Tribuna/Футбол/Блоги/Ноу Баланса/В Німеччині теж коронавірус. У Вольфсбурзі жодного випадку, але «Шахтар» зіграє без глядачів

В Німеччині теж коронавірус. У Вольфсбурзі жодного випадку, але «Шахтар» зіграє без глядачів

Там важко купити продукти та захисні маски.

Блог — Ноу Баланса
10 марта 2020, 21:54
7
В Німеччині теж коронавірус. У Вольфсбурзі жодного випадку, але «Шахтар» зіграє без глядачів

Там важко купити продукти та захисні маски.

За два дні до поєдинку 1/8 ЛЄ між «Вольфсбургом» та «Шахтарем» офіційний сайт німецького клубу повідомив: матч пройде без глядачів. Причина в епідемії коронавірусу, зафіксовані випадки зараження яким різко зросли в Німеччині за останній тиждень.

Tribuna.com розповідає, що саме відбувається в країні та в самому Вольфсбурзі.

Масові заходи обмежують по всій Німеччині, фанати незадоволені

«Ми шкодуємо через це, але ми хочемо вчинити з максимально можливою турботою в інтересах усіх причетних», – пояснює рішення клубу та міста виконавчий директор «Вольфсбурга» Тім Шумахер. Сьогодні в Німеччині він не один такий – в різних куточках країни місцева влада забороняє масові заходи. Футбол страждає найпомітніше.

Суботнє дербі «Боруссії» Д та «Шальке» уже точно пройде без глядачів. Те саме з недільною грою «Боруссії» М проти «Кельна». Через заборону масових заходів у Баварії за порожніх трибун пройде домашній матч мюнхенців проти «Челсі» в ЛЧ наступного тижня. Це тільки з найгучнішого і з того, що повинно відбутись найближчим часом. Як повідомляє Kicker, в найближчі сім днів у Німеччині пройде 15 матчів без глядачів.

І хоч гроші за вже придбані квитки вболівальникам обіцяють повернути, деякі з них все одно невдоволенні рішенням. Найперше, це власники сезонних абонементів або прихильники клубів з нижчих ліг.

«Клуби з третьої бундесліги й нижче багато в чому залежать від доходів з продажу квитків. Заборона ігор з глядачами призведе до втрат. Це не вирішення», – йдеться в заяві фанатів «Айнтрахта» з Брауншвейга, який виступає якраз в третій бундеслізі.

Поряд з тим, коронавірус став на заваді не лише футболу, але й іграм в інших видах спорту, а також концертам, форумам, і т.д. Там теж без скасування подій або зачинених трибун не обходиться.

На сьогодні в Німеччині зафіксували 1,3 тисяч випадків зараження коронавірусом. 18 людям вдалось видужати, але є дві жертви. Все не настільки страшно як в Італії (9 тисяч заражених) й про карантин тут поки не йдеться, але це все одно червона зона на карті Європи. Схожа ситуація також в Іспанії та Франції – в купі ці чотири країни мають найбільші проблеми з коронавірусом на континенті.

Водночас в самому Вольфсбурзі поки не виявили жодного випадку зараження – була лише підозра на коронавірус в однієї пари, але вона не підтвердилась. Місту поки вдається тримати оборону, хоча в регіоні Нижня Саксонія, де воно розташоване, станом на зараз уже 49 виявлених хворих на коронавірус. Тенденція рухається в бік збільшення.

У Вольфсбурзі проблеми з продуктами та захисними масками. В місті скасовують заходи

З першими новинами про зараження в регіоні мешканці Вольфсбурга почали скупляти захисні маски на обличчя та засоби дезінфекції, передає видання Wolfsburger Nachrichten. Дійшло до того, що згодом не всюди їх можна було придбати. Також в дефіциті опинились гігієнічні серветки та гелі.

Медексперти заспокоювали населення, що для таких дій немає причин. Найперше тому, що всі ці засоби не дають стовідсоткового захисту від зараження коронавірусом. Вони радили телефонувати до лікаря при найменших натяках на ГРВІ, а також залишатись при цьому вдома та дочекатись приїзду бригади медиків – не добиратись в лікарню самому.

Виникли проблеми також з продуктами. Місцеві медіа повідомляють, що на прилавках важко знайти борошно, макаронні вироби, консерви та воду. Постачальники просто не встигають поповнювати супермаркети продукцією.

Загроза наближення коронавірусу впливає також на заходи в місті. Наприклад, вчора компанія «Фольксваген», яка є власником клубу «Вольфсбург», перенесла величезне зібрання усіх працівників та керівництва. Подія мала відбутись 19 березня й орієнтовно повинна була зібрати аудиторію в 13 тисяч людей.

«Робочу зустріч не скасували, а лише перенесли», – заявили в компанії. Це вагома подія в життя міста, адже його зв’язок з «Фольксвагеном» досить тісний. Тут розташований найбільший завод автовиробника, на якому працює значна частка населення 124-тисячного Вольфсбурга. Власне, місто й постало в 30-х роках минулого століття як населений пункт для працівників заводу, який звели тоді в цих краях.

Тим часом, медичні заклади та департаменти у Вольфсбурзі готові до появи коронавірусу в місті й навіть облаштували при міській лікарні окремий пункт для пацієнтів з ознаками вірусних захворювань – щоб відділити їх від потоку решти хворих.

«Вольфсбург» дбає про гігієну на стадіоні, але все одно ризикує зіграти без глядачів не лише гру з «Шахтарем»

Перед грою з «Лейпцігом» минулої суботи клуб скасував автограф-сесії футболістів, заборонив селфі з ними, а також продезінфікував усі поручні та сидіння на «Фольксваген-Арені».

Окрім цього, «Вольфсбург» відмовився організовувати поїздку фанатів команди на виїзний матч з «Шахтарем» в Харкові наступного тижня. В клубі боялись, що через епідемію в Німеччині їхніх вболівальників можуть помістити в карантин в Україні.

Також через коронавірус «Вольфсбург» не відпустив молодіжну команду на турнір в Англію. Наступним кроком стали уже рішення про зачинені трибуни на домашню гру з «Шахтарем» та скасування публічних передматчевих заходів. Поєдинок пройде в камерній атмосфері.

«Ми порівняли дві категорії «футбол з глядачами» та «якомога найкращі заходи для захисту здоров’я», враховуючи можливі наслідки. Хочу подякувати розчарованим фанатам за розуміння та відповідальність», – прокоментувала рішення голова департаменту спорту та здоров’я Вольфсбурга Моніка Мюллер.

Та схоже, це тільки початок. Зараз уже тривають розмови про те, щоб так само вчинити з найближчим поєдинком «Вольфсбурга» в Бундеслізі – виїзною грою з «Аугсбургом». Його можуть скасувати зовсім.

Фото: Frank Molter / dpa, Stephanie Giesecke, 

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты