Tribuna/Футбол/Блоги/У світі футболу/Розгром по - клоппівськи

Розгром по - клоппівськи

Блог «»У світі футболу» про фантастичний матч «Ліверпуль» - «Рома»

Автор — Igor99
25 апреля 2018, 11:32
Розгром по - клоппівськи

Вчорашній матч на "Енфілді" подарував цілий океан емоцій і море красивого футболу (у виконанні "мерсисайдців").

Не сумніваюся, що Ді Франческо довго роздумував, як вберегти свою команду "вовків" від трійки левів нападу "Ліверпуля". І він втрішив виставити проти "червоних" схему 3-5-2, яку ще можна інтерпретувати, як 3-4-1-2, якщо зважати на періодичні підходи ближче до воріт ліверпульців Наінголана. Саме трійка захисників "Роми" повинна була стримати Салаха, Фірміно і Мане. До того ж, Ді Франческо вирішив зіграти проти славетної трійці "Ліверпуля" персонально, "приклеївши Фасіо до Мане, Маноласа до Фірміно, а Жезуса до короля Єгипту.

З стартових хвилин гра була досить рівною і важко було віддати комусь перевагу. Та м'яч більше тримався в ногах гостей. А "Ліверпуль" був не надто активним. Ми не бачили звичних швидкостей від господарів, вони не надто прагнули захоплювати ініціативу, контролювати хід гри. І тому складалося враження, що англійці  свідомо віддали ініціативу, що це - затишшя перед бурею.

 Ближче до середини першого тайму італійці остаточно освоїлися на "Енфілді" і почала активніше йти вперед. "Джалороссі"почали насідати на ворота суперника і, зусиллями Коларова, який завдав удару неймовірної сили по воротах Каріуса, створили першу гостроту. 

Та недовго музика грала на італійських вулицях. На 28 хвилині італійський клей дав першу слабинку, коли Фасіо на секунду прогавив Мане, а сенегалець вже на всіх парах мчав до воріт Алісона, та пробив над воротами. Це був початок бурі.

Далі той же Мане змарнував ще один момент (загалом, сенегалець награв на звання "Марнотратник матчу"). І відтоді "Рому" не було ні видно, ні чутно. "Ліверпуль" атакував і забивав, Салаха встигли коронувати, а захисники римлян остаточно заплуталися. Красномовним доказом краху всіх задумів Еусебіо Ді Франческо був другий гол Салаха, під час підготовки якого насичена лінія півзахисту гостей зникла в напрямку атаки, а захисники були просто безпорадні перед Фірміно і Салахом, які на швидкості не помітили опонентів.

Ще "Рома" намагалася ловити суперників в офсайдні пастки і досить часто це вдавалося (у "Ліверпуля" зафіксовано 5 офсайдів). Та рахунок 5:2 і цим все сказано.

"Джалороссі" прийшли до тями тільки наприкінці матчу, коли підопічні Клоппа збавили темп і трохи розслабилися. Наприкінці "мерсисайдці" вже замріялися про Київ і це подарували надію на порятунок "імператорам". В цьому весь "Ліверпуль".

Чи вірю я в камбек римлян? Ні. Як сказав Флоренці, "Рома" була практично мертвою". І в чудодійне одужання після такого не віриться. Так, вони це зрорбили проти "Барселони", та, на мою думку, це провина самих каталонців, які приїхали в Рим з неправильним настроєм, в незібраному стані, обрали неправильну тактику і, як наслідок, провалили матч. Клопп цей матч теж бачив, все розуміє точно не гірше за нас з вами і я більш, ніж впевнений, що на НСК "Олімпійський" 26 травня 2018 року завітає саме "Ліверпуль". 

Фото: Getty Images, FC Liverpool.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Феномен «Реала»
6 июня 2018, 01:00
4
Несломленный
20 мая 2018, 12:14
Великий провал
7 мая 2018, 12:47
1
Все посты