Tribuna/Футбол/Блоги/Цей день в історії футболу/24 січня

24 січня

Клуб з 7-ого французького дивізіону Ширрейн вийшов в 1/4 фіналу Кубку Франції

Автор — Майкл68
24 января 2022, 10:50
24 січня

В невеличкому селі Ширрейн на німецькому кордоні Франції є однойменний аматорський клуб. В розіграшу Кубку Франції 2008-09 ФК Ширрейн пройшов перші вісім раундів, і в 1/8 зустрівся з Клермон Фут з Ліги 2. Майже всі 2000 мешканців спостерігали за тим матчем. Після першого тайму місцева команда програвала 0:2, проте в другій половині гри здійснила камбек, вигравши 4:2. Сільські футболісти підняли на вуха усю Францію. За 91-річну історію змагань це був перший раз, коли команда з сьомого дивізіону Франції вийшла до 1/4 фіналу.

Усі ЗМІ навипередки писали про цей неймовірний успіх аматорської команди з сьомого дивізіону. Завдяки пресі клуб став відомим не тільки у Франції, а й за її межами. Своєрідний подвиг непрофесійних гравців надихав команди по всій Європі. Місцеві згадують, що з їхньою появою у заголовках газет, в село потяглися небайдужі і допитливі туристи.

24 січня 2009 року відбулася чвертьфінальна зустріч ФК Тулуза - ФК Ширрейн. Нажаль, того дня для аматорського клубу казка закінчилася. Тулуза перемогла, розгромивши аматорів 8:0. Вони вийшли до півфіналу, де програли майбутньому володарю Кубка Франції Генгаму. Проте Ширрейн назавжди вписав свій рекорд в історію французького і європейського футболу.

Другие посты блога

Все посты