Tribuna/Футбол/Блоги/Тактический Борщ (UA)/Дивимось на гру воротарів у матчі «Десна» - «Динамо»

Дивимось на гру воротарів у матчі «Десна» - «Динамо»

Автор — Лебідь Антон
29 июня 2020, 07:39
4
Дивимось на гру воротарів у матчі «Десна» - «Динамо»

Жвавий старт

Оскільки обидві команди всерйоз налаштовані на медалі чемпіонату, то розвідка в обох команд пройшла боєм, що не могло не порадувати!

 Уже на 6-тій хвилині гості відкривають рахунок. Захисники «Десни» не змогли винести подалі м’яч, в підсумку він опинився у Циганкова, який пробив у верхній правий від воротаря кут воріт.

Як бачимо на скріншоті, Євген Паст закритий купою гравців і не бачив моменту удару. Він намагався побачити цей момент у шпаринки між гравцями,  відтак, належно зреагувати на удар він не зміг.

Швидкий гол змусив чернігівців бігти вперед, і ось уже за 3 хвилини Бущан в ближній дуелі встигає блокувати удар. Абсолютно вчасний вихід Георгія!

 Атаки «сіверян» продовжувались, і от йде розрізна передача на Картушова. Бущан не відчув моменту і не вийшов на гравця "Десни", як робив це кількома хвилинами раніше, а Караваєв заздалегідь «виключився» з моменту. В підсумку, у Єгора виявилось достатньо простору для завершення дії. Перший удар Бущан відбиває, на добиванні Єгору Картушову абсолютно ніхто не заважає – 1:1 і все потрібно починати  з початку!

 А ось, наприклад, вам скріншот, який показує, як у аналогічній ситуації вчора діяв Пятов (матч «Шахтаря» з «Зорею»)…

 … і сьогодні Паст (можливо, ситуація не на 100% аналогічна, але схожа)

Варто віддати належне Бущану, під час активних дій «Десни» у виході сам на сам з Кузиком він вчасно вийшов, а виставивши ногу, він не дав Оресту влучно пробити у дальній кут. А згодом Бущан витягував м’яч і з ближнього кута

  

Такі активні дії «Десни» дали результат під час подачі кутового удару. Навіс на ближню стійку, Бущан не забирає м’яч (хоча він був від нього на відстані витягнутих рук), залишаючи боротьбу за нього на совісті новачка киян Каргбо Джуніора. А той розгубився і відправив його у ближній кут своїх же воріт. 2:1 на користь «Десни»! На мою думку, Бущан такі м’ячі зобов’язаний знімати з голів атакуючих гравців.

 Слід зазначити, що цей момент вселив невпевненість у Бущана, і ось уже наступний точно такий кутовий, Бущан рухається в бік ближньої штанги, а м’яч перелітає всіх. В цьому моменті Георгій сам себе загнав у позицію «на протиході», і якби хтось з чернігівців підставив голову і відправив би м’яч у дальній кут – був би гол, адже воротар уже не контролював нічого, окрім ближнього кута. Запам’ятаємо цю ситуацію – Бущан під час останнього кутового в матчі знову зажене себе у протихід.

Нерви Бущана

В певний момент стало  видно, що Бущан сьогодні не завжди розуміється з партнерами. Здавалось би рядовий момент – хтось з чернігівців вибив м’яч з власної половини поля, Шабанов від центрального кола і майже до власного штрафного майданчика біжить за м’ячем. У німецькій Бундеслізі ми уже звикли бачити, що в таких випадках воротарі виходять і допомагають команді. Вони не змушують центрального захисника «вхолосту» мчати пів поля. Тут же мало того, що пасивність, так ще і пас Артема Шабанова на воротаря ледь не став роковим – м’яч прокотився під ногою у Георгія (правда, Георгій не так і далеко відпустив його).

 Другий тайм

У другому таймі слід було очікувати,що кияни понесуться відігруватися. Так і сталось. Але Паст займав вірні позиції, і удари киян раз за разом брав.

 

На 58-ій хвилині удар головою Де Пени Євген Паст витягнув у дальньому куті

«Десна» помітно підсіла, у Бущана у другому таймі роботи було не так і багато.

Так, він вчасно виходив на перехоплення навісів і відбив ближче до кінця гри удар з-за меж штрафного майданчика від Домбровського. До речі, на відміну від Бущана, Паст на другому поверсі не ризикував фіксувати м’яч намертво, відбиваючи його кулаками.

Здавалось, свою гру Георгій налагодив. Тим більше, кияни на 86-тій хвилині зрівняли рахунок.

У моменті з другим голом киян Паст чудово бачив момент передачі. Як бачимо на скріншоті у момент передачі, коли Циганков готується пробивати п’ятою, Паст робить стрибок на місці, і не встигає вчасно скластись внизу, щоб відбити удар. Та ще й м’яч по-зрадницьки пронісся під ногою Євгена.

 

І знову нерви…

Здавалось, кияни і після того, як зрівняли рахунок продовжили тиснути чернігівців. На 88-й хвилині вчасний вихід Паста рятує чернігівців від третього голу

І раптом буденний кутовий від "Десни" подає Арвеладзе, який щойно вийшов на заміну. Бущан не біжить у натовп на перехоплення, адже боротьба проходить досить далеко - на куті воротарського майданчика. Він робить маленькі стрибки в напрямку ближньої штанги, а удар від Гітченка парашутом іде в дальній кут. Георгій своїми діями знову загнав себе у позицію «на протиході». І от він відштовхується для стрибка в протилежний від своїх рухів кут і навіть зі своїм зростом… не витягує м’яч з під поперечини! Неправильно обрана позиція воротаря під час кутового призвела до втрати киянами навіть одного очка.

Взагалом - просто шикарний  матч! Чим більше буде от таких матчів в нашій лізі, тим цікавіше буде стежити за нашим чемпіонатом!

З надіями на цікаву розв’язку чекаємо наступних турів!

 

Подписывайтесь, чтобы не пропустить следующий эпизод

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты