Tribuna/Футбол/Блоги/Ноу Баланса/Каштру дав молоді «Шахтаря» унікальний шанс. Скористались не всі

Каштру дав молоді «Шахтаря» унікальний шанс. Скористались не всі

Сім гравців U-20 в складі.

Блог — Ноу Баланса
2 ноября 2019, 20:50
16
Каштру дав молоді «Шахтаря» унікальний шанс. Скористались не всі

Сім гравців U-20 в складі.

Першу з травня 2017 року триматчеву безвиграшну серію «Шахтар» перервав, не напружуючись. Для цього гірникам не знадобилось навіть везти основу до Львова – молодь на чолі зі Степаненком виконали роботу.

Марлос, Ісмаїлі, Коноплянка, Кривцов пропустили гру через травми. Пятова, Матвієнка, Тайсона та Мораєса тренерський штаб вирішив поберегти на виїзд в Загреб – ці четверо зовсім не зіграли у львівському поєдинку. Алан Патрік пропускав матч через дискваліфікацію.

В підсумку в старті на «Карпати» вийшов лише один залізний гравець основи – капітан Тарас Степаненко. Але і його Каштру зняв на початку другого тайму при рахунку 1:0. Як наслідок, за «Шахтар» зіграли сім гравців (шість – в старті) віком не більше 20 років. Сміливе рішення, навіть зважаючи на форму суперника. Додайте сюди ще 23-річних Коваленка та Борячука – команда була зовсім молодою.

Луїш Каштру акцентовано підводить молодь під основу та регулярно дає їй ігровий час – це одна з основних його функцій в «Шахтарі». Сьогодні майже вся вона (окрім Вітао та Трубіна) отримала потужний шанс показати себе. Аналізуємо виступ кожного з них.

Додо. Найуспішніший представник шахтарівського дитсадка, загартований іграми в ЛЧ, виділявся і в цій грі. На позиції правого захисника він створював потрібну ширину в атаці проти замкненого до першого голу суперника. Довів, чому часто виходить у важливих іграх, хоч цього разу не відзначився результативними діями, а в першому таймі запам’ятався браком в обробці м’яча.

Сіпріану видав не гірший матч за партнера на протилежному фланзі захисту. В нападі у зв’язці із Тете часто комбінував, до перерви «Шахтар» переважно атакував через них.

Бондар. У Валерія зараз найоптимальніші умови для виходу на новий рівень серед усіх наших чемпіонів світу. Регулярна ігрова практика в стані чемпіона не може не виділяти його. Проти «Карпат» центрбек в парі з Хочолавою зіграв надійно, хоч роботу нападу львів’ян не можна назвати гідним випробуванням.

Маркос Антоніо. Розгромний рахунок не говорить про труднощі «Шахтаря» в грі з «Карпатами», але вони були. На фоні звичної форми гірників сьогоднішній їхній виступ був важким та невиразним. І якраз Антоніо відіграв у цьому роль. На позиції плеймейкера бразилець не впорався з роботою, хоча креативу в діях гірників бракувало гостро.

Соломон. Найнебезпечніший гольовий момент «Карпат» стався в першому таймі, коли Манор, який несподівано опинився в опорній зоні, віддав неточно, м’ячем заволодів Дженнінґз, пробивши за мить поруч зі стійкою. Травма в другому таймі й зовсім зіпсувала Соломону матч. Користі від ізраїльтянина було не так вже й багато.

Тете. Герой матчу, гольова передача з кутового та красивий дальній постріл добили «Карпати». Він часто загострював та створював, чим виділявся на фоні того ж Соломона, який був менш продуктивним. В такому темпі юний бразилець спонукає не хвилюватись фанатів за можливий відхід Тайсона чи Марлоса (в залежності від флангу, на якому грає).

Сікан. Перспективи Данила в цій компанії найсумніші. Статус третього форварда підтвердився в цій грі виходом в старті Борячука, який свій гол (хоч і більше фартовий) забив. Сікан же запам’ятався непоганим ударом зі штрафного, який, втім, полетів по центру воріт – Підківка відбив без проблем. В УПЛ форвард зіграв уперше за три місяці – не схоже, що сьогоднішній виступ допоміг йому покращити становище.

Лучшее в блогахБольше интересных постов

Другие посты блога

Все посты