Tribuna/Баскетбол/Блоги/BackDoorCut/Іссуф Санон травмувався і вилетів на 6 тижнів. Що це значить дня «Дніпра»?

Іссуф Санон травмувався і вилетів на 6 тижнів. Що це значить дня «Дніпра»?

Запросив допопогти розібратися Сергія Черкасова.

Блог — BackDoorCut
Автор — Maxim Gayovyy
13 декабря 2019, 20:28
Іссуф Санон травмувався і вилетів на 6 тижнів. Що це значить дня «Дніпра»?

Вчора стало відомо, що Іссуф Санон пропустить близько 6 тижнів через травму.

Нижче спроба осмислити, що це значить для "Дніпра" на дистанції та фахова думка людини, яка знає Іссуфа значно краще за мене - Сергія Черкасова - баскетбольного журналіста та коментатора, менеджера молодіжної збірної України (2019). Ми спробували відповісти на 3 запитання навколо теми:

1. Наскільки сильно втрата Санона вдарить по "Дніпру"? Чи зможуть дніпряни виграти 3/4 своїх матчів без Іссуфа на дистанції 6 тижнів❓

Сергій: Санон, на мою думку, є яскравою складовою гри Дніпра у цьому сезоні, але не невід'ємною. Навіть без Іссуфа склад Дніпра має достатньо глибини, щоб не програти більше двох матчів до кінця січня. До того ж, не варто виключати вірогідності, що Дніпро ще не сказав свого останнього слова на трансферному ринку.

Максим: На мою думку вдарить досить сильно. Іссуф дуже емоційний та сміливий гравець і вже декілька разів у цьому сезоні не лише його гра, але й його поведінка на паркеті заводила команду. Не думаю, що Дніпро програє більше одного разу за цей час, проте мова ж не тільки про перемоги як такі. Важливо також, наскільки легко/важко вони будуть здобуватися, якою ціною. Думаю, команді Журальова дуже бракуватиме вогню малого.

2. Чи входить Іссуф до топ-3 найважливіших гравців "Дніпра"❓

Сергій: При всі повазі до Іссуфа, Дугат, Глєбов та Корнієнко є більш важливими для гри команди. Санон - шостий гравець, котрий має додавати енергії та агресії з лави, але не більше. Його втрата, безумовно, неприємна, але не є критичною для Дніпра.

Максим: Входить, на мою думку. Я б сказав, що умовна трійка виглядає так - Тимофеєнко, Корнієнко, Санон. Думаю, що ближче до плей-оф його вплив на команду виросте.

3. Його виступ у першій половині сезону скоріше відповідає очікуванням❓

Сергій: Стосовно очікуваннь - Іссуф постійно був на моїх очах протягом молодіжного Євробаскету, тому мої очікування більш-менш співпадають з реальністю. Нажаль, останній сезон в Олімпії в нього майже випав через зміну тренера та втрату ігрового часу, тому він ще не вийшов на якісно новий рівень, котрий би дозволяв йому стабільно давати результат як на внутрішній арені, так і у єврокубкових матчах. Санон все ще робить ставку на свої швидкість та атлетизм, хоча в потенціалі може набагато більше. У більшості матчів чемпіонату України цього багажу вистачає, а ось у поєдинках з підвищеною відповідальністю - не завжди. Від Санона завжди хочеться бачити більшого, тому що він талановитий хлопець. Втім, він вже переріс за віком молодіжний баскетбол. Тому залишається лише спостерігати за його адаптацією до чоловічої гри.

Максим: В цілому Санон грає десь так, як я очікував. Можливо він не може вважатися повноцінним топом чемпіонату, проте дуже близький до цього статусу.

Особисто мені дуже цікаво, як це все бачить сам Іссуф. Чи розуміє він, що аванси та сам факт драфту в Вашингтон ще не робить його автоматично сильнішим гравцем, ніж умовні Лукашов чи Дугат. І чи готовий Іссуф психологічно до того, що все буде даватися йому зовсім не легко...

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты