Tribuna/Стрельба/Блоги/Ноу Баланса/Коростильов погрожує змінити громадянство. Україна витратила на нього мільйон

Коростильов погрожує змінити громадянство. Україна витратила на нього мільйон

Стрілець думає про виступи за іншу країну.

Блог — Ноу Баланса
5 августа 2019, 08:19
52
Коростильов погрожує змінити громадянство. Україна витратила на нього мільйон

Стрілець думає про виступи за іншу країну.

* 22-річний львів’янин Павло Коростильов — чемпіон світу та Європи з кульової стрільби, а також володар золота юнацької Олімпіади 2014 в Нанкіні. Окрім цього, він ще й військовий — має звання старшого сержанта ЗСУ.

На нещодавніх Європейських іграх в Мінську він здобув бронзу. Наступного року спортсмен представлятиме Україну на Олімпійських іграх в Токіо. На цьому рівні він ще не здобував нагород.

* Проте, Коростильов скаржиться на низьку зарплату та відсутність необхідних умов для тренування. «Продавець трусів на ринку заробляє більше. Минулого місяця прийшло 7800 гривень. Це півставки, з надбавками і преміями. [Іншу роботу] постійно шукаю. Щоб враз, коли стає погано в стрільбі, міг заробити», — розповідав Павло весною.

«Вже рік у Львові немає тиру (стрілецький три у Львові знищила пожежа – авт.), де можна тренуватися. Стільки часу пройшло, а нічого не роблять. Перед змаганнями на тиждень їду на збори, якщо там виникають якісь проблеми, то вирішити їх вже практично неможливо. Вважайте, що на змагання зараз я їжджу непідготовленим», — скаржився стрілець минулого місяця.

* У зв’язку з цим Коростильов роздумує про виступи за іншу країну:

«Не кривитиму душею: думав і не один раз. Знаю, що багато країн мене приймуть — тільки потрібно сказати, що я готовий. Не можу я заробити на безбідну старість в Україні. Тим більше, якщо будуть травми чи якісь інші негаразди.

Тренери інших країн у розмові лише за мій перехід, але конкретних і предметних пропозицій не було. Поки що. Сподіваюся на зміни за ці п’ять років. Якщо за президента Володимира Зеленського нічого не відбудеться, тоді тут немає що робити».

При цьому Павла не хвилює потенційна дискваліфікація: «В збірній кажу, що ви мене нічим не лякайте, бо це немає сенсу. Зараз можу піти й мати більше. Мені погрожували, що якщо зміню країну, то дадуть три роки дискваліфікації. Та хоч п’ять. Я там за два роки відіб’ю все, що тут міг заробити за ваші три».

* Tribuna.com звернулась із запитом щодо виплат Коростильову в мінмолодьспорту, адже Павло — член штатної збірної України з кульової стрільби. У відповідь ми отримали інформацію з нарахування бюджетних грошей спортсмену за цей та минулий роки.

Пройдемось найактуальнішими даними. За шість місяців 2019 року Коростильову нарахували 16 080 грн посадового окладу. Але в сумі з надбавками за профмайстерність, складність та напруженість, спортивне звання, щомісячними преміями, стипендією та винагородами нарахування Павлу за цей період склали 183 832 грн.

В середньому в місяць спортсмену нараховували близько 30 тис грн. Однак в цьому випадку йдеться про «чисті» гроші, до оподаткування. Те ж саме стосується інформації за минулий рік, за який Коростильову нарахували чистих 343 302 грн.

* Також управління мінмолодьспорту «Укрспортзабезпечення», яке й проводить ці нарахування та виплати спортсменам, покриває видатки на участь в зборах та змаганнях: харчування, проїзд, набої, форма, добові та інше.

На підготовку та участь у міжнародних турнірах виключно Коростильова за півтора року держава витратила майже 1 млн гривень. Мова про навчально-тренувальні збори в Україні та Польщі та міжнародні змагання: в Німеччині, Південній Кореї, Китаї, Хорватії, Польщі. 

* За даними, які мінмолодьспорту надало Tribuna.com, загалом на фінансування заходів з кульової стрільби у 2019 році передбачено 30 млн грн. державної підтримки. Це на 4,3 млн грн. більше ніж у 2018 році.

Серед олімпійських видів спорту за 2019-й рік приблизно стільки ж передбачено на бокс, вільну боротьбу, веслування на байдарках та каное та інше. Значно більше – лише на легку атлетику та біатлон. 

* Коростильов також є чинним військовослужбовцем і отримує зарплату від міноборони. «Десь в районі 9 тисяч гривень. Постійно різні суми приходять, і важко розібратись в цих надбавках та преміях», – пояснював Павло. 

* За останні роки відомі українські спортсмени не змінювали спортивне громадянство. 

Фото: НОК 

Другие посты блога

Все посты