Tribuna/Футбол/Блоги/Другой взгляд/Німець знов в ділі!

Німець знов в ділі!

Як думаєте, на фарт?)

Автор — Julchik
2 июля 2021, 23:04
Німець знов в ділі!

Як думаєте, на фарт?) Фелікс Бріх і його помічники – Марк Борш і Штефан Лупп... знов розсудять надважливий для збірної України матч, на цей раз з родоначальниками футболу - збірною Англії!

Коли ваш автор дізналась про чергове призначення німця, та ще й на матч нашої збірної – довго не могла в це повірити! Тому що для німецького арбітра це – вже 4-й (!!!) матч на цьому Євро, більше немає в ЖОДНОГО арбітра, який працював чи продовжує працювати в цьогорічному розіграші Євро. Та ще й знов зустрінеться з Україною – на цей раз в ¼ фіналу, в якому Україна намагатиметься витиснути з турніру кривдників німців – пам'ятаємо, що саме через поразку Англії Німеччина залишилася поза цим святом життя. До цього Бріх перетинався з нашою збірною тричі, остання зустріч українців з цим арбітром відбулася... зовсім недавно – у грі проти Нідерландів ще на груповому етапі, в якому ми, на жаль, поступилися голандцям з рахунком 2:3.

Не знаю напевне, як саме УЄФА визначається з тим, який саме рефері буде обслуговувати той чи інший матч – методом жеребкування серед найкращих, які залишилися, чи за іншими критеріями. Я вважала, що один суддя не може по кілька разів перетинатися з однією і тією ж командою, це правило діє на груповому етапі – коли рефері не може судити матчі своєї збірної і її суперників (у групі), які можуть зустрітися у плей-офф. Тому що теоретично (хоча така ймовірність насправді мізерна) він може вплинути на те яка команда може зустрітися з його збірною. Але те, що я, як і багато інших вболівальників, дуже і дуже приємно здивована – це 100%!

Мережею вже за милу душу ширяться жарти з цього приводу – мовляв, Фелікс Бріх німець, а його рідна збірна, до якої він хоч не хоч, а теплі почуття напевне має, тим самим англійцям поступилася, тож саме англійцям і може стати непереливки – якщо він призначить вирішальний для України пенальті, результативний штрафний, скасує гол у наші ворота після перегляду або консультації з ВАР, або ж докине кілька зайвих хвилин до основного часу, як в матчі України з Нідерландами, в який ми і можемо визначити найсильнішого))

Жарти жартами, але будьмо об'єктивні: призначення, поза сумнівом, круте, але насправді все залежатиме лише від нас. І арбітр, як і футболісти, тренери, вболівальники – теж жива людина, яка може помилитися. Я в жодному разі не збираюся критикувати Фелікса за момент на 36' у матчі Бельгія – Португалія, але потрібно визнати: арбітр в епізоді з Паліньо – Лукаку, в якому португалець зірвав явну гольову атаку збірної Бельгії, вчепившись Лукаку у футболку, і залишивши цей епізод без будь-якого покарання (можливо хіба що обмежившись усним попередженням для Паліньо), скоріш за все помилився, зайнявши не зовсім вдалу позицію для перегляду даного епізоду, перебуваючи з ним (епізодом) на одній лінії, коли варто було перебувати у розрізі для всебічної і точної  його оцінки. Чи за, можливо, надмірну м'якість, починаючи з 68', коли на полі ледь не почався хаос через дії кількох футболістів – Ернандеса і Е. Азара, за ними – Пепе і Лукаку, і 75' – коли пристрасті остаточно закипіли через фол Паліньо на Ромеру Лукаку, а Пепе остаточно втратив залишки самоконтролю і просто зрубав Т. Азара, який скоріш за все, просто хотів спровокувати запального бразильця затягуванням часу.

 

Та й суддя певне що не піде на свідому необ'єктивність до одної з команд, яка може залишити темну пляму на його великій кар'єрі – якщо не гравці з тренером, то ображені вболівальники і журналісти точно можуть влаштувати "солодке життя" видатному німцю. Йому воно треба?)

 Зрештою, для критики є експерти. Тож особисто від себе бажаю др. Феліксу Бріху і його команді УДАЧІ, легкої гри і вдалих рішень у важливому для обидвох команд матчі!

 

Бригада арбітрів працюватиме завтра у такому складі:

Головний арбітр – Фелікс Бріх (Німеччина)

Асистенти: Марк Борш, Штефан Лупп (обидва – Німеччина)

Четвертий арбітр: Карлос дель Серро (Іспанія)

ВАР: Марко Фрітц (Німеччина)

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

У рідних стінах.
27 февраля 2023, 17:00
Все посты