Tribuna/Футбол/Блоги/Зелений трамвай/Настане час. 6 думок про матч Карпат з донецьким Металургом

Настане час. 6 думок про матч Карпат з донецьким Металургом

Йовічевіч, паніка Карпат, провал Лобай та лідерські якості Худоб’яка. Блог «Зелений трамвай» рецензує перший доманшій матч Карпат в новому сезоні

Автор — Akademik
4 августа 2014, 00:02
5

Йовічевіч, паніка Карпат, провал Лобай та лідерські якості Худоб’яка. Блог "Зелений трамвай" рецензує перший доманшій матч Карпат в новому сезоні

В першому таймі Карпати показали ще менше, ніж в Ужгороді. Та, звучить майже неймовірно, та все ж. Кожен Мартинюк відчував себе Мессі і пересувався по полю у відповідному темпі. Не сталося жодного удару по воротах донетчан, жодного кутового, жодної небезпеки. Левову частку володіння м’ячем леви переміщували його між Балажіцем, Гітченком та Іллющенком. Диминський, give my money back. Водночас варто похвалити захист металургів, що завдяки неабиякій щільності просто з’їв Голодюка і Ко.

Йовічевіч послідовний. Карпати другий матч поспіль намагалися грати як Барселона, щоправда з ще меншим успіхом. В моментах, коли напрошувався прохід чи удар по воротах львів’яни намагалися грати в пас до вірного, до котрого м’яч так і не дійшов. З рішень, що не вписуються в цю концепцію, можна згадати кілька напівмоментів з лівого флангу від Кожанова/Мірошніченка і один сміливий прохід Ксьонза.

Худоб’як -- найважливіший гравець Карпат #прямозараз. В другому таймі, коли біля воріт Металургу з’явилася бодай якась гострота, після спаду першої хвилі атаки м’яч незмінно йшов до Ігоря, й вже той намагався вигадати щось в позиційній атаці. Сьогодні не вийшло, але в Сергійчука й Пучковського як наслідок виникло по одному моменту, що їх вони успішно змарнували. Гладкий, карма, ну ви зрозуміли. (Якщо ви граєте в #fantasy -- Худоб’як коштує там лише 4.5, must have)

В другому таймі суддя двічі міг ставити пенальті в ворота Металурга -- після фолів на Худоб’яку й Сергійчуку. Втім, після незарахованого голу Чечера львів’янам нарікати совсім ні на що -- він був очевидним навіть з трибуни без повтору.

Лобай провалив цей матч. Він програвав єдиноборства, з його флангу пришов єдиний м’яч, він не зміг зупинити Лазіча, впав духом і геть посипався. В другому таймі його зв’язка з Ксьондзом виглядала на рівень гірше за правий фланг, що й перетворилося на логічну заміну. Попри все, віримо в Івана, найвірогідніше він отримає шанс виправитися у третьому турі супроти Дніпра, де матиме грати супроти Коноплянки.

В кінці матчу Карпати запанікували. Йовічевіч зробив заміну захисника "за позицією", замість випустити Марусича чи Сергійчука в якості другого нападника. Кожанов розгубився і перейшов з лівого флангу на рідний правий. Леви зрадили короткому пасу і спростили тактику -- 2-3 передачі в центрі між опорниками і крос в штрафний майданчик. Виглядало все це сумно, чекаємо на суттєві зміни в складі вже в Дніпропетровську