Tribuna/Футбол/Блоги/Зелений трамвай/Свято під час чуми. Чому цей сезон може стати кращим, ніж ви очікуєте

Свято під час чуми. Чому цей сезон може стати кращим, ніж ви очікуєте

Перспективи цьогорічної Прем’єр-ліги виглядають жахливо. За тиждень до старту турніру ми не маємо визначеного формату. Більше того — ми навіть не маємо остаточного складу учасників...

Автор — Akademik
18 июля 2014, 17:09
5

Ви очікуєте, що він буде найгіршим

Перспективи цьогорічної Прем’єр-ліги виглядають жахливо. За тиждень до старту турніру ми не маємо визначеного формату. Більше того — ми навіть не маємо остаточного складу учасників: вже сьогодні В’ячеслав Грозний стверджував, що не знає, чи вийде Говерла на поле в першому турі. Карпати вже втратили всіх гравців, котрих могли, і можуть втратити ще й Бартуловіча (як виявилось одразу по публікації, , разом з Федорчуком). Дніпро покидають Стрініч і Жуліано, і ніхто не бачить їм заміни. Металіст передбачувано тасує склад і робить свої претензії на успіх в цьому сезоні дещо сумнівними. Іллічівець не знає, де гратиме. Здається, лише в Луцьку все без змін.

І на фоні цього ми все ж можемо чекати на видовищний футбол. В основах доброї половини клубів гратимуть молоді місцеві вихованці, що дійсно прагнутимуть показати все, що можуть. Ліміт на легіонерів певною мірою втратить свою актуальність, — через зменшення кількості притомний легіонерів, навіть у топ-клубах, — а отже на нас очікують нові відкриття, що можуть підсилити збірну вже протягом цього сезону. Зменшення бюджетів клубів з "дна" нагадає, що не гроші грають в футбол.

Маркевич в Дніпрі

Чемпіонат України традиційно бідний на харизматичні постаті й вчинки, хоч в чомусь зрівнянні з Рішенням ЛеБрона (будь-яким з них). Тим ціннішим і яскравішим для ліги став переїзд Мирона Маркевича до Дніпропетровську. Гадаю, цьому рішенню зраділи всі, окрім, власне, вболівальників Металіста. Дербі між Металістом та Дніпром стануть куди гострішими, ніж за часів, коли підбурювались лише переходом Рикуна.

Окремо варто говорити про перебудову Дніпра. Втрата Жуліано вже змусила Русола і Ко шукати йому заміну, але в перших турах Мирон Богданович може дати шанс проявити себе Шахову. Відхід з команди Стрініча і Ротаня теж потягнуть за собою певні зміни. Ротація буде зменшена і ми побачимо оновлене Дніпро, в котрому може знайтись місце . І не кажіть, що вам не цікаво

Боротьба за четверте місце

В цьому сезоні Металіст може не стати силою, що буде боротися за місця в Лізі Чемпіонів, і це по-свому прекрасно. Нас чекає боротьба за 3-4 місця між Дніпром, жовто-синіми, донецьким Металургом, Зорею, Чорноморцем, можливо навіть Динамо (цікаво, ). Разом з тим, зміна формату турніру з міні-групами на фініші робить боротьбу ще цікавішою — певний карт-бланш буде у команди, що займе 5 місце і зможе набрати у своїй підгрупі більше очок, ніж команда, що займе 4 місце супроти трійки лідерів.

Гра що об’єднує

Останній рік був особливим для моєї країни. Ми стали сильнішими, гордими, знайшли ідеї, що нас об’єднують, зрозуміли, що ми однієї крові. Вболівальники від Львову до Донецька припинили внутрішні чвари, і, попри трагічні причини цього об’єднання, воно зробить наш футбол трохи кращим. У них є спільні пісні, вони відчули себе однією силою. Вони — воїни світла.

Цьогоріч Шахтар проведе 3 матчі Ліги Чемпіонів у Львові, і, хоч я ніколи не вболівав за гірників, пообіцяв собі підтримувати їх на кожному з цих матчів. Вірю, що я не один, і що на матчах у Львові Шахтар почуватиметься як вдома, й місцеві фани вболіватимуть разом з гостями з Донецьку. Мені складно (хоч й не неможливо) уявити щось подібне ще рік тому, і це прекрасно.

 

Лучшее в блогах
Больше интересных постов