Tribuna/Футбол/Блоги/Ноу Баланса/«Для Ярмоленка єдиний вихід – перейти в центр». Андрій потрібен «Вест Гему», але на іншій позиції

«Для Ярмоленка єдиний вихід – перейти в центр». Андрій потрібен «Вест Гему», але на іншій позиції

Доводить провідне британське видання.

Блог — Ноу Баланса
25 января 2020, 21:45
28
«Для Ярмоленка єдиний вихід – перейти в центр». Андрій потрібен «Вест Гему», але на іншій позиції

Доводить провідне британське видання The Athletic.

В топову британському спортивному медіа The Athletic вийшов текст, присвячений Андрію Ярмоленку. Автор Рошейн Томас, який спеціалізується на темі «Вест Гема», звів у один матеріал все, що треба знати про поточні та майбутні позиції українця в Лондоні.

Tribuna.com тезово передає суть поста під назвою «Is a fit and firing Yarmolenko in the No 10 role the answer for a team who can’t create chances?». Заголовок довільно перекладається так: Чи стане здоровий та вибуховий Ярмоленко на позиції «десятки» вирішенням для команди, яка не створює моменти?

* Від початку жовтня 2019-го «Вест Гем» набрав найменше очок в АПЛ (11) та програв найбільше матчів у лізі (11). Одна з причин – проблеми «молотобійців» з креативністю. Зміна Пеллеґріні на Мойєса нічого в цьому плані не змінила – в поточному сезоні лише п’ять команд створили менше гольових моментів, ніж банда Ярмоленка.

Мойєс відкрито скаржиться на брак креативних гравців. Проте такими шотландець називає в першу чергу Феліпе Андерсона та Мануеля Лансіні. Перший зараз поза грою, як і Ярмоленко, а другий поки не набрав найкращої форми.

«Нам потрібно відшукати цю креативність, – каже тренер. – В іншому випадку, нам доведеться знайти інший спосіб забивати голи та створювати проблеми».

При цьому Мойєс додає, що не натякає на покупку когось іншого.

* При новому старому тренері «Вест Гем» пробує грати в системі 3-5-2. Ярмоленко поки не відчув на власному досвіді, як це, бо востаннє виходив на поле ще при Пеллеґріні. Українець може найбільше постраждати від зміни схеми – в ній немає місця вінґерам. За таких обставин повернутись в основу буде важко.

Вихід для Андрія пропонує Ендрю Тодос – герой одного з наших матеріалів, якого в тексті представляють українським журналістом. «Той факт, що в цьому «Вест Гемі» немає справжніх вінґерів, означає, що єдиним вирішенням для Ярмоленка буде перейти грати в центр. Звісно, якщо Мойєс і надалі наполягатиме на схемі 3-5-2».

Тодос наводить приклад колишнього гравця лондонців Арнаутовіча. Марко теж був вінґером, поки його не спробував у центрі той же Мойєс, коли вперше очолював «Вест Гем». Австрієць та українець схожі в цьому плані, тому це може спрацювати.

Пропозиція натякає, що лише на позиції «десятки» Ярмоленко може проявити креативність у новій схемі. І вклинитись в конкуренцію з Андерсоном та поточною «десяткою» Лансіні, на яких зараз в першу чергу розраховує тренер.

* Труднощі на горизонті не лякають Андрія, попри чутки про близький відхід. The Athletic підтвердив, що цієї зими Ярмоленка хотів підписати «Бешикташ». Однак в турецького клубу є обмеження по трансферах, тому перехід українця був неможливий.

До того ж, джерела видання в оточенні Ярмоленка запевняють, що Андрій з сім’єю щасливий жити в Лондоні, у нього немає планів покинути «Вест Гем».

* В клубу теж не повинно бути бажання позбутись футболіста. Принаймні, його відсутність на полі особливо відчувається, якщо звернути увагу на показники креативності усіх гравців лондонців. Саме Ярмоленко створив найбільше гольових моментів (6) серед усіх «молотобійців» у цьому сезоні. 

Не дивно, що з українцем у складі «Вест Гем» в цьому сезоні виграв 5 ігор з 15-ти. Без нього команда перемогла лише в одній зустрічі з восьми. І це зважаючи на негативний вплив пережитого в минулому сезоні розриву ахіллового сухожилля, що позначилось на швидкості та різкості 30-річного Ярмоленка.

* Зараз Андрій закінчує відновлення після травми стегна, яку він отримав у грудні. За даними The Athletic, найближча дата повернення Ярмоленка – 9 лютого, коли «Вест Гем» гратиме проти «Манчестер Сіті» Олександра Зінченка.

Фото: whufc.com

Другие посты блога

Все посты