Tribuna/Футбол/Блоги/Футбольна Солянка/«Раяне, вона народжує!» Як поєднувати сім’ю та роботу

«Раяне, вона народжує!» Як поєднувати сім’ю та роботу

Як встигати всюди? Підбірка цікавих лайфхаків від футболістів

Автор — Алексей_23
15 октября 2020, 21:43
9
«Раяне, вона народжує!» Як поєднувати сім’ю та роботу

У житті бувають моменти, коли у нас настільки багато справ, що й спокійно дихнути немає як. І ми бігаємо туди-сюди в надії встигнути скрізь. Інколи це вдається, а інколи ми настільки паскудно розпоряджаємся таким дорогоцінним часом, що в результаті до кінця не доводимо нічого.

Але бувають ситуації й ще складніші: що робити, коли твоя жінка народжує або ти одружуєшся з хвилини на хвилину, але ти маєш вийти на поле і грати у футбол? Як поєднати сім’ю і роботу та встигнути всюди?

Про це в сьогоднішньому матеріалі.

Хонатан Соріано. Зробив діло – забивай сміло

20 квітня 2013 року австрійський «Зальцбург» Рогера Шмідта у рідних стінах приймав «Вольфсбергер», який на той час бовтався у середині таблиці. Перемога господарям була конче необхідною, оскільки «Зальцбург» все ще сподівався на чемпіонство. Але була проблема: господарям в той день не міг допомогти основний нападник Хонатан Соріано. Втім, у нього була приємна поважна причина. Ще вранці іспанець відпросився у пологовий будинок, де його дружина мала от-от народити дівчинку.

Як справжній професіонал Соріано пообіцяв Шмідту, що намагатиметься встигнути на матч, як тільки завершаться роди, тому тренер, хоч і не дуже вірив у повернення Соріано, все ж таки вніс його в заявку.

Перший тайм добігав кінця, рахунок був 2:2 і це зовсім не влаштовувало господарів. Потрібно було думати про підсилення атаки. Аж ось, лава запасних «Зальцбурга» раптом оживилася – до них приєднався Соріано! Іспанець примчав на стадіон так швидко, як тільки міг, і рвався у бій. У Шмідта з’явився шанс щось змінити в атаці. У роздягальні стривожений та приголомшений тренер ще раз уточнив молодого батька, чи справді той готовий вийти на поле. Хонатан з повною серйозністю дав ствердну відповідь.

Це було неймовірно: ще декілька годин тому він сидів в медичному халаті та бахилах у пологовому будинку, а тепер він збирається допомогти своїй команді здобути перемогу!

Далі ж почалася казка -  Хонатан літав по полю, немов ошпарений, і дарував фанатам справжнє шоу: за 42 хвилини він зробив хет-трик! Звичайно, що всі голи були присвячені його новонародженій донці.

«Це неймовірний день для мене. Зіграти і забити три голи… я думаю, що не забуду цей матч найближчим часом», - розповідав головний ньюсмейкер того вечора.

Зараз Хонатан активно намагається прищепити Абріль (а саме так назвали доньку) любов до футболу. «Для дівчаток футбол вже не є чимось екстраординарним, - розповідала дружина Хонатана. - Кумедно, але Хонатан дуже серйозно ставиться до Абріль, вони навіть проводять міні-тренування. Можливо, йому вдасться зробити з неї хорошого гравця ».

Хтозна, колись може й ми побачимо хет-трик від Соріано…Від Абріль Соріано.

Соріано з дружиною Крістіною та дочками: Даніелою, Адріаною та Абріл (на фото їй 8 місяців)

Райан Колклоу. Як швиденько зробити гру і поїхати на роди

Що робити, коли твоя дружина має от-от народити дитину? Звичайно спробувати встигнути ще зіграти матч. Саме така думка промайнула в голові півзахисника «Уігана» Раяна Колклаф, коли акушерка в пологовому будинку сказала футболісту, що його дружина має шанс народити у вівторок.

Мотивований Раян вийшов на поле і став головною зіркою зустрічі: спершу забив наприкінці першого тайму, а потім на початку другого тайму відзначився ще раз. Майже відразу після другого голу його замінили, а розгублені вболівальники лише знизували плечима, чому герой матчу покидає поле так рано . Мало того, він ще й на всіх парах несеться не на лаву для запасних, а прямо у підтрибунне приміщення. Фанати були шоковані, але один чоловік серед глядачів таки знав всю правду. Батько Раяна. За кілька хвилин після другогу голу він, вскочивши на ноги, несамовито жестикулював і кричав: «Раяне, Стефані народжує!»

«Безпосередньо перед тим, як я забив гол, я побачив свого тата на трибунах, і він дав мені знак. У нас була попередня домовленість», - розповідав у одному з інтерв’ю футболіст.

Тренер також був у курсі негайних та невідкладних справ Раяна, тому без проблем відпустив його у пологовий будинок прямо з чаші стадіону. Розгублений Колклаф встиг схопити тільки телефон та ключі від своєї автівки і чимдуж поспішив до своєї жінки. Раян навіть переодягтися забув, тому на фото з новонародженим сином він позує у ігровій формі.

Така незвичайна історія швидко поширилася в Інтернеті і Раяну залишалося приймати тисячі привітань. Гарі Кейн також не оминув цю подію, пожартувавши у Твіттері, що не поїхав би на пологи, допоки не зробив хет-трик.

Джомо Соно. Зроби паузу – допоможи команді

10 лютого 1979 року – знаковий день для легендарного південноафриканського футболіста Джомо Соно. Він одружувався. Весільна церемонія проходила у Євангельській просвітеріанській церкві в Орландо (ПАР). Джомо та його наречена Гейл вже дали один одному клятви і офіційна церемонія мала перейти в гулянку. Зненацька увагу гостей привернув батько нареченої. Знервований чоловік підійшов до свого зятя та повідомив сумну новину: команда Джомо, «Орландо Піратес», програвала свій матч з рахунком 0:2.

«Уявіть, як це було - це був найщасливіший день у нашому житті, і тоді мій тесть повідомив мені новину… Моє серце стиснулось. Я знав, що змушений зробити вибір», - сказав Соно. І він вирішив. Вирішив залишити власне весілля та поїхати рятувати клуб! Джомо приєднався до команди на другий тайм, взяв участь у трьох голах та став автором ще одного. «Орландо» виграв той матч з рахунком 4:2, а щасливий Джомо повернувся на відстрочений весільний прийом!

У 2013 році компанія Telkom Mobile під прапором 8ta зняла короткий рекламний ролик про історію ( не обійшлось без вигаданих деталей) та здобула нагороду за найкращу рекламу телевізійних видів спорту на церемонії нагородження Sport Industry Awards.

90-секундний ролик був знятий протягом двох днів, головним актором якого став Йонда Томас, а Джомо Соно коментував цю історію, сидячи на дивані поруч з Гейл.

Публіцист Telkom Mobile, Нотемба Норувана, розповідав про історію виникнення ідеї: «Ми шукали спосіб продемонструвати свою відданість футболу та його пристрасть до нього. Під час мозкового штурму виникла історія про те, як Джомо Соно залишив весілля, щоб приєднатися до своєї команди».

Йохан Кройф. Як перенести пологи, щоб зіграти в Ель-Класіко

Ель-Класіко – головне футбольне протистояння Іспанії, на яке футболісти виходять на поле з подвійною мотивацією, гарячі іспанські вболівальники з нетерпінням чекають стартового свистку, а тренери намагаються зібрати найсильніший склад. У 1974 році «Барселона» Рінуса Міхелса мала серйозні шанси позмагатися за чемпіонство країни та покінчити з чотирнадцятирічною безтрофейною серією у чемпіонаті. А як заявити про свої плани та амбіції? Звичайно ж, перемогти заклятих суперників з столиці.

Міхелс особливі надії покладав на Кройфа, який вже тоді був ключовим елементом в системі гри «блау-гранас». Але голандець повинен був пропускати цей матч, його жінка Данні мала народити йому сина якраз в день матчу з «Реалом». Тоді ж Міхелс пішов на неочікуваний крок: проконсультувався з лікарем, який раніше вже приймав пологи у Данні, а потім зумів вговорив Йохана і Данні зробити кесарів розтин і перенести пологи на тиждень вперед. Таким чином Кройф міг зіграти на «Сантьяго Бернабеу». На подив, усі сторони дали згоду.

Абсолютно здоровий хлопчик родився 9 лютого, а вже 14 лютого Кройф і компанія знищили «вершкових» на їхньому ж полі з рахунком 5:0. Матч, який у Мадриді назвали «чорною ніччю».

 Крім того, подружжя вирішило назвати сина каталонським іменем Жорді, а оскільки диктаторський режим Франко це забороняв, то Данні полетіла народжувати в Амстердам. Незважаючи на труднощі в тодішніх законах, Йохан таки зумів добитися реєстрації імені хлопчика в Іспанії, тому Жорді став першим "законним" Жорді за останні роки, що закріпило місце Йохана серцях каталонців.

«Мою дату народження вирішили через гру «Реал» - «Барселона», - жартував якось уже дорослий Жорді Кройф.

Енді Керролл. Дрес-код значення не має

Колишній нападник «Вест Хема» також вплутався у цікаву ситуацію, що дозволило йому потрапити у цю підбірку. 29-річний футболіст приїхав на весілля сестри своєї жінки у…спортивному костюмі. Річ в тім, що весільна вечірка відбувалася у той же день, що й матч проти «Саутгемптона», але Керролл вирішив встигнути всюди. Відразу після закінчення матчу англієць взяв таксі й поїхав на церемонію. Вочевидь, Керрол чи забув взяти з собою смокінг чи просто полінився переодягатися, але на весільних фото він красувався у тренувальному костюмі «молотобійців». Однак, весільну пару зовнішній вигляд їхнього зіркового гостя аж ніяк не образив. «Дуже щаслива, що Енді приїхав з Саутгемптона лише для цієї фотографії», - розповідала наречена.

Само собою зрозуміло, що цей знімок моментально облетів всю мережу, а користувачі сперечалися між собою чи правильно вчинив Енді. Особливо прискіпливі навіть вдалися рахувати гроші: «Я перевірив. Він що не міг купити костюм? M або S коштує менше 300 фунтів!»

Бонус. Історія народження Віктора Ліндельофа

У захисника «МЮ» Віктора Ліндельофа не було шансів отримати якусь іншу професію, окрім футболіста. Всі сумніви про футбольне майбутнє шведа відпали ще у перші секунди його життя.

«Моїй мамі подобається розповідати про той день, коли я народився. Саме тоді вона зрозуміла, що я стану футболістом»

Ульріка, мати Віктора, перебувала в лікарні з чоловіком, який поводився ну дуже-дуже дивно. Він був розгубленим і весь час неначе кудись поспішав. Ніхто б і не звернув увагу на його поведінку, чого можна очікувати від чоловіка, який скоро стане батьком? Але Ульріка розуміла, що його стан не лише через народження дитини.

Поява на світ Віктора стала справжньою радістю для нього, але потім він сказав: «Добре, тепер ми можемо знайти телевізор?» Ульріка важко зітхнула і закотила очі. Вона зрозуміла, що його непокоїть.

Вона геть і не сперечалася, лише сказала щось типу: «Ти серйозно?», і тато Віктора відповів : «Знаю-знаю, але зараз почнеться серія пенальті ...»

Це було 17 липня 1994 року. Діалог відбувався у лікарні Вестероса, у Швеції, але думками батько був у Каліфорнії, де настала кульмінація матчу-фіналу Чемпіонату Світу між Бразилією та Італією.

 

 

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты