючи не лише проти «Колоса». Навколо клубу напруга

Ледь вистояли навіть в більшості.

Блог — Ноу Баланса
6 июня 2020, 20:45
8
«Зоря» вистраждала перемогу, граючи не лише проти «Колоса». Навколо клубу напруга

Ледь вистояли навіть в більшості – 1:0.

Відхід Сергія Рафаїлова після десятка років роботи в «Зорі» здивував. Здавалось, гендиректор і луганський клуб вже давно стали одним цілим, тому розлука мала тривожний вигляд.

«Перші два моїх роки в клубі було стабільне і хороше фінансування. Потім воно почало різко знижуватися в силу різних причин. Врешті зовнішнє фінансування повністю припинилося. З 2014 року доходу «Зорі» від інвестора немає», – пояснив нещодавно Рафаїлов.

В такій ситуації його відхід означав як мінімум те, що в клубі не стало людини, яка останні роки тримала його на плаву. Що буде далі? Останні події наштовхують на невтішні домисли.

Домашньому матчу з «Колосом» передував гамір щодо обов’язкової перевірки команд на коронавірус. «Зоря», як і інші клуби УПЛ, останні тижні справно інформувала про проходження тестів. Але як доказ луганці публікували фото забору крові, а не зразків для дорогого ПЛР-тестування, для якого кров не потрібна.

Це викликало підозри, чи не уникає клуб обов’язку, передбаченого МОЗ, у спробах зекономити. В клубі запевнили, що все гаразд, і 28 травня – перед відновленням чемпіонату – луганці пройшли необхідне тестування. Але голова спортивно-медичного комітету УАФ В’ячеслав Попов повідомив інше: 

«28 травня «Зоря» пройшла не ПЛР-тестування, а тестування на імуноглобулін. Делегат неправильно вчинив [дозволивши проведення матчу з «Колосом»]. ПЛР-тестування «Зоря» мала зробити перед грою».

На такому паскудному фоні й гра в Запоріжжі далась господарям наче з оскомою. Є перемога, але вистраждана. Граючи майже весь другий тайм в більшості, господарі дозволили супернику притиснути себе до воріт. І хоч небезпеки було мало, склалось враженням, що «Зоря» грає не лише проти «Колоса», але й бореться з навколишніми факторами.

Команда Скрипника, яка намагається грати в позиційний футбол, володіла м’ячем майже рівну кількість часу зі суперником. Ще раз – граючи майже весь другий тайм в більшості.

Якось символічно, що перемогу «Зорі» в цьому виснажливому матчі приніс гол Владислава Кабаєва – футболіста, якого Сергій Рафаїлов виторгував у «Чорноморця» в обмін на борги одеситів за квитки: «Там було 4,5 млн грн, ми ще трохи доплатили. В історії нашого клубу він є найдорожчим придбанням».

Символічно, бо досі незрозуміло, як клуб на плаву тримає наступник Рафаїлова Станіслав Оганов і чи здатен він домовлятись в умовах українського футболу. Незрозумілого зараз навколо «Зорі» достатньо. А за недомовленістю завжди приходять домисли та чутки. Не хотілось би.

Огляд матчу:

Фото: «Зоря»

Другие посты блога

Все посты