Tribuna/Американский футбол/Блоги/Трохи про все/Канадська футбольна ліга. 1-й тур

Канадська футбольна ліга. 1-й тур

Підсумки першого туру Канадської футбольної ліги (КФЛ)

30 июня 2017, 12:48

Одразу уточню, що далі мова піде про футбол, але це не про європейський футбол, а більше про американський. Хоча, не дивлячись, що таке визначення є коректним, в Канаді грають дещо в інший американський футбол, аніж в США. Більше про відмінності між НФЛ та КФЛ та про саму лігу можна почитати на НФЛрус.

Отже, під час минулого вік-енду був зіграний перший тур КФЛ.

Результати 1-го туру КФЛ

Вінніпег Блю Бомберс пропускали тур

Монреаль Алеутс17-16 Саскачеван Рафрайдерс

Відкриття цьогорічного чемпіонату відбулося у Монреалі, де зустрілися невдахи минулорічного сезону: Саскачеван зайняли останнє місце у Західній конфереції, а Монреаль - передостаннє у Східній.

Монреаль завдячує перемогою перевазі, яку їм вдалося отримати у третій чверті і утримати її у четвертій. Ця перевага була здобута завдяки хорошій грі квотербека Деріана Дюрента, якому вдавалося постійно знаходити свої партнерів у вільних зонах. Натомість його візаві Кевін Ґленн провалив гру - передачі і спроби виносу в багатьох випадках були провальними. Але не дивлячись на це, у Саскачевану був шанс вирвати перемогу на останній секунді, але їм не вдалося реалізувати філд-гол. Що цікао, не дивлячись на підсумкову перемогу Монреалю, Саскачеван набрав більше ярдів - 401 у Рафрайдерс проти 332 у Алеутс.

Також варто відмітити, що команди в КФЛ не цураються використовувати можливість реалізації філд-голу. Думаю це зумовлено відносно не великими розмірами поля.

Оттава Редблекс 31-31 (ОТ) Калгарі Стемпідерс

В цьому матчі зустрічалися учаснику фіналу плей-офф минулого сезону, в якому Оттава змогла взяти перемогу лише в овертаймі. Гра вийшла доволі видовищною, про власне свідчить результат матчу. Хоча перша чверть була не багатою на голи (Оттава реалізувала філд-гол), в подальшому команди набирали більше 10 очок за чверть. В першій та третій чвертях столичному колективу вдавалося виходити вперед, але їхні суперники вже в парних чвертях відновлювали статус-кво. Як і в першій грі туру команди набирали очки пасом та філд-голами.

Спірний момент відбувся у другій чверті, коли Калгарі заносили тачдаун відбулося перехоплення Оттави із подальшою безперешкодною пробіжкою в зону тачдаун суперника. Однак після перегляду відео, судді зарахували все-таки занос тачдауна гравцем Калгарі.

В овертаймі шанси на перемогу мали Стемпідерс, але спочатку кіккер Рене Паредес не реалізував спробу філд-голу, а потім ресівер Камар Джорден не зміг впіймати м’яч перед самісінькою зоною тачдаун.

В цілому по ярдам Калгарі дещо більше набрали - 441 проти 416 у Оттави, однак виносом все-таки більше червоно-чорні набрали: 116 у Оттави і 65 у Калгарі.

БіСі Лайонз 27-30 Едмонтон Ескімос

Ще один матч із вивіскою матч туру, в якому не було однозначного фаворита. Зустрічалися фіналісти конференцій минулого сезону, які видали не менш видовищний матч, аніж колективи яким вони програли. Як мені здалося, матч вийшов доволі жорстким на стики, однак при цьому захисники себе якось дуже “по-джентельменськи” поводили у зоні тачдаун (характерно в цілому для матчів ліги).

Перші три чверті Ескімоси впевнено тримали лідерство за очками, однак у четвертій левам вдалося здійснити ривок і зрівняти все-таки рахунок. Команди вміло використовували будь-які можливості отримання очок: так, заліковали бали обидвома командами набиралися як пасовим виходом, так і виносним. Ну і зрозуміло не обійшлося без найлегшого способу отримання очок у КФЛ - філд-голів.

І знову нереалізований філд-гол вартував перемоги одній із команд: за хвилину до завершення матчу при рівному рахунку 27-27 кіккер Левів Тай Лонг не реалізував свою спробу, а у зворотній атаці вже Ескімосу не подарували такого своїм суперникам.

Кількість набраних ярдів командами відображає ту незначну перевагу в результіта - 420 у Ескімосів та 394 у Левів.

Торонто Аргонавтс 32-15 Гамільтон Тайгеркетс

Гамілтон минулого сезон був учасником півфіналу східної конференції, тоді як Торонто не вдалося вийти у плей-офф. Однак у пресізоні Тайгеркетс програли обидва матчі (один з яких саме Торонто), а їх суперники, навпаки, здобули дві перемоги.

В даному матчі Гамільтон зміг перемогти лише у другій чверті з мінімальною перевагою, що вилилося в кінцеву переконливу перемогу Аргонавтів. Саме до завершення другої чверті Гамільтону вдавалося показувати агресивну гру, однак в останні два періоди Аргонавти спокійно довели гру до своєї перемоги. Торонто більше володіло м’ячем за часом і набрали вдвічі більше ярдами: 545 проти 258 у Гамільтона.

Торонто сподобалися тим, що їм вдалося ефективно та агресивно протидіяти нападу Тигрів, а також витискати максимум під великим тиском захисту Гамільтона.

Наступний тур

Цієї ночі вже розпочався другий тур, якому знову зіграли Калгарі та Оттава. Матч завершився перемогою Стімпідерс з рахунком 43-39. Також в наступному турі Торонто Аргонавтс приматимуть БіСі Лайонз, Едмонтон - Монреаль, а Саскачеван - Вінніпег.

Другие посты блога

Все посты