Tribuna/Футбол/Блоги/Цей день в історії футболу/26 січня Кот-д’Івуар вперше в історії став чемпіоном Африки після серії пенальті 11:10

26 січня Кот-д’Івуар вперше в історії став чемпіоном Африки після серії пенальті 11:10

26 січня 1992 року кожен гравець збірних Кот-д’Івуар і Гани після закінчення матчу і додаткового часу фіналу Кубка африканських націй бив пенальті.

Автор — Майкл68
26 января 2022, 11:28
26 січня Кот-д’Івуар вперше в історії став чемпіоном Африки після серії пенальті 11:10

Гана пройшла на турнір як фаворит зі своїм зірковим півзахисником та капітана Абеді Пеле, який був чинним африканським гравцем року. Він був найкращим бомбардиром команди в попередніх раундах. Допоміг команді пройти потужну Замбію на груповому етапі, але був дискваліфікований на фінал після того, як отримав другу жовту картку проти Нігерії в півфіналі.

Тим часом Кот-д'Івуар вийшов у фінал завдяки своїй видатній обороні, не пропустивши жодного голу на турнірі. У нападі команда була добре збалансованою, і всі їхні голи були забиті різними футболістами.

У фіналі найкращий шанс випав Гані, оскільки нападник Тоні Йебоа перекинув м'яч через воротаря Алена Гуамене, і півзахисник Гани Принсу Поллі Опоку вийшов на пусті ворота, але пробив вище воріт. Матч закінчився 0:0, у додатковий час рахунок не змінився, що призвело до серії пенальті.

М’ячі влітали у ворота, доки ганець Ісаак Асаре не промахнувся, але з наступної спроби Жоель Тієхі з Кот-д’Івуару зробив те ж саме. Команди пройшли по дванадцять ударів. Останній удар завдав захисник Гани Ентоні Беффо. Він загнав м'яча прямісінько в руки Гуамене. Кот-д’Івуар вперше в історії став чемпіоном Африки після серії пенальті з рахунком 11:10.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты