Tribuna/Футбол/Блоги/Футбольна Солянка/Попередники Соля. Всі іспанці, які грали в УПЛ

Попередники Соля. Всі іспанці, які грали в УПЛ

Варто пригадати.

Автор — Алексей_23
17 января 2019, 15:53
5
Попередники Соля. Всі іспанці, які грали в УПЛ

«Соль підписав контракт з «Динамо» - саме так  закінчилася сага про перехід нападника в київський клуб . Протягом місяця, кожного дня з’являлися нові подробиці про перехід нападника « Віллема», навіть була загроза про зірвання переговорів, проте все ж кияни зуміли переконати керівництво нідерландського клубу відпустити їхнього найкращого бомбардира . Таким чином, Соль став лише другим іспанцем в історії «Динамо» та 12  іспанцем в історії українського футболу.

Як грали попередники Соля , та яких результатів досягли з українськими командами? Давайте дивитися.

1. Даніель Фернандес ( Артола) – іспанський захисник, його першим дорослим клубом  була «Барселона Б» за яку він виступав 4 роки ( в період з 2002 по 2006 роки) . В 2006 році приєднався до донецького «Металурга». Провівши за донеччан менше двох сезонів, Артола зіграв у 32 матчах та на правах оренди перейшов до київського «Арсеналу». За канонірів іспанець втім не провів жодного матчу та перейшов до нідерландського « Неймегена». На цьому український етар кар’єри в захисника закінчився.

 

2. Борха  Гомес – вихованець школи мадридського «Реалу». В 2011 році підписав контракт з львіськими «Карпатами», дебютував у матчі проти «Волині».  Після цього став основним захисником та зіграв 25 матчів . Влітку 2012 року іспанська «Гранада» викупила контракт  Гомеса за 800 тисяч євро.

3. Лукас – один із найвідоміших іспанців, які виступали за українські клуби.  На початку 2011 року Лукас Перес приєднався до львівських «Карпат» з «Райо Вальєкано». Нападника помітив тоді ще скаут «Карпат» - Ігор Йовічевіч.  Свій перший гол в чемпіонаті України Лукас забив у першому домашньому матчі «Карпат» , у новому сезоні 17 липня 2011 року у грі проти одеського «Чорноморця». Загалом за той сезон Лукас забив ще п’ять голів.  У сезоні 2012/2013 , Лукас продовжив бути лідером атакуючої лінії «Карпат», віддаючи результативні передачі та забиваючи важливі голи. Весною 2013 року нападник на правах оренди приєднався до київського «Динамо» і став першим іспанцем в історії клубу. Проте через конфлікт з тренером киян – Олегом Блохіним, іспанець не провів жодного матчу за першу команду, граючи лише за дубль. По закінченню сезону перейшов в грецький «ПАОК».

 

4. Крістобаль ( Крістобаль Маркес Креспо) – ще один гравець , який перейшов в український чемпіонат в період «іспанізації» львівських «Карпат». Проте, на відміну від трансферу Лукаса, перехід цього іспанського захисника навряд можна назвати вдалим. Маркес провів лише півроку в команді «левів», так і не зумівши стати основним гравцем . Взимку, на правах оренди, перебрався до іспанського «Ельче».  Після повернення з оренди, керівництво «левів» запропонувало гравцеві переглянути контракт і підписати новий , проте, на гірших умовах, на що Крістобаль не погодився. Що і стало причиною того, що далі гравець за клуб не виступав хоча залишався на контракті. Влітку 2013 року поїхав грати в Нову Зеландію.

5. Лоренцо Сіто Рієра – іспанський нападник, який грав за «Чорноморець». За три сезони, Рієра відіграв 37 матчів, забивши 3 голи.  Найяскравішим етапом української кар’єри був останній матч групового етапу Ліги Європи проти «ПСВ».  На 87-й хвилині, після грубого фолу Адама Магера, у Сіто не витримали нерви в результаті чого, він поліз у бійку. Арбітр матчу, також іспанець, Карлос  Гомес дав Магеру жовту картку за фол, а Рієрі червону за бійку.  Пізніше, КДК УЄФА, розглянувши вилучення Лоренцо, дискваліфікували його на п'ять матчів.

 На початку 2014 року Сіто розірвав контракт з одеситами.

6. Хорді Лопес - влітку 2012 року іспанський півзахисник підписав контракт з ужгородською «Говерлою». В українській Прем'єр-лізі дебютував 3 серпня 2012 року, в матчі «Говерла» — «Зоря» . 31 жовтня 2012 року в кубковій грі  проти донецького «Шахтаря» забив свій перший м'яч за клуб, але матч був програний з рахунком 1:4. Влітку 2013 року термін дії контракту між іспанцем і ужгородською командою закінчився.

7. Марті Креспі Паскаул – іспанський захисник, якого, в Україні, навряд хто пам’ятає. Виступав за «Чорноморець», проте за першу команду жодного матчу так і не зіграв. За півроку в його активі лише 3 матчі за молодіжну команду одеситів.

8. Ексіса Борха – у 2016 році був підписаний кропивницькою «Зіркою». Всього встиг відіграти лише 10 матчів за українську команду, так і не зумівши закріпитися за основну команду. В травні 2017 року перейшов до кіпрської «Омонії».

    

9. Айтор Фернандес – ще один іспанець в історії «Зірки». Приєднався до команди в 2016 році, але також не зміг закріпитися в основній команді. Всього захисник провів 8 матчів в Прем’єр Лізі.

10. Марк Кастельс – іспанський півзахисник, вихованець «Валенсії». Влітку 2017 року приєднався до кропивницької «Зірки». За єдиний сезон в Україні зіграв лише три матчі і потім повернувся до Іспанії.

11. Едгар Капарос – іспанський півзахисник, який в сезоні 2017/2018 був в складі рівненського «Вереса», саме «був» тому, що так і не провів жодного матчу за першу команду, не зважаючи на те, що ЗМІ називали його досить талановитим.

Можливо, що саме Фран Соль стане саме тим футболістом , якого будуть називати «найуспішнішим іспанцем в УПЛ». А тепер залишається лише чекати та  надіятися на швидку адаптацію нападника в Україні.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты