Tribuna/Футбол/Блоги/Футбольнуті/Мирослав Клозе - гравець з небес

Мирослав Клозе - гравець з небес

Дана стаття буде про величного німця, який в футбольному світі спробував смак любої перемоги і сміливо можна говорити, що він легенда номер один в німецькому футболі.

22 июля 2014, 19:15
1

 

Ранні роки. Початок Карьєри.

  Початок своєї кар*єри Клозе провів в "Кайзерслаутерн". Юне дарування грав на той час лишень за 2 команду, за один сезон за 2 команду "Кайзерслаутерн" Клозе зміг забити 11 голів в 36 матчах, доволі таки непогана статистика для молодого нападника. Цей сезон 1999/2000 став переломним в кар*єрі Клозе, так як його після хорошого сезону перевили в першу команду. А саме головний тренер "Кайзерслаутерн" побачив це молоде даруванння футболу і перевів його в основну команду. Вже в наступному сезоні Клозе виходив в основному складі більш регулярно, але головний тренер команди клав його на незвичну для німця позицію, а саме в центрі поля, що звичайно впливало на результативність цього футболіста. Згодом, коли головного тренера "Кайзерслаутерн" зняли і поставили нового тренера ,а саме Андреас Бреме, все змінилось для Мирослава. Тому що головний тренер став використовувати Мирослава на вістрі атаки і результат не змусив себе чекати. Мирослав Клозе почав регулярно забивати і демонструвати прекраснурезультативність. І цей момент без сумнівів став залучати інші клуби слідкувати за цим молодим даруванням футболу.

 

Перші кроки в збірній

  Звичайно результативність молодого нападника змушувала дивуватись і тренерам збірних потрібні такі хлопці як Миро Клозе, тому йому одразу приходить пропозиція виступати за збірну Польщі, тренер збірної Польщі власноруч приїхав в Німеччину для того, щоб вговорити Мирослава Клозе виступати за його збірну. Але марно, Клозе відмовився, заявивши що він збирається грати за збірну Німеччини і чекає виклику до рядів збірної. Ну і такий талановитий хлопець повинен був грати за збірну Німеччини, адже його результативність могла пригодитись Німеччині. Дебют Клозе в її складі відбувся вже 24 березня 2001 року в Леверкузені в матчі відбіркового турніру Чемпіонату світу зі збірною Албанії (саме цей момент став історичним тому, що захищати кольори своєї збірної Мирослав буде ще довго та історично для себе він просто стане легендою номер один для збірної Німеччини та для всього німецького футболу. Клозе вийшов на заміну і за 2 хвилини до кінця матчу забив гол, який приніс перемогу своїй команді. Чемпіонат Світу 2002 став просто фантастичною іскринкою для Мирослава Клозе так як він виступав на ньому не просто впевнено ,а фантастично (5 голів на Чемпіонаті світу) впевней результативний турнір провів Міро, що стало поштовхом для інших клубів і трасферною ціллю номер один став саме він, для німецьких клубів так точно.Але юний Клозе ще на тривалий час залишився в клубі ,який дав йому шлях в життя футбольне, але це було не доречне рішення для Клозе так як його клуб зазнав фінансових проблем, що звичайно вплинуло на якість футболу, яку показував клуб та звичайно Клозе за 2 сезони забив всього 10 м*ячів, що звичайно мало, але тренер збірної Німеччини все ж вірив у молодого футболіста і Клозе регулярно визивався в збірну.

 

Клозе в Вердері. Чемпіонат Світу 2006

  Після доволі таки довготривалих виступів за "Кайзерслаутерн", Мирослав Клозе переходить в Вердер в 2004 році. Справи в Вердері в Клозе пішли значно вгору, як в плані результативного футболу та в плані карьєрного росту. В сезоні 2005/2006 Мирослав Клозе став кращим бомбардиром Бундесліги забивши 27 голів, а сам Вердер зайняв 2 місце в Бундеслізі і Клозе вніс явний вклад в цей успіх.   Чемпіонат Світу 2006 являвся домашнім для німецької збірної і звичайно нічого іншого як, окрім перемоги фанати не чекали від своєї збірної. В груповому етапі Клозе просто розкидав голи направо й наліво забивши за 3 матчі 4 гола і ставши абсолютним лідером бомбардирського списку. Німецька збірна виступала на домашньому Чемпіонаті світу добре, але добравшись до стадії півфіналу де їм випала можливісь зустрітись з італійцями (переможцями турніру) і німецька збірна програла свій матч, а в матчі за 3 місце німці змогли обіграти португальців, в цих матчах Клозе не вдалось забити, але це не завадило йому стати найкращим снайпером мундіалю в стані якого було 5 голів.

 

Новий виклик для Клозе "Баварія". Чемпіонат Європи 2008. Чемпіонат світу 2010

  Така результативна гра без сумнівів стала величезним кроком для Мирослава в його кар*єрі. І в 2007 році Мирослав Клозе переходить в стан Баварії Мюнхен ,де витупатиме по 2011 рік. Виступав Клозе доволі таки стабільно за Баварію, демонстрував свої снайперські здібності майже в кожному матчі. За сезон 2007-2008 Клозе забив 20 м'ячів, що зробило його претендентом номер один на позицію нападающого на Євро 2008. Виступи на Євро стали для німців більш, ніж вдалі, поступилась бундес тім лишень в фіналі іспанцям. Але Мирослав Клозе не зміг себе проявити належним чином на цьому Євро.   В подальшому розвиток кар*єри Клозе зазнав спаду, тому що в команді зявились такі нападники як Маріо Гомес та Івіца Оліч, що погіршило результативність Клозе і менше часу він став проводити на футбольному полі, але ці фактори не вплинули на його виступи в збірній, на Чемпіонат Світу 2010 стало розчаруванням для німецької збірної так як іхній збірні передбачали перемогу, як мінімум гру в фіналі.  Німці виступали доволі таки впевнено весь турнір і походу самого турніру сам того не помітили як їхню збірну вже засватали в фаворити, але нмецька збірна поступилась з рахунком 1-0 збірній Іспанії в півфіналі ЧС2010. В боротьбі за 3 місце німці обіграли уругвайців. Ну і в кінці цього мундіалю постало питання номер один, а чи зможе Клозе продовжити свої виступи за збірну й надалі, чи вуступить він на ЧС2014. В післяматчевому інтервю Клозе заявив, що почуває себе прекрасно і зможе допомогти своїй збірні на ЧС2014, що без сумнівів обрадувало всіх фанатів німецької збірної, тому що Мирослав Клозе - це уособлення праці та результативності на футбольному полі. В 2011 році Мирослав Клозе прийняв рішення перейти в стан футбольної каманди Лацио, де виступає досих пір і виступає доволі таки стабільно, та має хорошу гольову результативність.   На Євро Клозе провів 5 зустрічей, в яких забив один гол. Євро 2012 складалось якнайкраще для німецької збірної, але в півфіналі вони поступились італійцям, що було серйозним ударом для німців, тому на Мундіаль вони їхали лишень з однією думкою..."Перемога"

 

Кінець великого Мирослава Клозе. Фінішна пряма ЧС2014.

  В складі Лацио Клозе демонстрував хорошу результативність та звичано цим самим завоював місце в складі збірної Німеччини. На даний мундіаль в Бразилію німецька збірна їхала перемагати ніяк по-іншому, вони до цього результату йшли вже доволі таки довго і доволі таки багато раз вони оступались, з чого повинні були взяти для себе якийсь урок. Для Мирослава Клозе цей турнір став більш ніж важливим- це останні матчі за збірну Німеччини, якій він приніс немало медалей та перемог. На Чемпіонаті світу 2014 року в Бразилії Клозе забив 2 голи і побив рекорд бразильця Роналдо, відзначившись у підсумку 16 м'ячами у фінальних стадіях чемпіонатів світу. Вінцем його виступів на чемпіонатах світу стала перемога Німеччини у фіналі над Аргентиною 1:0 - на 88-й хвилині Клозе був замінений Маріо Гетце, який і забив переможний гол. Після закінчення чемпіонату Клозе оголосив про завершення кар'єри у збірній.

 

Мій підсумок про Клозе

  Мирослав Клозе - це футболіст з великох літери"Ф". Саме він демонструє нам, що мрії здійснюються, лишень потрібно вірити та працювати. Клозе всю свою кар*єру працював і працюватиме до її завершення. Він подарував незабутні відчуття своїм фантам, які будуть пам*ятати його вічно, він являється найкращим бомбардиром своєї збірної. Він вписав своє ім*я в історію футболу золотими буквами, але що не менш важливо він вписав своє ім*я в серця вболівальників. Великий Мирослав Клозе - ти назавжди будеш в наших серцях. Номер один, найкращий нападающий всіх часів та народів.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов