Tribuna/Футбол/Блоги/Футбольна Солянка/Нголо Канте. Футболіст з добрим серцем

Нголо Канте. Футболіст з добрим серцем

Є певна когорта футболістів, яких просто неможливо не любити. Незважаючи на те, за яку команду вони грають – їхніми діями, вчинками, рисами характеру захоплюються майже всі. Одним з таких футболістів, в якого немає відвертих хейтерів, є Нголо Канте. Заслужений успіх, популярність та велика зарплата не вбили у Канте того сором’язливого та простого хлопця, яким він був ще з дитинства.

Автор — Алексей_23
2 января 2020, 21:03
4
Нголо Канте. Футболіст з добрим серцем

Мільйони фанатів по всьому світі, тисячі футболістів, сотні команд…Комусь любов до футболу змалечку прививає тато, хтось закохується в клуб в юності, а дехто починає дивитись матчі, вийшовши на пенсію. «Тотенхем», «Барселона», «Манчестер Юнайтед», «Ланс», «Скендербеу»… Златан Ібрагімовіч, Вірджіл Ван Дейк, Санті Касорла, Уейн Руні, Еммануель Адебайор… Хтось ними захоплюється, хтось їх відверто хейтить. Всім не вгодиш! Але є певна когорта футболістів, яких просто неможливо не любити. Незважаючи на те, за яку команду вони грають – їхніми діями, вчинками, рисами характеру захоплюються майже всі.

Одним з таких футболістів, в якого немає відвертих хейтерів, є Нголо Канте. Всі знають про його фантастичний шлях від хлопчика, якого не хотіли брати в клуби через його низький зріст та малу вагу – до одного з найважливіших елементів чемпіонського «Лестера», «Челсі» та потужної збірної Франції.  Проте, заслужений успіх, популярність та велика зарплата не вбили у Канте того сором’язливого та простого хлопця, яким він був ще з дитинства. Часом, це здається неймовірним, як починаєш порівнювати Канте-футболіста та Канте в житті. Непоступливий опорник після фінального свистка стає сором’язливим, добрим та завжди усміхненим хлопцем! Нголо підкупив фанатів своєю скромністю та щирістю, а його дії та вчинки лише підкреслюють позитивні риси француза.

Перші круті історії почали з’являтися, наприкінці 2015-го, коли «Лестер» почав шуміти в Англії. Екс-одноклубник Канте, Джеймі Варді так охарактеризував Нголо: « Він дуже хороша людина. Я пам’ятаю, його привезли і він не хотів брати автомобіль. Вважав, що зможе бігати на тренування кожен ранок». А тепер уявіть, наприклад, Емерік Обамеянг або Поль Погба відмовляються від дорогих «тачок», віддаючи перевагу прогулянкам до тренувальної бази на своїх двох! Аж смішно стає)

Все ж одноклубники та друзі відмовили Нголо від такої ідеї, і він погодився купити автомобіль. Так француз купив не «Порше» і не «Бентлі», а відносно простенький Mini Cooper S, та й то не з салону, а у приятеля. В кінці шаленого сезону 2015/2016 Нголо отримав у подарунок від президента «Лестера» новенький BMW i8S, але французький опорник так і не змінив свого «купера», хоча його зарплата тоді зросла з 40 до 110 тисяч фунтів в тиждень!

Перед підписанням нового контракту з «Челсі», у Канте була чудова можливість знизити відрахування із зарплати – завести оффшорний рахунок, який є у багатьох його колег. Але Канте не погодився. За даними одіозного порталу Football Leaks, сума річних податків з нового контракту ( оклад становить 290 фунтів стерлінгів у тиждень) буде складе 6,7 мільйонів фунтів. Це більше, ніж у Starbucks  та Amazon! Нголо пішов на такий крок свідомо, хоча він є фінансово грамотним. Француз в юності вчився на бухглатера.

Ну звичайно, просто неможливо оминути історію з кубком чемпіонів світу. Поки всі французи фотографувались із трофеєм, Нголо стояв собі осторонь і лише усміхався. Лише потім вмішався Стівен Н’Зонзі, взяв кубок і ледь не сило ввіткнув його в руки Канте.

Не так давно Канте ходив молитися в мечеть, де його впізнав один із парафіян та запросив півзахисника до себе на вечерю. І що Ви думаєте? Сором’язливий Канте не відмовив своєму прихильнику та його друзям. Вони разом повечеряли,  а також пограли у FIFA. І це навіть незважаючи на те, що чоловіки є вболівальниками лондонського «Арсеналу»!

Як і багато інших футболістів, Канте не залишається байдужим перед чужим горем та регулярно займається благодійністю, хоч і не дуже про це афішує. За інформацією RMC опорник «аристократів» за 2018 рік витратив 6 мільйонів фунтів на потреби інших.

Ну і фінальна історія, яка підкреслює чесноти гравця – це прихід Нголо на весілля доньки пристрасного вболівальника «Челсі» Френка Халіда. Канте не лише залишився до кінця весілля, але й терпляче роздавав автографи всім охочим та робив селфі з гостями.

Ну як після таких добрих та світлих історій можна не любити цього «малюка»?)  

Другие посты блога

Все посты