Tribuna/Футбол/Блоги/Ноу Баланса/Збірна пройшла Литву, але може краще. Давайте не забувати про це

Збірна пройшла Литву, але може краще. Давайте не забувати про це

Команда Шевченка привчила цінувати емоції від своєї гри.

Блог — Ноу Баланса
12 октября 2019, 13:41
30
Збірна пройшла Литву, але може краще. Давайте не забувати про це

Команда Шевченка привчила цінувати емоції від своєї гри.

Пару голів, без пропущених. Все, як ми й очікували. Йдемо без зривів далі. ЗбірнаШевченка проводить найякісніший за результатами та змістом відбір в історії команди. Мрія от-от здійсниться — участь в Євро завантажилась на 99%.

Після матчу головний тренер каже, що задоволений грою. Але здається, має на увазі результат й те, що обійшлось без травм перед топовим поєдинком з Португалією. Раніше ми раділи й такому — три очки є, запах не так вже й хвилює.

В телестудії такі ж настрої. Про проблеми говорити не хочеться, коли все так чудово. Аж раптом запрошений експерт з тактики чітко вказує на повторювані недоліки в діях збірної як в попередніх матчах, так і у звітній. Його просять так не лякати — все ж прекрасно.

Та розділити захоплення сповна не вдається. Гра збірної в Харкові принесла мало задоволення. За звичкою може звучати недолуго на фоні перемоги та укріплення лідерства в групі.

Але що поробиш, коли до хорошого звикаєш швидко?

Це був найневиразніший матч України в цьому відборі. Бо збірна Шевченка встигла привчити до легкої та продуманої манери гри, яку ми звикли бачити у топ-команд. Навіть коли ми ловили труднощі в обох поєдинках з Люксембургом, ідея, що робити з позиційною перевагою на половині поля суперника, відчувалась.

В Харкові так не було. Обидва голи прийшли не через коректно побудовані атаки, а завдяки індивідуальній майстерності. В першому голі це суто талант Малиновського та Мораєса, в другому — того ж Руслана та Ярмоленка.

З одного боку це показник рівня команди — однаково пробивати суперника, який захищається усіма гравцям й не дає шансів забити з гри. І це дійсно круто. З іншого, розуміння, що ми можемо краще, залишає неприємні відчуття. Особливо, коли бачиш ті самі граблі.

Пересичений гравцями центр, коли треба навантажувати та розтягувати обидва фланги. Одразу кілька плеймейкерів, натомість мало забігань гравців атаки у вільні зони за спини (так, такі були, попри тотальну оборону суперника — це ж Литва). Передачі перших знаходять других в малопродуктивних позиціях та ситуаціях.

Вчорашня гра збірної — як дії наших флангових захисників. І класно, і не дуже водночас.

Соболь видав божественний матч. Йому на фланзі протистояв найнебезпечніший гравець суперника – Едуард впорався і з ним, і в атаці регулярно загострював, використовуючи звільнений Марлосом простір (як і у Вільнюсі натуралізований бразилець зіграв фальшивого вінґера, але цього разу не спрацювало). Тільки його простріли на ближню штангу ніхто не прагнув замкнути.

На протилежному боці в нас був Болбат, найяскравіші флешбеки з гри якого — хибні рішення в останній третині поля. Його паси в цій фазі теж рідко знаходили партнерів, але тому, що в них просто бракувало порозуміння з іншими. Інакше короткі та середні передачі в п’яти не протрактувати.

На щастя, в понеділок таких проблем не буде. З Португалією зіграємо веселіше, розкутіше і так, як хочемо грати при Шевченку. Але цю гру з Литвою потрібно як слід проговорити та усвідомити. На носі вихід на Євро — там точно будуть такі ж литовці, тільки з якіснішими гравцями з топ-чемпіонатів.

Північну Ірландію пам’ятаємо?

Фото: Віталій Вітлео/Tribuna.com

Рейтинг букмекеров Украины с отзывами пользователей: Фаворит, 1xBet, Пари-Матч и другие компании.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты