Tribuna/Футбол/Блоги/This is fucking awesome/6 випадків, коли футбольні новини виявлялися фейком

6 випадків, коли футбольні новини виявлялися фейком

Було все: арешти, смерть і навіть зміна статі.

Автор — Міша Малюк
17 марта 2017, 15:23
6 випадків, коли футбольні новини  виявлялися фейком

Воскресіння Ференца Пушкаша

У розпал угорської революції в жовтні 1956 року повідомлялося, що легендарний Ференц Пушкаш був вбитий в результаті обстрілу. Деякі з газет, навіть встигли оголосити своє співчуття футболісту.

Але протягом 24 годин державне радіо на радість всім вболівальникам, пітвердило інше, що Пушкаш живий і неушкоджений. А вже через місяць він даси клятву, що більше ніколи не буде грати за національну збірну.

В 1958 році, коли угорський футболіст, нарешті, вже приєднався до мадридського "Реалу" прихильники блиснули своїм талантом піднявши вгору плакат з написом: "De Entre Los Muertos" ("Назад з мертвих"). Захисники опозиції, ймовірно, хотіли, щоб він залишився в Угорщині, але образа Ференца Пушкаша була сильнішою.

Ніколае Чаушеску цього разу не винен

Вершиною кар'єри Дукадама став фінальний матч Кубка європейських чемпіонів 1985/86 «Стяуа» - «Барселона», коли в серії післяматчевих пенальті він зумів відбити чотири удари з чотирьох. На банкеті, після матчу він нібито скаржився на те, що автомобіль, який йому подарували не був адекватною нагородою за славу, яку він приніс в Румунію.

Лише через два місяці після перемоги, що стала найвищим досягненням в історії румунського клубного футболу, Дукадам дав про себе знате. Проте ці чутки були не дуже хорошими. Одні говорили, що він був застрелений агентами Чаушеску, інші говорили, що йому відрізали руки. Але правда була іншою, теж страшною, румун був змушений піти зі спорту через розвинення атеросклерозу. Дукадаму загрожувала ампутація правої руки, три роки пішло на лікування і відновлення.

Повернувшись на поле в 1989 році, Дукадам провів два сезони в клубі другого румунського дивізіону «Вагонул» (Арад), після чого остаточно завершив кар'єру гравця. Наступні роки Дукадам присвятив бізнесу, був власником логістичної фірми і футбольної школи. 11 серпня 2010 він за пропозицією власника «Стяуа» Джіджі Бекалі став президентом цього клубу.

Гнів Супермака

" Я можу підтвердити, що я живий" роздратовано заявив Мальколь Макдональд після того, як місцеві радіостанції транслювали інформацію про його смерть в автокатастрофі на М1 вранці.

Той день був багатий на чутки: журналістам стало нудно і вони вирішили вбити Макдональда ще раз, тепер він помре в результаті нещасного випадку в Бедфордширі.

"Я більше ніколи не буду говорити з журналістом, який розпускав цю маячню" гнівно кинув у журналістів фразою. Він був настільки ж хороший, як і його слова.

КНДР володарі ЧС по футболу в Бразилії

Один з корейських каналів підготував жартівливе привітання уболівальникам з перемогою національної команди на чемпіонаті світу-2014, куди насправді збірна КНДР навіть не пробилася. Але це привітання  було сприйнято з довірою

У ролику, складеному з кадрів за участю корейських футболістів, йдеться про те, який складний турнірний шлях пройшла команда заради успіху.

За версією авторів, збірна КНДР в груповому етапі чемпіонату світу "обіграла" збірні Японії (7: 0), США (4: 0) і Китаю (2: 0). В 1/8 фіналу корейці "пройшли" збірну Португалії (7: 0), у чвертьфіналі - збірну Німеччини (2: 1), у півфіналі - збірну Кореї (3: 0). У фіналі ж збірна КНДР "зустрілася" з господарями турніру - збірною Бразилії. І перемога, звичайно ж, залишилася за корейцями з рахунком (8: 1).

Автори ролика підкреслили, що подібним чином вони хотіли хоч якось порадувати футбольних уболівальників, переважна більшість з яких не мали можливості дивитися матчі чемпіонату світу. Гарна спроба, жартівники!

Шпигун Стів

У 2003 році розгорівся скандал - повідомлялося, що спецслужби Казахстану затримали Огрізовіча на закритому об'єкті, пред'явили звинувачення в шпигунстві і посадили до в'язниці. На підтримку Стіва був організований збір підписів, але потім виявилося, що це просто був просто жарт, який розпустили наші славно звісні журналісти. 

Також це воротар знаметий своєю довгою футбольною карєрою і тим, що його ніс ламали більше 200 разів!

Фрау Пауелл

"Я, напевно, буду останньою людиною в світі, яка змінить свою стать" - Тоні Пауелл.

"Один з британських екс-футболістів став жінкою" з впевненістю крикнув у свому ефірі радіоведучий Денні Бейкер, " і я можу підтвердити, що це колишній захисник "Норвіч Сіті" Тоні Пауелл. І це було смішно чути тоді, тому що Тоні був одним з найжорстокіших захисників 1970-х років.

"Я все ще хлопець, я можу вас запевнити" наполягав Тоні і ми тобі віримо, ви тільки погляньте в ці очі, так, можливо він і схожий на вашу бабусю, але погляд звіриний, він так і хоче стелитись в підкаті.

Напевно, ви і самі зараз знаєте, чим є наше ЗМІ, де правда це лише літературний прийом і просто слово, яке так далеко від істини. Цей топ - заклик вірити лише собі і своїм рідним, бо в майбутньому без відома, може трапитись теж таке, що ви станете фрау, хоча до цих пір ви і носили брутальну бороду і джинси без підворотів.

Лучшее в блогахБольше интересных постов