Tribuna/Футбол/Блоги/Цей день в історії футболу/25 січня - Ерік Кантона прийомом кунг-фу вирубив уболівальника Крістал Пелес

25 січня - Ерік Кантона прийомом кунг-фу вирубив уболівальника Крістал Пелес

25 січня 1995 року Манчестер Юнайтед зіграв унічию 1:1 з господарями поля Крістал Пелас у матчі, який виявився дуже дорогим для МЮ та їхнього зіркового французького форварда Еріка Кантони.

Автор — Майкл68
25 января 2022, 11:15
25 січня - Ерік Кантона прийомом кунг-фу вирубив уболівальника Крістал Пелес

Після переходу на Олд Траффорд з Лідса в листопаді 1992 року Кантона став фаворитом Юнайтед. Він допоміг червоним дияволам здобути титул чемпіона АПЛ протягом двох сезонів, а також був визнаний футболістом року за версією PFA 1994 року. На жаль, він також проявив запальний характер, отримавши чимало червоних карток.

У тому матчі проти Пеласу обидві команди грали 0:0. На початку другого тайму, Кантона був вилучений з поля на 48-й хвилині за удар ногою захисника Паласу Річарда Шоу. Коли його виводили з поля, він раптово розвернувся, і кинувся ногами вперед через рекламні щити на прихильника Крістал Пелес Метью Сіммонса, який кидався на француза словесною лайкою. Через шість хвилин Юнайтед вдесятьох зуміли вийти вперед 1:0, але не змогли втримати перевагу. Пелес зрівняв рахунок на 79-й хвилині, і здобув нічию 1:1.

Кантону відсторонили від гри на решту сезону, засудили до 120 годин громадських робіт, і оштрафували на 10 000 фунтів стерлінгів. Без нього Юнайтед не зміг виграти ще один титул, відставши на одне очко від чемпіона Англійської прем’єр ліги Блекберн Роверс, який втретє в історії і поки що востаннє здобував цей титул.

За участь у сварці Сіммонс був ув’язнений на 24 години, оштрафований на 500 фунтів стерлінгів, і позбавлений права відвідувати всі футбольні події Англії та Уельсу на один рік.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты