Tribuna/Футбол/Блоги/Цей день в історії футболу/11 лютого вождь зграї «слонів» Дідьє Дрогба забив свій перший гол за Кот-д'Івуар

11 лютого вождь зграї «слонів» Дідьє Дрогба забив свій перший гол за Кот-д'Івуар

В цей день у 2003 році нападник Дідьє Дрогба забив свій перший гол за Кот-д’Івуар у розгромному матчі проти Камеруну з рахунком 3:0. Наразі Дрогба є найкращим бомбардиром збірної із 45 голами.

Автор — Майкл68
11 февраля 2022, 16:38
11 лютого вождь зграї «слонів» Дідьє Дрогба забив свій перший гол за Кот-д'Івуар

В цей день у 2003 році нападник Дідьє Дрогба забив свій перший гол за Кот-д'Івуар у розгромному матчі проти Камеруну з рахунком 3:0. Наразі Дрогба є найкращим бомбардиром збірної із 45 голами.

Він провів свій перший матч у вересні попередньому року, коли у віці 24 років з'явився у першому матчі відбіркової кампанії до Кубка африканських націй 2004 року. Тоді команда зіграла внічию 0:0 проти Південної Африки. Далі був товариський матч проти Камеруну.

Граючи перед тритисячною аудиторією на камерунському «Стаді Гастон-Петі», гості відкрили рахунок 0:1 зусиллями півзахисника Чирессуа Гуеля на 37-й хвилині. Дрогба забив свій перший гол через вісім хвилин, подвоївши перевагу прямо перед перервою. Його замінили на 63-й хвилині. Потім Бонавентур Калу реалізував пенальті на 83-й хвилині і завершив розгром рахунком 0:3.

Того року Дрогба забив ще три голи, але Кот-д'Івуар не пройшов кваліфікацію в КАН. Однак у 2006 році вони зайняли друге місце, а того ж року кваліфікувалися на свій перший чемпіонат світу. Тим часом Дрогба став легендарним капітаном національної збірної та її плідним бомбардиром. Голеадор виграв золоту бутсу англійської Прем'єр-ліги та нагороду футболіста року Кот-д'Івуара у 2007 та 2010 роках.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты