Tribuna/Футбол/Блоги/У світі футболу/«Арсенал» - «Челсі»: Як Емері обіграв Саррі та інші деталі матчу

«Арсенал» - «Челсі»: Як Емері обіграв Саррі та інші деталі матчу

У рамках центрального матчу 23 туру АПЛ «Арсенал» впевнено обіграв «Челсі». Блог «У світі футболу» про причини перемоги «канонірів», тактичні нюанси та деталі цього матчу.

Автор — Igor99
20 января 2019, 00:30
4
«Арсенал» - «Челсі»: Як Емері обіграв Саррі та інші деталі матчу

В АПЛ за словами «лондонське дербі» можуть стояти абсолютно різні матчі, адже в елітному англійському дивізіоні зараз присутні аж 6 команд з Лондона, але сьогодні це дербі постало перед нами в одній з найкращих своїх версій — в протистоянні на “Емірейтс” між “Арсеналом” та “Челсі”.

На чемпіонство ні в одних, ні в інших вже серйозних претензій немає, але для обох команд буде вважатися невдачею підсумкове місце за межами чільної четвірки. І сьогодні, у цьому контексті, був надзвичайно важливий поєдинок, бо у випадку звитяги “Челсі” в “Арсеналу” шанси на потрапляння в топ-4 були б вкрай невеликі.

Гра розпочалася у просто шаленому темпі, ініціатором якого був, насамперед, “Арсенал”. “Каноніри”, коли м'яч був у них — без зайвої розвідки наступали на ворота суперника. Коли ж “круглий” переходив під контроль “Челсі” - господарі вдавалися до блискавичного пресингу, даючи супернику вибір — підтримувати темп матчу або втратити м'яч.

Звісно ж, “аристократи” обрали перше. Але вони не були готові до такого бурхливого початку гри і декілька разів припускалися серйозних помилок і почали трохи нервувати. Врешті, це вилилося у гол “Арсенала” на 14-й хвилині після розіграшу кутового.

Тут я хочу акцентувати вашу увагу, шановні читачі, саме на слові “розіграш”. Підопічні Емері завжди намагалися саме розігрувати стандартні положення через короткий пас або, і просто ледь помітний дотик ,та лише потім навішувати у штрафний майданчик, а не робити подачу одразу. І таке виконання стандартів дуже часто призводило до гостроти біля воріт “синіх”. Внаслідок такого розіграшу був забитий і другий м'яч у ворота Арісабалаги.

Після швидкого голу “гармашів” темп матчу трохи спав та ініціатива перейшла на бік гостей, але ніякого вибухонебезпечного сюрпризу вони “Арсеналу” запропонувати не змогли ні одразу після пропущеного гола, ні взагалі, до кінця матчу. Все, на що спромоглися підопічні Моуріціо Саррі — один-єдиний удар в площину воріт Лено, завданий наприкінці поєдинку.

На мою думку, причиною такої беззубості “аристократів” стало те, що підопічні Емері просто знешкодили тих футболістів “Челсі”, від яких зазвичай надходить небезпека, або, принаймні, левова її частина.Це - лише три футболісти — Давід Луїз, який є головним координатором атаки з глибини за допомогою довгих пасів, Джорджиньйо, який зв'язує оборону з атакою та Азар, який є головним кративником команди в атакувальних діях.

Як ми бачили, у Давіда Луїза вже з перших хвилин “не пішла” гра. Він припустився кількох серйозних помилок в захисті та віддав декілька передач вперед, які до нічого небезпечного не призвели. До Джорджиньйо був надійно “прив'язаний” Аарон Ремзі (а після його заміни — Мохамед Ельнені), тож півзахисник “Челсі” нічого надзвичайного продемонструвати не зміг. А Азара, який розташовувався не на своїй улюбленій позиції лівого вінгера, а виконував роль фальшивої дев'ятки, зустрічали двоє, троє, або і четверо гравців команди суперника, обіграти яких йому не вдавалося.

У другому таймі “Арсенал” взявся потроху засушувати гру. І робив це настільки вміло, що гості, навіть володіючи територіальною перевагою, все, на що спромоглися — як вже описано вище — один удар в площину воріт “гармашів”.

Загалом, я б назвав цю перемогу “Арсенала” над “Челсі” перемогою Емері над Саррі. Іспанський фахівець чудово вивчив манеру гри суперника, знайшов його слабкі та сильні сторони і знайшов спосіб, як нейтралізувати сильні та використати на свою користь слабкі. Цього виявилося цілком достатньо для впевненої перемоги.Після цієї перемоги “канонірів” інтрига у турнірній таблиці закрутилася до межі, тож далі буде надзвичайно цікаво...

 Фото: офіційний сайт АПЛ, Getty Images.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Феномен «Реала»
6 июня 2018, 01:00
4
Несломленный
20 мая 2018, 12:14
Великий провал
7 мая 2018, 12:47
1
Все посты