Tribuna/Футбол/Блоги/Ноу Баланса/«Динамо» здобуло легкі три очки, але хорошого в грі не так і багато

«Динамо» здобуло легкі три очки, але хорошого в грі не так і багато

А Циганков нарешті повернувся.

Блог — Ноу Баланса
1 августа 2019, 08:10
11
«Динамо» здобуло легкі три очки, але хорошого в грі не так і багато

А Циганков нарешті повернувся.

* «Переможний склад не змінюють», — подумав Олександр Хацкевич, виставивши на гру з «Карпатами» ту саму стартову одинадцятку, що й на матч за Суперкубок проти «Шахтаря» (хоча цього разу в заявку таки потрапив Віктор Циганков). Але на цьому тренер киян не зупинився.

Вольова перемога над гірниками настільки його надихнула, що Хацкевич продублював навіть схему з поєдинку в Одесі – 4-2-3-1, стилізовані під 4-4-2 з Гармашем в ролі «опорного форварда». Попри те, що у Львові на «Динамо» чекала геть інша гра — статус фаворита та сира команда «Карпат», в якої знову купа новачків.

* Настільки сира, що перемогу «Динамо» принесла доволі прямолінійна гра на класі. «Карпати» не заважали супернику розігрувати м’яч і зустрічали його майже біля центральної лінії. Проблеми киянам вони створювали лише біля власного штрафного, де «Динамо» впиралось в оборону львів’ян і збивалось на навіси та простріли. Не більше.

Але й це спрацювало. Весь перший тайм гості тероризували суперника кросами і це дало свої плоди. В першому голі простріл в свої ворота зрізав Ковтун, а через три хвилини Бєсєдін встановив остаточний рахунок з пенальті за необачний фол Гуцуляка, який у верховій боротьбі штовхнув суперника у спину.

Виходить, перемогу «Динамо» взяло в першу чергу завдяки грубим помилкам захисників «Карпат». Здається, з досвідченим Олександром Кучером, який дивився за грою з трибун з думками про майже підписаний контракт з львів’янами, підопічні Олександра Чижевського випили б більше крові супернику. І багата на фоли та попередження гра стала б ще менш симпатичною.

* «Динамо» знову тривожить своєю фізичною готовністю. Результат поки це приховує, але моментів у киян було не так вже й багато. Особливо після перерви, коли господарі розкрились в надії забити у відповідь.

Команда Хацкевича, навпаки, після перерви перемкнулась на більш контратакувальні 4-2-3-1 (Гармаш став частіше опускатись в середину) та перейшла в економ-режим. Про це свідчить хоча б заміна Вербіча перед другим таймом. До речі, заміни, на відміну від недільного матчу з «Шахтарем», цього разу були менш дієві. Той же де Пена, який віддав у Одесі дві гольові, нічим не пожвавив гру. Те ж стосується Циганкова, але тут все можна пояснити пропущеними зборами.

Але Віктор вийшов, і це вже добре для «Динамо».

* Випустивши Циганкова, Хацкевич також випробував зв’язку Віктора на правому фланзі з Караваєвим. Лідер «Динамо» посів своє звичне місце на фланзі півзахисту, а Олександр опустився на не менш знайому позицію в захисті.

Але характер гри не дав сповна оцінити їхню взаємодію. Разом вони зіграли 20 хвилин, але як пара нічим не запам’ятались. Хоча це було властиво останній третині гри, оскільки обидві команди стали атакувати меншими силами й більше шляхом індивідуальних проходів. Саме один з таких і вдався Циганкову, після якого він небезпечно пробив над дальньою дев’яткою воріт Підквіки. 

* 37 фолів, 7 жовтих, рваний темп гри — все це перетворило перегляд гри «Карпати» – «Динамо» на муку. Комбінаційна гра майже не простежувалась як в одних, так і в інших. За тиждень до старту в єврокубках це найбільше хвилює стосовно киян.

Клас дозволив їм обіграти настільки незбалансованого суперника як «Карпати». Будуть в них непогані шанси і в грі проти суперника, який волітиме сам нав’язати свою гру, — вільні зони допоможуть цій команді дихати. Але проти злагодженої оборони киянам буде критично важко. Гра у Львові це прекрасно проілюструвала. У команди Хацкевича мало прийомів проти автобуса.

Обзор матча

Фото: «Динамо», Е. Кравс

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты