Tribuna/Велоспорт/Блоги/Worldnews/Вуельта Іспанії 2020: погляд експертів на визначні моменти, переможців та перспективи перегонів

Вуельта Іспанії 2020: погляд експертів на визначні моменти, переможців та перспективи перегонів

Блог — Worldnews
Автор — Igor Kharenko
13 ноября 2020, 10:03
Вуельта Іспанії 2020: погляд експертів на визначні моменти, переможців та перспективи перегонів

Контадор вітає дворазового чемпіона Роглича

«Чудово, що велоперегони все ж таки відбулися. Ми повинні нагородити Приможа за його моральну стійкість».

75-та Вуельта Іспанії завершився тим, що Примож Роглич отримав свою другу червону майку, а Паскаль Акерманн виборов перемогу у Сема Беннета. Ліза Бреннауер також другий рік поспіль отримала перемогу  у Мадриді.  

Після останнього етапу перегонів цього року, триразовий чемпіон Вуельти Іспанії Альберто Контадор надав свої коментарі ексклюзивно для Eurosport та GCN. Контадор висловив особливу похвалу переможцю 2020 року та його команді. Він також розказав, чому Карапас та INEOS втратили свій шанс, попри домінування Роглича в цих перегонах. Ділимося найвлучнішими цитатами  Контадора з ексклюзивного інтерв'ю. 

Резюме щодо сезону Гранд-туру:

«Чудово, цього року все ж таки відбулися — це неймовірна заслуга організаторів, команд та гонщиків. Завершити сезон було непросто. Ми можемо лише привітати Роглича та інших велосипедистів за працю та зусилля, які вони доклали за ці місяці. І ми дійсно повинні радіти, що змогли побачити ці змагання в такий важкий для всіх рік. Будемо сподіватися, що 2021 рік поверне нас всіх до звичного ритму».

Про Роглича і Карапаса:

«Що стосується Вуельти Іспанії, ми побачили великий рівень багатьох велосипедистів, окрім дуелі між Рогличем і Карапасом. Роглич швидко відновився після того, що пережив на Тур де Франс. Ми також повинні винагородити Приможа за моральну стійкість і за те, що він зробив після Тур де Франс в інших перегонах, в тому числі у Вуельті Іспанії, де домінував з першого дня. Я все ще думаю, що INEOS і Карапас повинні пошкодувати, що не здійснили напад значно раніше, на передостанній стадії,  чекавши майже до кінця».

Про Jumbo-Visma, що піднялись на рівень INEOS:

«За останні кілька років «Джамбо» зробили величезну роботу. У них є команда на рівні INEOS, при чому з меншими зарплатами. Вони дійсно вражають досвідчених велосипедистів, а їх виступ дійсно був крутим». 

Про майбутнє Movistar:

«Movistar має продовжувати підтримувати лідерство Енріка Маса і докладати всіх зусиль, щоб йому допомогти. Якщо Мігель Анхель Лопес врешті-решт приєднається до команди, їм доведеться переглянути свою стратегію, але поки що Енрік Мас є лідером, і Movistar має створювати кращу екосистему для нього"

Експерт Бредлі Вігінс: про першу перемогу Кріса Фрума і переможця 2020 року 

Бредлі Віггінс приєднався до Шона Келлі та Дена Ллойда для участі у передачі Eurosport UK та GCN, щоб зробити підсумки перегонів та поділитися своїми враженнями від сезону 2020. Віггінс запропонував розглянути низку тем, включаючи  перемогу Паскаля Акермана та його суперництво з Семом Беннеттом. Крім того, Бредлі Віггінс також проаналізував першу перемогу Гранд-туру колишнього товариша по команді Кріса Фрума. 

Про Паскаля Акермана та Сем Беннетта:

«Сем наразі — найшвидший чоловік у світі, але в нього уже з'явилися суперники. Саме Аккерман зайняв місце Сема на Джиро минулого року і був одним із каталізаторів, того, що Сем змінив команду. Але, я думаю, між ними є величезна повага».

Про Приможа Роглича:

«Він дивовижний спортсмен, і у великій мірі через його розумовий підхід. Спорт, з якого він походить — стрибки на лижах — диктує особливий образ мислення. Здається, він ніколи не втрачає крутості, а це дійсно потрібно для перемоги на етапах».

Про Jumbo-Visma, що обганяє INEOS:

«Jumbo-Visma взяли структуру INEOS і спробували її відтворити. У них є такі чудові спортсмени, як Роглич та Ваут ван Аерт, Джордж Беннет. Вони справді є командою номер один цього року, і наступного року вони зможуть це повторити».

Про першу перемогу Кріса Фрума в Гранд-турі:

«Я пам’ятаю, як розмовляв з Девідом Брейлсфордом, і він запитав мене, що я думаю про Кріса. Я відповів, що він володіє неабиякою силою і порекомендував дати йому шанс. Він вразив усіх. Він став найкращим гонщиком Гранд-туру за останні десять років — тільки уявіть, чого він досяг. Він дійсно заслужив  перемогу у цій Вуельті, але поточні обставини буквально позбавили його шансу стояти там, у Мадриді, з вибореним трофеєм». 

Кріс Фрум отримав трофей 2011 року

«Я почувався немов уві сні. Це неймовірно отримати трофей саме зараз». 

Британець Кріс Фрум взяв участь у своїх останніх перегонах за INEOS — команду, яку він представляв протягом останніх 11 років. Йому також вручили трофей Вуельти 2011 року, який мав би стати його першим титулом у Гранд-турі. Як нещодавно стало відомо, переможець 2011-го Хуан Хосе Кобо позбавлений титулу майже десятирічної давнини. 

Декілька цитат з ексклюзивної розмови Фрума з Eurosport та Ashley House від GCN: 

«Дивно, нарешті, отримати трофей Вуельти 2011 року. Дивно ще й через те, як я про це дізнався. Я лежав у реанімації і щойно прокинувся. Я думав, можливо, це сон. Це було дійсно важливим моментом у моїй кар'єрі».

«Я в захваті від того, що попереду, але наразі я також стараюся  задумуватися про всі падіння за останні 11 років. Вуельта 2011 року — місце, де я виграв свій перший Гранд-тур. Перебування тут, у реанімації, і нагородження трофеєм змушують мене також проаналізувати прогрес, якого я досяг на сьогодні. Це відкриває мені великі перспективи». 

Джордж Беннет (Jumbo-Visma): команди знову стануть суперкомандами

«Ми копіювали INEOS, але подивіться, кого вони підписують зараз». 

У ексклюзивній розмові з Eurosport та GCN після перегонів, Джордж Беннетт (NZL), товариш по команді загального переможця Роглича, зізнався, що своїм успіхом вони завдячують INEOS, і що він боїться кинути виклик цій «супер команді» в майбутньому.

Про Jumbo-Visma, що активізується цьогоріч 

«Гранд-тур цього року в усьому був особливим. Це чудова група гонщиків і ширша команда —  не лише вісім спортсменів, а й багато інших людей за лаштунками, які допомагали це зробили. На мою думку, цьогоріч ми зробили крок уперед, і зараз найголовніше завдання  — залишитися у турнірі».  

Про INEOS:

«Зараз люди дивляться на нашу модель перегонів. Ми скопіювали INEOS у деяких моментах, а тепер люди поглянуть на те, що ми робимо, і говорять, що це майбутнє. Нам потрібно насолоджуватися цим особливим часом. Якщо ми зможемо утримати групу разом, ми будемо продовжувати рухатись у вірному напрямі». 

Про побоювання INEOS у майбутньому:

«Я спостерігаю підписання в INEOS ... У них там Адам Йейтс, Даніель Мартінес, Річі Порте, чутки про Олександра Власова. Команди знову стають суперкомандами. Ви подивіться на ОАЕ та Погакара. Ви можете взяти вісім найсильніших хлопців, але якщо у вас немає такого, як він, ви навряд чи виграєте перегони. Але зараз я не хочу думати про це, це проблема для майбутнього Джорджа».

Про Приможа Роглича:

«Він справді дуже хороший хлопець. Так, він створює образ такого собі дворняги. Але поза велосипедом він джентльмен і це дійсно його відрізняє. Після Туру я зовсім не хотів їхати на Вуельту Іспанії, але коли Примож сказав, що готовий до цього турніру, він водночас змотивував і мене це здійснити». 

Другие посты блога

Все посты