Tribuna/Футбол/Блоги/Тактический Борщ (UA)/Розбір дій воротарів у матчі «Олімпік» - ПФК «Львів»

Розбір дій воротарів у матчі «Олімпік» - ПФК «Львів»

Автор — Лебідь Антон
14 июня 2020, 10:44
3
Розбір дій воротарів у матчі «Олімпік» - ПФК «Львів»

Сегодня у нас в блоге новый дебютант – Антон Лебедь, пишущий в узком, но интересном жанре матчевой аналитики действий вратарей. В первом материале Антона под прицел закрывающий матч субботнего игрового дня. Надалі лише українською. Поїхали!

Матч «Олімпік» - ПФК «Львів» відбувався за найбільш сприятливих погодних умов сьогоднішнього дня. Тож, воротарі мали б демонструвати свої здібності без поправки на погоду. Гра воротаря «Олімпіка» у попередньому турі проти «Маріуполя» була не «безхмарною», тож хотілось подивитися, чому саме Артем Кічак нині є номером 1 у «Олімпіку». У той же час, попередня гра Богдана Сарнавського у матчі проти «Дніпра-1» була досить впевненою.

Непослідовність Кічака

Матч показав, що Артем намагається бути корисним своїй команді, але він досить нестабільний: то він готовий виходити і підчищати гру захисників…

… то уже через хвилину виходить на перехоплення і на півдорозі відступає назад, через що атаки львів’ян іноді переходили в другу стадію (наприклад, на скріншотах видно, як «човниковий біг»  Артема на виході призвів до того, що м’яч, перелетівши всіх, опинився у бразильського легіонера львів’ян, і Артем досить невпевнено блокує удар бразильця з гострого кута)

Ось ще пару скріншотів, в яких невпевненість Артема на виходах ледь не призводила до голів. В підсумку Артема то перекидували і захисник Зотько змушений був летіти і вибивати м’яч ледь не з лінії воріт, то нападнику львів’ян Ничу не вистачило мудрості, аби пустити м’яч головою Артему за комірець (варто відзначити, що в ситуації з ударом Нича Артем таки врятував, але до удару могло б не дійти, якби Артем впевнено виходив на верхові м’ячі, а не вирішував би на півдорозі зупинятись)

Гра на виходах

У першому таймі помітно нервував і Богдан Сарнавський - він робив типову для українських голкіперів помилку під час подачі з кутового: спочатку виходив на перехоплення, а потім на півдорозі до м’яча просто п’ятився назад. Ось, наприклад, у наступному скріншоті ми бачимо як Богдан відступає назад, його тіло понесло назад. «Олімпійці» виграли повітря, але м’яч пішов вище воріт. Якби відбувся удар в площину воріт - був би гол, адже Богдан перебував у напівпозиції, відштовхнутися з цієї позиції він може хіба що назад, у ворота.

Разом з тим, були моменти, в яких обидва голкіпери діяли на другому поверсі впевненіше

Хоча, варто зауважити, що Артем Кічак до кінця матчу не фіксував м’яч у руках, відбиваючи його кулаками навіть там, де він міг би відстрибнути до гравців зі Львова

Чи врятував би Сарнавський?

У другому таймі «олімпійці» забили гол. Обвинувачувати тут Богдана не повернеться язик – Тейшейра розстрілював його ворота з 8 метрів.

А через 2 хвилини Богдан відверто «зевнув» та «втратив ворота». Невірно оцінивши ситуацію, він дозволив м’ячу опуститися собі за комірець. Вважаючи, що зараз буде навіс на 11 метрів, він почав рух на перехоплення, і лише тоді помітив, що м’яч робить дугу, яка закінчується в межах воріт. Так, м’яч ледь не опинився вдруге у воротах, але, як відомо, штанга – друг голкіпера. Богдану відверто пощастило.

На 64-тій хвилині  Сарнавський побіг блокувати дії гравця «Олімпіка» ледь не до кута свого воротарського майданчика, залишивши і ворота, і нападника донеччан Шабаба Захеді.

Як бачимо зі скріншоту, Богдан залишив всю площину воріт, і стоїть у стійці, наче готується відбивати удар з гострого кута. Відстань між воротарем та гравцем атаки у даному випадку така, що «олімпієць» має час і можливість обрати таку опцію, як передача хоч вздовж воріт, хоч у центр штрафного майданчика на свого гравця, який уже набігає і навіть удар «парашутом» у дальній кут воріт. В будь-якому випадку Богдан буде обіграний, а площа воріт гостинно відкрита для гравців групи атаки. Підсумком цього епізоду стала передача на іранського легіонера  «Олімпіка» Шабаба, але той примудрився влучити у свою ж ногу і не забити в порожні ворота.

На мою думку, Богдан мусив залишатись в межах рамки воріт, це допомогло б йому спокійно перехопити м’яч, а не уповати на подарунок долі.

Наприкінці матчу Тейшейра забиває другий гол. Класний удар з-за меж штрафного майданчику у дальній кут воріт.

Під час польоту м’яча Богдан не зробив підкроку в бік польоту м’яча, щоб дотягнутися до нього в дальньому куті воріт, адже він витратив ці необхідні долі секунд на невеликий стрибочок на місці (видно зі скріншоту, що в момент удару Богдан ще не приземлився впевнено на обидві стопи, а отже, з урахуванням закону тяжіння, повноцінно відштовхнутися Богдан зміг, коли м’яч уже летів у ворота). Особисто я не розумію ці стрибки на місці у моменти, коли наносяться удари по воротах.

Отже, що показала гра воротарів – обидва можуть як спіймати свою гру, так і наступною дією змазати враження. Хоча, не дивлячись на рахунок, дії Богдана Сарнавського здались мені більш надійними. Особливо, на фоні його гри у Дніпрі.

До речі, прикола заради, подивіться інформацію про Артема Кічака на офіційному сайті ФК «Олімпік» - згідно помилкової інформації, наданої клубом, Артем є 95-сантиметровим карликом з вагою у 198 кг!

Грайте у футбол, і впевненості Вам в будь-яких моментах!!!

Подписывайтесь, чтобы не пропустить следующий эпизод

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты