Tribuna/Футбол/Блоги/Футбольнуті/«Великі відчалюють. Legends!»

«Великі відчалюють. Legends!»

Мова піде про футболістів ,які завершили свої професійні кар’єри в футболі. Що ж втрачає футбол після закінчення цього сезону?! Я відібрав 4 футболістів ,яким хочу присвятити цю статтю, так як вважаю, що вони були надзвичайно важливими персонами в футболі.

3 июня 2014, 00:50
3

 Раян Гіггз

Колишній футболіст Манчестер Юнайтед, який я думаю назавжди вписав своє ім’я в історію цього величного клуба. Так як Раян провів в ньому всю свою кар’єру. Все своє футбольне життя він присвятив цьому клубу, що на даний момент являється рідкістю, так як молоде покоління футболістів женеться за грошима та славою,що явно не було притаманно Гіггзу.  Раян Гіггз - це трудяга фантастичного рівня, який просто змушував хлопати йому після кожного проведеного матчу. Валієць в віці 40 років грає так ,неначе йому 25, а той менше, що ж являється залогом такої фантастичної форми?! Це ж елементарно -Гіггз на протязі всієї своєї кар’єри працював і продовжував працювати в віці 40 років. Раян Гіггз - це приклад того футболіста, який дійсно любить футбол, він його настільки любить, що готовий був грати до того часу, поки б’ється його серце. Здавалось, що Раян не старів ніколи, покоління мінялось, навіть тренер змінився, а Раян залишився, це символічно до сліз...Те, що він завершив кар’єру футболіста -це без всяких сумнівів втрата для футболу, тому що молоде покоління, юнаки Юнайтеда могли спостергіти за справжньою роботою, вони могли спостерігати як насправді потрібно працювати на полі та на тренувальній площадці!

При згадуванні клуба Манчестер Юнайтед Гіггза не будуть згадувати, тому що він не закарбував себе як геній футболу, хоча дивлячись на його роки, та те як він справляється з м’ячем в складних ситуаціях так не скажеш, але це дійсно так. Гіггза будуть поважати і згадувати, але не як фантастичного футболіста, а як відданого, роботящого футболіста, який присвятив своє життя футболу та футбольному клубу Манчестер Юнайтед. Але все ж Раян не припиняє своєї співпраці як з футболом, так і з Юнайтед, він буде асистентом Ван Галя в Манчестері.Тож удачі ,Раян , ти був захмарним футболістом, футбольний світ повинен тебе пам’ятати завжди і приводити твою персону в приклад молодому поколінню.

Хав'єр Дзанетті

  Ще один футболіст, повна копія Раяна Гіггза, ось тільки цей футболіст покинув футбол і не став ні тренером, ні асистентом, що звичайно жаль, стільки років провести в одному клубі, повага повинно з’явитись! Дзанетті майже всю кар’єру провів в Інтері та завоював собі чи не мале ім’я і Італії. Його називали вічним мотором, так як цей футболіст в свої 40 років проводив футбольні матчі на найвищому рівні всі 90+ хвилин, що просто не піддається логіці, як так?! І тут можна великими літерами написати три слова " ПРАЦЯ НАД СОБЮ".  Дзанетті дійсно все життя працює над собою і це помітно по його поведінці на футбольному полі. Так, можливо, зникала швидкість та спритність але ці компоненти заміщались точними пасами та розумними рішеннями на футбольному полі, адже можна позаздрити тому опиту, який є в Дзанетті. За його плечима море матчів в Лізі Чемпіонів, багато ігор за національну збірну Аргентини. Дзанетті спокійний завжди на футбольному полі та на його скромну персону можна завжди покластись.   Хав'єр був скромним футболістом, який ніколи не робив гучних заяв та ніколи не вважався бунтарем, як на полі так і за його межами. Він зразковий футболіст, яким завжди потрібно захоплюватись і нашим нащадкам показувати його фотографію та говорити: " Ось він, футболіст який грав за престиж клубу, футболіст, який працював над собою, ось він ідол футбольного світу ,саме на нього потрібно рівнятись молоді.» Дзанетті зробив багато для Інтера і його ім’я без всяких сумнівів має бути на чолі Інтера. Але і як в ситуації з Гіггзом ,це не буде виглядати як :" Ось наша супер зірка" ,це буде виглядати як: " Ось він працьовитий, відданий футболіст який захищав кольори свого футбольного клубу до кінця кар’єри" Ось так він себе зарекомендував, як "Містер працьовитість". Але хто б там що не говорив, Дзанетті був футболістом захмарного характеру, так як його порядність та його футбольні здібності просто заворожували! Він залишив нас і футбольний світ втратив одного з найкращих футболістів світу, проте поповнився ще одною легендою!

Рауль Гонсалес

Ох, Рауль це перш за все капітан, капітан як збірної Іспанії так і Мадридського Реала, який закарбував себе в серцях Мадридських вболівальників, справжніх вболівальників! Рауль Гонсалес який виступав більшість своєї футбольної кар’єри в Мадридському Реалі. І тут одразу ж в мене виникли питання і досить такі конфліктні питання, навіщо продавати футболіста такого рівня, статусу та класу, це легенда яка повинна була закінчити свою кар’єру в Мадриді. В Мадриді, який його розкрив, виростив і зробив з нього цю супер зірку. І одразу ж є відповідь на це питання " Жозе Мауріньо". Я ,напевно, ніколи не зможу пробачити цього поступку йому і керівництву Мадридського Реалу! Але не про це зараз. Отож ,Раль Гонсалес Бланко був і є поки рекордсменом по забитим голам в Мадридському Реалі, але йому на п*яти наступає Кріштіану Роналду. Рауль був сердцем Мадриду, Рауль був його механізмом і не дивно ,що в Мадрида почались проблеми після його продажі, цей гравець був ключовим, навіть коли він був не в формі, хоча я такого навіть згадати не можу. Рауль завжди працював над собою і завжди добивався результату, що в футболі найголовніше.   Серце Мадридського Реала - це Рауль Гонсалес Бланко, який покидає футбольний світ як гравець і хочеться щоб він зв’язав свою кар’єру з Мадридським Реалом в подальшому, вже як асистент, тому що ця людина це Мадрид. Його і*ім’я та назва клуба Мадридського Реалу це одне й теж саме, так як ця людина довела, що всім своїм серцем вона любила Мадрид. Рауль любив всіх вболівальників які приходили на стадіони, які дивились футбол королівського клуба вдома, Рауль любив всіх і він це показував та доводив на футбольному полі та за його межами! Продовжував свою футбольну кар’єру Рауль в Німецькому Шальке 04, та в арабському клубі «Аль-Садд», але я більш ніж впевнений ,що цього ніхто не згадає так як Рауль Гонсалес Бланко запам*ятався всім як Мадридський Гравець. І він завжди ним буде, навіть після завершення своєї кар’єри футболіста. Він закарбував своє і*ім’я в історію Королівського клуба, його будуть пам’ятати вічно і рівнятись на нього теж будуть вічно!

Кларенс Зеедорф

Гравець, який покочував футбольними клубами, але покочував досить вдало. Він 4 -х кратний володар Ліги Чемпіонів і це в різних командах. Це вражаюча статистика, яка змушує вже говорити про нього як про футболіста статусу "Легенда". Найбільш Кларенс нам запам’ятався грою за Мілан та збірну Голандії або Нідерландів ( на ваш розсуд) Гравець він був без всяких сумнівів працьовитий але з долею таланту, таланту який перетворював його гру на магію, яка допомагала йому добиватись результатів як індивідуальних, так і командних. Його робота на футбольному полі була продуктивно та з максимальною самовіддачею, що змушувало захоплюватись його грою і сприймати його персону на "Ура".   Найбільш Кларенс побував в Італійських клубах тому в Італії він себе заявив як треба, що стало поштовхом для того щоб назначити його персону на пост "Мілана". І Кларенс без всяких коливань погодився що було вірним рішенням. Завершив кар’єру футболіст в 37 років ,що по даним міркам є цілком нормально але з його даними цілком міг би ще продовжувати грати, ще й не тільки грати на простому рівні, а й на вищому чому б і ні, футболіст то явно хорошого калібру. Але Зеедорф подався в тренери і вже пропрацював півроку в Мілані, чудово пропрацював, одразу було видно його працю, одразу ж було видно, що він працює з командою, як в груповому, так і в індивідуальному порядках. Пречудову трансферну політику провів Кларенс, вклав гроші не тільки продуктивно, а й правильно, куплені саме ним футболісти не тільки зуміли заграти, а ще й один з них став лідером команди, мова йде про Аделя Таарабта, хоча його й взяли в оренду, я думаю що він цілком оправдав очікування та буде викуплений в К.П.Р. Отож, Зеедорф вже заявив про себе в цій галузі, вже не гравець,а тренер і доволі таки переконливо. Мова була про те, що його хочуть звільнити так що якщо керівництво Мілана допустить цієї величезної помилки ,то для самого клубу це обернеться крахом, ще дового - довго вони шукатимуть нового тренера!  

 Кларенс Зеедорф - був чудовим футболістом і я надіюсь ,що він стане тренером світового масштабу, про якого ще не один раз згадають!