Tribuna/Футбол/Блоги/Футбольна girl/Феєрична вистава з непередбачуваним фіналом. Ювентус 2:3 Тоттенхем. Огляд матчу

Феєрична вистава з непередбачуваним фіналом. Ювентус 2:3 Тоттенхем. Огляд матчу

Про те, як чемпіон Італії та фіналіст Ліги Чемпіонів провели вельми цікавий матч на Міжнародному кубку чемпіонів в Сінгапурі.

Автор — Яна Пікож
21 июля 2019, 18:17
4
Феєрична вистава з непередбачуваним фіналом. Ювентус 2:3 Тоттенхем. Огляд матчу

Ювентус котрий сезон підряд хоче завоювати собі омріяний трофей - Лігу Чемпіонів. Саме для виконання цієї мети влітку команда майже капітально перебудовується. Прийшли Саррі, Буффон, Рабйо, Ремзі та, звичайно ж, де Лігт. Тоттенхем минулого сезону в плей-офф головного європейського клубного турніру просунувся далі, ніж "Стара Синьйора" - вийшов у фінал. Можемо бути впевненими, що "шпори" були б не проти повторити свій успіх, але уже котре трансферне вікно підряд "Тоттенхем" не демонструє ніякої активності (якщо не брати до уваги трансфер Ндомбеле).

Отож, сьогодні ми мали можливість оцінити готовність двох клубів до цьогорічної боротьби за "вухастого" та до внутрішніх чемпіонатів.

Ювентус 2:3 Тоттенхем (Ігуаїн 56, Роналдо 60 - Ламела 31, Моура 65, Кейн 90)

Склад Ювентуса: Буффон - Де Шильйо, Ругані, Бонуччі, Канселу - Матьюіді, Пьяніч, Джан - Роналду, Манджукіч, Бернардескі

Склад Тоттенхема: Гассаніга - Уокер-Пітерс, Алдервейрельд, Танганга, Георгіу - Скіпп, Уінкс - Ламела, Аллі, Сон - Перрот

Найперший небезпечний момент біля воріт Джанлуїджі Буффона трапився на 5 хвилині зустрічі, коли Матьюіді трохи загрався на своїй половині поля, "шпори" швиденько організували контратаку, внаслідок якої Хин Мін Сон (вас теж веселить те, що кожен ставить ці слова в різному порядку?) пробив у ближній кут. Проте досвідчений голкіпер все ж таки врятував свою команду. Через декілька хвилин кореєць повторив спробу розпечатати ворота Джиджи. М'яч проскочив поруч зі штангою.

Потім шанс відкрити рахунок був уже у Роналду, але щось пішло не так і португалець поцілив не у сітку воріт, а у Тобі Алдервейрельда.

В цілому, перші 30 хвилин матчу були якимись нудними та одноманітними (на мою думку) - фоли, офсайд гравця Тоттенхема, навіси, аути та декілька незначних моментів в Уокера-Пітерса, Роналду та Сона. Все це продувжувалося до тих пір, поки на 31 хвилині Ерік Ламела не забив гол. Це була атака за участю Уінкса, Деле Аллі та Троя. Рахунок став 1:0 на користь англійської команди.

Після перерви на "водопій" Тоттенхем сміливо возив Юве низовими передачами, ані трохи не боячись. У Кріштіану ніяк не йшов гол, хоча моментів було вже достатньо. Під кінець першого тайму гравці Ювентуса все ж таки відібрали собі м'яч, проте жодна з атак не завершилася чимось результативним.

На турнірах по типу Міжнародного кубку чемпіонів у тренерів є необмежена кількість замін. Цим і скористалися під час перерви Мауріціо Саррі та Маурісіо Почеттіно. Перший замість Манджукіча, Буффона, Ругані та Джана випустив на поле Щенсного, Ігуаїна, Рабйьо та Демірала (два останніх цього літа перейшли до Ювентуса та сьогодні дебютували за клуб), а його колега замінив Танганга, Перрота, Хин Мін Сона і Деле Аллі на Вертонгена, Кейна, Сіссоко та Моуру.

Отож, по перерві Ювентус вийшов на поле вмотивований та налаштований на атакувальні дії. Результатом такого настрою стали голи Гонсало Ігуаїна та Кріштіану Роналду на 57 та 61 хвилинах відповідно. Лукас Моура не змусив нікого чекати, забив гол через 4 хвилини після португальського нападника Юве та зрівняв рахунок.

Не можна не відмітити одну визначну подію, яка відбулася між голами Лукаса та Кріштіану. На 63 хвилині гри у Сінгапурі на поле замість Леонардо Бонуччі вийшов юний голландський захисник Маттейс де Лігт, якого всі ювентіні так довго чекали і який став найдорожчим захисником в історії футболу. Він дебютував. Нарешті. Початок красивої історії та майбутнього легендарного шляху, як гадаєте?

Окрім де Лігта між цими двома голами на поле вийшли також такі гравці, як Матеус Перейра (замість Кріштіану Роналду) у "б'янконері" та Ндомбеле, Фойт і Роулз (замість Ламели, Алдервейрельда й Уінкса) у "шпор". Ндомбеле - також дебютант, як і де Лігт.

Матч продовжився домінуванням Ювентуса. На 71 хвилині Федеріко Бернардескі міг забивати 3 гол своєї команди потужним ударом в "дев'ятку", проте кіпер Тоттенхема - Гассаніга - врятував.

Замінам не було видно кінця - Почеттіно випустив на поле Джорджа Марша та Харві Уайта замість Уокера-Пітерса і Георгіу. Марш одразу увійшов у гру, зробив гостру передачу на Лукаса Моуру, але показав себе молодий Маттейс - виставив ногу. Наслідок - кутовий.

До кінця матчу 10 хвилин. Команди трохи заспокоїлись, вже не так рвучко біжать в атаку. Але це не означає відсутність гольових моментів - такими обмінялися Кейн та Ігуаїн.

Футболісти втомились, все йшло до серії післяматчевих пенальті. Інтрига.

Інтрига, яку зіпсував Харрі Кейн своїм голом з передачі Лукаса Моури на 90 хвилині гри. Войцех Щенсний не допоміг.

Команди подарували нам феєричну гру. Осмілюся сказати, гру на рівні омріяної для обох Ліги Чемпіонів, хоча матч був, по суті, товариським.

Красиво, ефектно, швидкісно.

А ви дивилися матч Ювентус - Тоттенхем? Які думки щодо нього маєте? Запрошую поділитися в коментарях зі мною та іншими читачами! Дякую за приділену моєму матеріалу увагу.

*************

P.S. Якщо ви помітили якісь недоліки в пості - без ніяких "укорів" совісті можете мене повідомити про них. Я, як починаючий блогер, рада будь-яким зауваженням, порадам та критиці (тільки якщо це все по ділу, звичайно).

P.S.S. Це перша моя робота в такому жанрі (огляди матчів). Ні в якому разі я не претендую на роль аналітика і ніколи, напевно, не претендуватиму. Я намагалась написати просто огляд, без ніяких висновків та прогнозів на майбутнє. Мені сподобалось це робити. Тому, будь ласка, враховуйте цей факт. Дякую.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов