Tribuna/Футбол/Блоги/Hummernews/Одноокий циКЛОПП в Кабаку

Одноокий циКЛОПП в Кабаку

Розслідування Bellingham

Блог — Hummernews
Автор — Andrew Hummer
7 апреля 2021, 13:23

Повторення київського фіналу 2018 видалось ідентичним по результату, але трохи не схожим по грі. Перший тайм червоні провели доволі мляво, чим скористались галактікос. Два дальні кроса не потрапили ні в кабак, ні в фірму Philips… тобто два дальні паси Крооса не були зупинені ні Кабаком, ні Філліпсом. В першому випадку Вінісіус дуже класно опрацював і влучно пробив, а в іншому - провальну гру при спробі в падінні переправити м'яч на свого голкіпера показав Александер-Арнольд (Гей, Арнольде! – пам’ятаєте як в знаменитому мультику 90-х?).

Другий тайм почався з швидкого голу. Жота спробував показати дриблінг на підході до  штрафної мадридців, але напоровся на блок від захисників. Проте вдалий відскок подарував можливість Салаху з близької дистанції розстріляти ворота Куртуа. Здавалось, що зараз ліверпульці повинні ще більше натиснути, щоб зрівняти рахунок, та вони не змогли підтримати темп своїх атак. В результаті на 65 хвилині комбінація за участю Бензема і Модріча призвела до виходу Вінісіуса в центр штрафної. Жуніор чітко пробив. Цей дубль став першим для Вінісіуса в футболці мадридського Реала. До того ж, бразилець цими голами вписав себе в історію Реала. Він вразив ворота суперника за клуб в плей-офф ЛЧ в 20 років і 268 днів. Лише легенді клубу Раулю вдавалося зробити подібне в більш ранньому віці - 18 років і 253 дні.

Ну а підопічним Юргена Клоппа доведеться несолодко в матчі-відповіді. Звісно, гол на виїзді дещо прикрасив невиразну гру червоних, але навіть сам коуч мерсисайдців визнав, що вони не заслужили на вихід в півфінал по якості першої гри. Та можна не сумніватись, що Герр Юрген принесе галактікос чимало проблем в другому матчі, тому вершковим треба попотіти, щоб втримати потрібний гандикап. Клоппу викололи лише одне око, але не два!

В іншому ж чвертьфіналі розігралась справжня драма. Перші хвилин 20 видались доволі скучними, але на 19 хвилині обрізка Емре Джана призвела до того, що Марез отримав пас на правому фланзі і котнув круглого на Де Брьойне. Кевін не залишив шансів кіперу джмелів. Емре Джана, як виявилось, не влаштувала лише одна помилка. Згодом він сфолив на Родрі і рефері призначив пенальті, який, правда, відмінив після перегляду навару… тобто ВАРу.

Ну, а найдраматичніший епізод всього матчу (і, можливо, всіх матчів чвертьфіналу) трапився на 37-й хвилині, коли Беллінгем відібрав м’яч у Едерсона і забив в порожні ворота. Рефері відмінив гол, бо побачив у відборі порушення правил і дав англійцю гірчичник. Думки ж експертів розділились. Хтось каже, що гол був чистий, хтось – що ні. На мою думку (хоч я і вболівальник містян), гол треба було зараховувати і фолу там не було. Але однозначно стверджувати не берусь.

Проте Дортмунд таки заробив на свій гол! В другому таймі Холанд котнув на Ройса, і той переграв Едерсона. Але втримати перемогу чорно-жовті не змогли. Гюндоган отримав м'яч в чужій штрафній і відкотив на Фодена, який послав м'яч у кут воріт. На більше в команд уже не вистачило часу.

Заслужила команда Едіна Терзіча на поразку чи ні? Гадаю, що по грі все мало закінчитись нічиєю (особливо враховуючи відмінений гол Беллінгема). Та в будь-якому випадку другий матч для підопічних Пепа буде тяжким. Забитий гол на виїзді дає велику надію дортмундцям на те, що один гол зможе вивести їх у півфінал.

Окремо варто згадати про українців, які вчора так і не зіграли. Андрій Лунін і Олександр Зінченко провели матчі на лавці запасних. У Андрія шансів не було взагалі (хіба що травма в Куртуа), та й, в Олександра, мабуть, теж, зважаючи на те, що Гвардіола не ризику ставити українця на важливі матчі в Лізі Чемпіонів. Прикро, що гравці збірної України не беруть участь в таких матчах. Дуже хочеться, щоб вони зустрілись на футбольному полі у фіналі Ліги Чемпіонів! Якщо не в цьому сезоні, то бодай в якомусь з наступних…

Somnia non malos. Мріяти не шкідливо.

 

Лучшее в блогахБольше интересных постов

Другие посты блога

ПУКкі та КАЮКо
29 марта 2021, 11:36
П'ЯТИКНИЖЖЯ МІСТЕРА
18 марта 2021, 22:45
ТУХЛИЙ СІМЕОНЕ
18 марта 2021, 00:13
6
Все посты