Tribuna/Футбол/Блоги/Ноу Баланса/«Динамо» не хотіло витрачати на «Карпати» сили – і поплатилося

«Динамо» не хотіло витрачати на «Карпати» сили – і поплатилося

Економія перед грою з «Шахтарем» не вдалась.

Блог — Ноу Баланса
27 октября 2019, 23:10
22
«Динамо» не хотіло витрачати на «Карпати» сили – і поплатилося

Економія перед грою з «Шахтарем» не вдалась.

Вдруге за тиждень Артем Шабанов забив вирішальний гол в матчі «Динамо». Тільки на відміну від гри з «Копенгагеном», з «Карпатами» його вплив на результат міг стати ще більшим, якби не сейв Бущана після невдалого удару Бойчука. Центрбек киян двома неправильними рішеннями перекреслив увесь план штабу Михайличенка.

Але у втраті очок він винен рівно настільки ж, наскільки цей самий план. Артем — всього лиш легка мішень для відточування смачної лайки, хоча розділити його ношу мають і тренери «Динамо».

За три дні до кубкового матчу з «Шахтарем» динамівський штаб, зважаючи на рівень «Карпат», вирішив взяти три очки, не напружуючись. Ду-у-у-у-же не напружуючись. Про це говорило все.

1. Ротація, внаслідок якої в старті несподівано опинились Шапаренко, Соль і Родрігеш, а на лавці нізвідки взявся Самбрано (тільки друга за сезон поява Карлоса в заявці киян). Разом з Бєсєдіним, Вербічем та Кендзьорою.

2. Кволий перший тайм. Санжар привіз свою команду в Київ з прагненням не програти розгромно. «Карпати» оборонялись як могли, а в контратаки бігли без віри й двома-трьома футболістами. Головним було не пропустити. В результаті жодного удару в площину воріт Бущана до перерви.

Тому «Динамо» мучило — і суперника, і своїх вболівальників. Атаки є, домінація є, удари є — небезпеки немає. Таке враження, ніби кияни грали проти найкращої оборони в чемпіонаті. Звідки такі проблеми?

Родрігеш нарешті отримав бажане місце на фланзі атаки, але яка з нього користь в грі проти масованої оборони, якщо йому потрібні вільні зони? Як міг не загубитися в штрафній суперника Соль, якщо зручні для Франа простріли та навіси до нього не доходили?

На що сподівався Михайличенко, випускаючи цих двох? На відкриту гру «Карпат»? Ні, він просто дав відпочити своїм лідерам — Вербічу та Бєсєдіну, яких однаково довелось випустити на другий тайм. Здобувати результат.

Зручно думати, що заміни зіграли. Але ж Вербіч замкнув одну з комбінацій, які кияни не розганяли до перерви. Як і в грі з «Копенгагеном», забити «Динамо» вдалось, тільки додавши у швидкості, чого зовсім не робило в першому таймі. Але якщо до цього моменту діям киян ще можна було знайти пояснення (ставка на економію виправдовувала себе), то лідерство в рахунку надто заспокоїло господарів. Наче ті відчули, що три очки вже їхні.

Піддатись цьому відчуттю так легко, коли ти без зусиль домінуєш й так само відбиваєш нечисленні атаки.

«Динамо» не раз і не два могло подвоювати перевагу ще до автоголу Шабанова. І найкраща нагода для цього трапилась перед голом «Карпат», коли Шапаренко поцілив зі штрафного в перекладину. Активні дії господарів попереду після пропущеного тільки підтвердили це — «Динамо» потрібно було просто збільшити швидкості, щоб без проблем накидати «Карпатам».

Але тренери обрали економію сил й поплатились за це – заслужено і бесповоротно. 

Фото: «Динамо»

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты