Tribuna/Футбол/Блоги/Ноу Баланса/Гол Адамюка «Олімпіку» – пушка. Він працював електриком, ним цікавились наші гранди

Гол Адамюка «Олімпіку» – пушка. Він працював електриком, ним цікавились наші гранди

Пробив головою так, як деякі не проб’ють ногою.

Блог — Ноу Баланса
30 мая 2020, 23:02
7
Гол Адамюка «Олімпіку» – пушка. Він працював електриком, ним цікавились наші гранди

Пробив головою так, як деякі не проб’ють ногою.

«Дніпро-1» повернувся в сезон з потужною мотивацією. Карантин та юридичний нюанс дозволили їм претендувати на єврокубки вже за підсумками цього сезону не лише номінально. Тепер залишилось завоювати це право через відновлений чемпіонат.

І от в домашній грі проти «Олімпіка» дніпряни без проблем виграли 3:1. Перемогу принесли голи Булеци та зимової пари новачків зі «Львова» – Адамюка та Тейлора. З них окремого акценту заслуговує ефектний удар головою від Володимира:

Для Адамюка це перший м’яч після повернення в Дніпро. Він уже виступав в цьому місті – ще в складі старого «Дніпра», але уже під керівництвом Дмитра Михайленка. Та гучно про себе захисник заявив після цього, коли грав у «Вересі»/«Львові». В сезоні 17/18 він у 26 років став одним з відкриттів чемпіонату. В наступній кампанії він взагалі не пропустив жодної хвилини в УПЛ.

Минулого літа з’явились навіть чутки про інтерес до нього з боку «Шахтаря» та «Динамо», а також предметна пропозиція від «Дніпра-1». Але стався незрозумілий конфлікт з керівництвом «Львова» начебто через зірваний трансфер в «Маккабі» з Хайфи.

Через це першу половину цього сезону Адамюк провів у дублі львів’ян, поки його взимку нарешті не придбав «Дніпро-1» – в купі з Тейлором, з яким у Володимира була потужна зв’язка. Вона, до речі, проявилась також і в сьогоднішній грі:

Але це не найцікавіше в кар’єрі захисника. Виявляється, перед переходом на професійний рівень (до «Дніпра» були ще «Кримтеплиця» та кам’янська «Сталь») Володимир виступав у чемпіонаті Івано-Франківськьої області, а паралельно працював електриком.

«Це правда. Маю другий або третій розряд, вже не пам’ятаю. Якщо потрібно, можу вдома поремонтувати щось, але не більше. Працював в Калуському районі три роки. Робота цікава – тебе весь час трошки струмом б’є.

Якби не футбол, так і працював би електриком. Все-таки я три роки провчився на електрика, ще потім пішов в Прикарпатський університет на факультет фізичного виховання і спорту. Хіба що, був би тренером або вчителем фізкультури в селі».

Тепер струмом Адамюк б’є сам. Не вперше.

Другие посты блога

Все посты