Tribuna/Футбол/Блоги/Half Time/Останній ривок

Останній ривок

Блогер футбольного YouTube-проекту «Half Time» про події у стані спортивного клубу «Дніпро-1», що відбулися за час міжсезоння.

Блог — Half Time
Автор — Half Time
29 марта 2018, 16:45
6
Останній ривок

Блогер футбольного YouTube-проекту «HalfTime» про події у стані спортивного клубу «Дніпро-1», що відбулися за час міжсезоння. 

Після відпустки на гравців Дмитра Михайленка чекав період відновлення. Робота в тренажерних залах змінилася тренуваннями з м'ячем, а потім прийшов час для контрольних поєдинків. 

Відбулося жеребкування півфінальних пар Кубка України. В заповітній «четвірці» виявився і «Дніпро-1». Пройшовши «Буковину», «Суми», «Гірник-Спорт», одеський «Чорноморець» і ФК «Львів», за путівку у фінал дніпрянам доведеться поборотися з київським «Динамо». Гранд українського футболу увійшов у сезон трохи напружено, але зараз набирає форму і, ймовірно, в квітні буде представляти реальну загрозу.

Але про це ми поговоримо ближче до самого матчу. Додамо лише, що крім півфіналу, дніпровський глядач зможе спостерігати і розв'язку турніру, так як «Дніпро-Арена» буде приймати фінал Кубку. Останній раз таке свято місту довіряли в 2009-му, коли трофей в поєдинку з «Шахтарем» взяла полтавська «Ворскла». Гру «гірників», швидше за все, ми побачимо і в цьому фіналі, так як колектив Пауло Фонсеки в ½ зустрінеться з «Маріуполем». Будемо чесні, перевага донецького клубу над дебютантом Прем'єр-Ліги полягає не тільки в кадровій силі. А от переможець другої пари, поки ще під питанням.

Збори, новачки і спаринги

Одні дніпряни готувалися до відновлення сезону у холодному манежі, а інші – на турецьких берегах. Спаринг-партнери у кожного, відповідно, були різних рівнів. Тренерський штаб і склад «Дніпра-1» налаштований на золото Другої Ліги. Тому відпрацьовував тактичні козирі, в основному, на зарубіжних опонентів. У таких поєдинках результат, як правило, відступає на другий план. Головне завдання – досягти зіграності складу, набрати оптимальну форму і перевірити в справі новачків, яких в розташування дебютанта ПФЛ прийшло багато.

Але спершу, підсумуємо список тих, хто залишив клуб. Команду покинули чотири гравці, які перебували в оренді - півзахисники Микола Ляшенко, Святослав Шаповалов і Ярослав Ткаченко, а також форвард Юрій Захарків.

Заміна орендованим гравцям знайшлася досить швидко і дніпряни порадували першими трансферними новинами. По-перше, лави клубу поповнили опорник Станіслав Передистий, лівий захисник Максим Білик і нападник Єгор Чегурко. Всі троє – вихованці дніпровського футболу. Раніше виступали в клубах Першої ліги.

А прихід в команду досвідченого хавбека Артура Карнози, на пару з Редваном Мемешевим, можна записати в розряд «трансферної бомби» для Другої ліги. Екс-футболіст «Карпат», «Чорноморця» та «Металіста» продовжує заліковувати стару травму і відновлюватися під наглядом медиків. Найімовірніше, «22-й номер зможе допомогти новій команді в заключній частині сезону. Як мінімум, скласти конкуренцію при виконанні стандартів Кравченко він точно зможе. У той же час, Редвану залишається лише наздогнати свої оптимальні ігрові кондиції, щоб отримати шанс зіграти в найближчому поєдинку чемпіонату.

На обидва турецьких збору Артур не відправився в силу травм, а Редван приєднався до команди вже після її повернення з теплих берегів Анталії.

Втім, у Дмитра Станіславовича вистачало тих, кого слід було відчувати у справі. Ігрову практику і шанси на потрапляння в старт отримали гравці молодіжної команди – півзахисник Іван Литвиненко, захисник Кирило Зайков і, раніше травмований, а тепер «голодний» нападник Віталій Кірєєв.

На першому зборі СК провів п'ять контрольних зустрічей. Серед суперників були як іноземні, так і українські клуби. Перший «товарняк» проти румунського «Харманштадту» вийшов на диво гольовим з загальним рахунком 3:3. Умови гри, в більшій мірі, диктував представник Першого дивізіону Румунії, а дніпрянам доводилося порівнювати рахунок. У той же час, матч дозволив команді продемонструвати бійцівські якості, які обов'язково знадобляться у другій половині чемпіонату.

Другий поєдинок, також, завершився внічию. У грі з «Колхеті-1913» - команди з Вищої Ліги Грузії – спортклубівці акцентували увагу на переході з оборони в атаку. Мабуть, у двох колективів з цим все в порядку, так як підсумковий результат на табло – 1:1.

А от три наступні матчі «Дніпро-1» виграв. Спершу був переможений румунський «Рапід» (Друга Ліга Румунії), потім мінімально обіграна чернігівська «Десна» та чеський «Сокіл». Напевно, велика радість була від тріумфу над командою з Чернігова, так як цей колектив ще недавно претендував на вихід у Вищий дивізіон.

У перших п'яти зустрічах помічалася кадрова стабільність в складі. Дмитро Станіславович зміцнював кондиції своїх лідерів – Логінова, Бровченко, Лопирьонка, Сніжка і Войцеховського. Втім, досить часто місце в основі довірялося новачкам Чегурко і Передистому.

Другий збір був присвячений набору ігрового ходу. У переможному поєдинку проти данського «Одеру» дніпряни чинили опір агресивній грі у відборі і відпрацьовували швидкісні комбінації, дві з яких завершилися голом.

Три наступні поєдинки завершилися, правда, не так яскраво. Поразки від першоліговського «Інгульця», данського «Мідделфарту», а, також, нульова нічия проти ковалівського «Колоса» з Олегом Ільїним у складі повинні змусити головного тренера зробити висновки для того, щоб не здати позиції в боротьбі за "золото" Другої Ліги.

Замикала ряд «товарняків» на перших зборах «Дніпра-1» зустріч з «Фреденсборгом» - командою з третьої ліги чемпіонату Данії. Впевнена перемога 2:0, в цілому, підкреслила готовність дніпрян відправлятися додому і налаштовуватися до відновлення чемпіонату, тримаючи в голові і майбутній матч за фінал Кубку.

Дні, що залишилися до першого офіційного матчу із запорізьким «Металургом» хлопці провели на базі в Придніпровську, де остаточно закріпляли все те, чого їх навчали під час першої поїздки «Дніпра-1» на збори. Екзамен з практики їм влаштувала полтавська «Ворскла», котра вже у першому таймі товариської зустрічі закотила 4 «сухі» голи.

Однак, другу половину зустрічі дніпровці почали, немов із чистого аркуша і фантастичним чином зрівняли рахунок. Тож, результативна нічия із представником УПЛ повинна послужити тренерам і гравцям за урок та налаштувати їх на найближчі зустрічі чемпіонату.

Підписуйтеся на канал «Half Time» у YouTube - https://www.youtube.com/channel/UCS7QGHGw1jUzPOuPjPsRZDQ 

Також, ми маємо власний проект під назвою "FOOTBALLINSIDE", що висвітлює цікаві новини європейського та світового футболу - https://www.youtube.com/channel/UCEs4_kZfZbSNfwHrAxzOeFQ 

Андрій Замковий 

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Фінішна пряма
4 мая 2018, 14:57
Важкий тиждень
29 апреля 2018, 17:20
Дніпровські ігри
22 апреля 2018, 23:36
2
Переможна хода
8 апреля 2018, 23:05
5 голів у двох матчах
31 марта 2018, 16:53
Останній ривок
29 марта 2018, 16:45
6
Битва заради битви?
29 марта 2018, 15:53
Два «Шахтаря» у Римі
14 марта 2018, 14:53
Все посты