Tribuna/Футбол/Блоги/Ноу Баланса/Сила в атаці, в суперниках – Йовічевіч. Сьогодні «Динамо» U-19 зіграє за вихід в 1/8 фіналу Юнацької ЛЧ

Сила в атаці, в суперниках – Йовічевіч. Сьогодні «Динамо» U-19 зіграє за вихід в 1/8 фіналу Юнацької ЛЧ

Єврокубки повертаються.

Блог — Ноу Баланса
12 февраля 2020, 14:10
7
Сила в атаці, в суперниках – Йовічевіч. Сьогодні «Динамо» U-19 зіграє за вихід в 1/8 фіналу Юнацької ЛЧ

Єврокубки повертаються.

12 лютого футбол в Україні нарешті виходить зі зимової сплячки. В Києві «Динамо» U-19 зіграє зі загребським «Динамо» за вихід в 1/8 фіналу юнацької Ліги чемпіонів.

Розповідаємо все, що важливо знати перед поєдинком.

Про що мова?

Юнацька Ліга чемпіонів – ще один єврокубковий турнір від УЄФА. В ньому беруть участь юнацькі команди клубів-учасників групового етапу Ліги чемпіонів та 32 переможці юнацьких чемпіонатів своїх країн.

Відповідно, цього сезону в турнірі стартувало дві українські команди – «Шахтар» U-19 (як юнацька команда учасника групи ЛЧ) та «Динамо» U-19 (як чемпіон України у цій віковій категорії).

Колективи від початку йшли різними дорогами. У гірників це був Шлях Ліги чемпіонів, де вони, як і основна команда, змагались у квартеті з «Манчестер Сіті», «Аталантою» та загребським «Динамо». Там вони чотири рази програли, двічі зіграли внічию, фінішували останніми в групі й покинули турнір.

Динамівці йшли Шляхом чемпіонів країн. На ньому вони у двох відбіркових матчах розгромно пройшли «Шкендію» (8:0, 2:2) та «ПАОК» (3:0, 2:2) та вийшли у стиковий раунд, який і відбудеться сьогодні.

У стиковому раунді (складається лише з одного поєдинку) команди зі Шляху чемпіонів країн приймають команди зі Шляху Ліги чемпіонів, які у своїй групі на попередньому етапі посіли друге місце. Так «Динамо» вийшло на загребців.

Тріумфатор пари вийде в 1/8 фіналу турніру, де уже перебувають переможці своїх груп зі Шляху Ліги чемпіонів.

«Динамо» U-19 в порядку?

До протистояння з хорватами та до весняної частини чемпіонату України (стартують 6 березня) колектив Ігоря Костюка готувався в Україні та Туреччині.

На зборах команда провела шість спарингів – проти «Колоса» U-19 (4:0), «Джуніорс» (1:0), університетської команди КНТЕУ «Меркурій» (10:0), турецького «Алтинорду» (1:1), німецької «Вікторії 1889» (2:0) та турецького «Аланьяспору» (8:0). П’ять перемог, три розгроми та одна нічия.

Важливо також, що в ході підготовки ніхто з основних гравців команди Костюка не зламався. Лише давні травми заліковують капітан Микола Михайленко та Володимир Бражко. Є ще пошкодження у Владислава Велетня.

Утім, Ігор Костюк запевняє: «В цьому турнірі все залежить від нас». Настрій бойовий.

В чому сила цього «Динамо» U-19?

Результативність «Динамо» U-19 на зборах не повинна дивувати. Атака – головна зброя динамівців. Команда є найбільш забивною в чемпіонаті України U-19 (51 гол) та другою найкращою за голами серед команд зі Шляху чемпіонів країн, які ще не вилетіли (15 м’ячів).

Найкращий бомбардир «Динамо» U-19 – Владислав Ванат. Цього сезону у нього 19 голів у чемпіонаті та 2 в єврокубку. Також помітний в атаці Вікентій Волошин – у нього три м’ячі в Європі та шість – в чемпіонаті. Він є одним з найкращих асистентів цього розіграшу Юнацької ЛЧ – три гольові передачі.

Варто виділити Євгена Ісаєнка (найкращий бомбардир на зборах – 9 голів), Артема Шулянського та, звісно, чемпіона світу U20 Георгія Цитаішвілі. Останній частину зборів провів з першою командою – як і ще кілька його партнерів по «Динамо» U-19: Костянтин Вівчаренко, Ілля Забарний та Олександр Сирота.

Також до ігор підопічних Михайличенка на зборах з U-19 залучили Владислава Кучерука, Вадима Мащенка та Даниїла Сухоручко.

Як динамівці гратимуть?

В команді вистачає технічних та різких гравців, тому як мінімум повинно бути видовищно. Українці в цьому євросезоні завжди забивають, а хорвати – рідко не пропускають.

Орієнтовний склад «Динамо» U-19 на гру має такий вигляд:

У попередньому розіграші Юнацької Ліги чемпіонів динамівці дійшли до 1/8 фіналу турніру, де в серії пенальті програли «Гоффенгайму». Далі цієї стадії «Динамо» U-19 ще ніколи не проходило.

На відміну від однолітків з «Шахтаря», які в сезоні 2014/15 дійшли до фіналу турніру, де поступились «Челсі». Це найбільше досягнення в турнірі серед українських команд. 

А суперник прохідний?

«Динамо» Загреб на груповому раунді зайняло друге місце, поступившись двома очками «Аталанті», від якої й зазнало поки єдиної єврокубкової поразки в цьому сезоні. Решту матчів – 3 перемоги та 2 нічиї.

В чемпіонаті команда наразі йде другою – лідирують однолітки з «Хайдука». Суперників розділяє одне очко.

Загребці також є чинним чемпіоном своєї країни в категорії U-19. Але оскільки головна команда пробилась в групу ЛЧ, то і юнацький колектив пішов Шляхом Ліги чемпіонів у своєму єврокубку.

В попередньому сезоні хорвати дійшли до чвертьфіналу Юнацької Ліги чемпіонів, де в серії пенальті поступились майбутньому фіналісту «Челсі».

У загребського «Динамо» U-19 два головних тренери. У внутрішньому чемпіонаті з нею працює Андрей Міоковіч. А от на єврокубки колектив приймає добре знаний нам Ігор Йовічевіч:

«Це вже другий рік поспіль так. У клубі вирішили, що я ще тренуватиму команду U-19, але тільки у Юнацькій Лізі чемпіонів. Беру їх за кілька днів до матчу. У чемпіонаті вони працюють з іншим тренером», – розповідав нещодавно Йові в інтерв’ю Tribuna.com.

У своїй команді він виділяє центрального захисника Йошко Гвардіолу. «Дуже габаритний. У нього справді велике майбутнє. Чудово розуміє футбол, сміливо йде в єдиноборства».

***

Матч «Динамо» U-19 проти загребських однолітків розпочнеться сьогодні о 17:00. Поєдинок пройде на столичному стадіоні «Динамо» імені Лобановського.

Трансляція в ефірі телеканалу «Футбол 2».

Фото: взяті з офіційних сайтів «Динамо» та «Шахтаря»

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты