Tribuna/Футбол/Блоги/Графоманські думки НЕграфомана/“Школярі” Ворскли можуть вивести клуб в Лігу Європи

“Школярі” Ворскли можуть вивести клуб в Лігу Європи

Знову ґлорити за “Ворсклу”?

Автор — Sergejs Mikhnovskyy
16 июля 2020, 12:19
1
“Школярі” Ворскли можуть вивести клуб в Лігу Європи

Знову ґлорити за “Ворсклу”?

Лише минулого тижня полтавська “Ворскла” відчайдушно билась за вихід в груповий етап ЛЄ та мільйон доларів преміальних, а вже сьогодні полтавці мають можливість створити чергове диво цього сезону – впритул наблизитись до зони плей-оф за участь в кваліфікації Ліги Європи.

Про це на “Трибуні” вже говорили різні автори, лише невеличке нагадування:

·       7-е та 8-е місця “Групи вибування” зіграють в плей-оф за ЛЄ. Їхніми суперниками будуть 5-а та 6-а команди “Чемпіонської групи” – “Олександрія” та “Колос“ відповідно.

·       7-е місце достроково посів "Дніпро-1", а ось за 8-е все ще б’ються “Маріуполь” та “Ворскла”

·       Переможець плей-оф отримує путівку в Третій кваліфікаційний раунд Ліги Європи

 

Що треба для виходу “Ворскли”?

Ситуація в полтавців вкрай непроста та потребує збігу ряду факторів.

"Ворсклі" потрібно перемагати “Маріуполь” в очному протистоянні, а в останньому турі брати 3 очки з непростим “Дніпро-1” і все це дублюючим складом, позаяк основа пішла у відпустку.

А "Маріуполь" взяв та програв 1:4 "Олімпіку", закрутивши інтригу.

Проте навіть 6-и очок в двох останніх турах може бути замало – потрібна поразка “Маріуполя” в матчі з ФК “Львів”, який лише місяць тому змінив тренера і тільки починає ставити гру.

Хто є в дублі “Ворскли” крім Ісенка?

Цей матч буде вже другим для юнаків “Ворскли” в поточному розіграші УПЛ. В першому вони сенсаційно зіграли внічию 2:2 все з тим же ФК “Львів”. Якщо орієнтуватись на склад в тій грі, можна виділити наступних гравців:

·       Павло Ісенко (16 років, воротар). Коментарі будуть заяві – найбільш обговорюваний 16-річний українець прямо зараз.

·       Артем Челядін (20 років, опорний півзахисник). Потужний опорник та капітан дублю, перейшов до “Ворскли” в 2018 році зі “Скали” Стрий. Автор першого голу в ворота “Львову” – влучно пробив на техніку з лінії штрафного майданчику.

·       Данило Кравчук (19 років, форвард). По матчу зі “Львовом” було помітно доволі непоганий рівень (вибір позиції, удар), що наприкінці матчу реалізувалось у забитому голі Данила.

·       Максим Мельничук (20 років, лівий захисник). Вихованець “Динамо”, перейшов до “Ворскли” як і Челядін в 2018 році. Має непогану швидкість.

В цій cитуації можна було б звинувачувати керівництво “Ворскли” в необачності відпустити команду у відпустку ще до закінчення боротьби за Лігу Європи, проте подумайте про юних гравців полтавців. Якщо на гру проти “Львова” в них, очевидно, було завдання не зганьбитись, то вже сьогодні ці хлопці можуть подарувати рідному клубу величезну надію на участь в Лізі Європі наступного сезону. УПЛ цього сезону продовжує вражати неймовірними історіями.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов