Tribuna/Футбол/Блоги/Футбольна Солянка/Титульні спонсори «Динамо». Від комп'ютерів до банків

Титульні спонсори «Динамо». Від комп'ютерів до банків

«Динамо» Київ – перша радянська команда, яка почала заробляти на рекламі. На зимових зборах 1987 року в Мюнхені киянам зробили пропозицію зіграти в комерційному турнірі з міні-футболу. Але була одна умова – «динамівцям» потрібно було зіграти в червоній формі з надписом «Commodore».

Автор — Алексей_23
19 января 2019, 14:04
7
Титульні спонсори «Динамо». Від комп'ютерів до банків

 

«Динамо» Київ – перша радянська команда, яка почала заробляти на рекламі. На зимових зборах 1987 року в Мюнхені киянам зробили пропозицію зіграти в комерційному турнірі з міні-футболу. Але була одна умова – «динамівцям» потрібно було зіграти в червоній формі з надписом «Commodore». Перший офіційний футбольний матч з титульним спонсором кияни провели проти «Бешикташа» в розіграші Кубка Чемпіонів.

 

Commodore. Повна назва компанії - Commodore International, яка перебувала в Західному Честері (штат Пенсільванія) компанія, що довгий час була помітним гравцем на ринку персональних комп'ютерів (починаючи з 1980 року). Також часто згадується під назвою свого R & D-підрозділу: CBM (Commodore Business Machines). Commodore виробляли і продавали користувалися попитом у всьому світі персональні комп'ютери Commodore і Amiga.

 

Компанія оголосила про банкрутство в 1994 році.

 

OCRIM. В січні 1988 року на міжнародному турнірі в Лос – Анджелесі кияни грали в формі з титульним спонсором OCRIM. Проте футболок з логотипом спонсору на всіх не вистачило – Бессонов та Чанов грали у звичайних футболках.

 

OCRIM – італійський виробник зерноперероблювального обладнання.

 

Fisac Como-Italy. З    1989 по 1990 роки титульним спонсором був Fisac Como-Italy текстильне підприємство в провінції Комо, яке збанкрутіло на початку 1994 року.

 

Lufthansa. Національний авіаперевізник Німеччини три роки був титульним спонсором київського «Динамо» ( з 1991 -1994 рр.). До 1994 року компанія була державною, а потім перейшла в приватну власність.

 

Промінвестбанк. З 1996 по 2004 роки саме цей банк був титульним спонсором київського «Динамо». Це був перший вітчизняний спонсор та рекордсмен по тривалості спонсорства – 8 років.

 

EnergoHolding. Російська компанія, яка здійснювала управління енергетичними активами «Газпрома» була титульним спонсором киян 2 роки (2004-2006 рр.). Перший матч з цим спонсором «Динамо» зіграло в груповому етапі Ліги Чемпіонів проти«Роми».

 

Укртелеком. Невеликий період спонсорства від цієї компанії здійснювався у 2006 році. Перший матч у футболках з новим спонсором кияни провели проти бухарестської «Стяуи».

 

Приватбанк. Банк був спонсором киян з 2007 по 2013 роки. Першим матч був зіграний 4 березня 2007 року проти запорізького «Металурга».

 

Надрабанк. Останній титульний спонсор київського «Динамо». Співпраця тривала не дуже довго, вже у 2015 році «Надрабанк» став банкрутом.

З тих пір київське «Динамо» не має титульного спонсору.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты