Tribuna/Футбол/Блоги/Аналітичний центр ім. Бурбаса/Хацкевич у «Лаціо», Вернидуб в Ісландії та позов проти Федецького

Хацкевич у «Лаціо», Вернидуб в Ісландії та позов проти Федецького

Інсайди міжсезоння від Аналітичного центру імені Ігоря Бурбаса. Людям без почуття гумору прочитання не рекомендується.

Автор — undeletable
4 июля 2019, 13:40
10
Хацкевич у «Лаціо», Вернидуб в Ісландії та позов проти Федецького

Інсайди міжсезоння від Аналітичного центру імені Ігоря Бурбаса. Людям без почуття гумору прочитання не рекомендується.

Вітаємо всіх після кількамісячної перерви! Сьогодні поговоримо про актуальні події українського футбольного та навколофутбольного літа.

***

Доволі гучним виявився перехід Івана Петряка з «Ференцвароша» до складу їхніх конкурентів -— «МОЛ-Віді». З'явилась інформація про те, що головним мотивом такого рішення українського півзахисника стали кращі фінансові умови, проте насправді трансфер відбувся завдяки банальній помилці. Агент Івана невірно переклав йому зміст усної бесіди з представником «МОЛ-Віді»: він заплутався між англійською та угорською мовами, внаслідок чого фраза ««МОЛ-Віді» цікавиться Петряком» набула вигляду «Кроти (англійською «moles») цікавляться Петряком». Наш легіонер досі мріє пробитись до складу «Шахтаря», тому одразу та без вагань погодився на цю пропозицію.

***

Головний тренер «Динамо» Олександр Хацкевич найближчим часом може очолити «Лаціо». Менеджмент «орлів» схиляється до такого рішення після ознайомлення з біографією нового керманича «Роми» Паулу Фонсеки, зокрема, зі статистикою особистих зустрічей проти «Динамо». В «Лаціо» очікують на довгу переможну серію в римських дербі й саме під цю задачу готові запросити Олександра Миколайовича. Найближчим часом вони запропонують киянам щедрі відступні за перехід Хацкевича, а самому тренерові — високу зарплатню. Проте є один нюанс: у контракті з білорусом передбачається пункт, згідно з яким клуб може звільнити його з посади без виплати компенсації в тому випадку, якщо Фонсека залишить «Рому».

***

Колишній головний тренер «Зорі» Юрій Вернидуб здивував багатьох своєю заявою про те, що він проводив перемовини в Європі та, можливо, відновить свою кар'єру в жовтні. Нам вдалося з'ясувати, що насправді не йдеться ані про «Динамо», ані взагалі про жоден клуб, який планував би зміну тренера посеред сезону. Юрій Миколайович може очолити «Стьярнан» («зірка» в перекладі українською), що виступає у вищому дивізіоні Ісландії. Вернидуб має розпочати роботу по завершенні поточного сезону, останній тур якого відбудеться 29 вересня. Однією з основних задач, яка ставиться перед новим тренером, є повернення славнозвісних святкувань забитих м'ячів.

***

Як відомо, спорт — поза політикою, тому наостанок пропонуємо вашій увазі трохи наваколофутбольних новин.

Президент «Динамо» Ігор Суркіс збирається виступити з ініціативою розпочати сезон Прем'єр-ліги 21 липня, як це й планувалося початково, попри парламентські вибори, що відбудуться цього дня. Аби не перекроювати календар, Ігор Михайлович пропонує перенести на цю дату матч «Маріуполь» - «Динамо», користуючись уже знайомою риторикою дворічної давнини (гра має відбутись у четвертому турі, за тиждень до Дня незалежності). Проте справжні мотиви Суркіса дещо інші: він розраховує на те, що через виїзд на південь у виборах візьме участь менша кількість патріотично налаштованих ультрас, що збільшить електоральні шанси партії «*п*з*****а п*******а - з* ж****»* (за химерним збігом обставин у прохідній частині її списку фігурує рідний брат Ігоря Михайловича — Григорій).

***

Готується позов щодо недопущення до виборів Артема Федецького. Стверджується, що екс-захисник «Карпат», що балотується в окрузі №118 від партії «С*у*а ****ду»*, не проживав в Україні протягом останніх п'яти років. Нагадаємо, що у сезоні 2016/17 Федецький виступав за німецький «Дармштадт». З огляду на останню практику судових рішень ми сумніваємося в тому, що екс-футболіст буде знятий з виборів, але його адвокат про всяк випадок уже шукає світлини свого клієнта з Німечини верхи на коні.

***

Далі буде.

Наголошуємо, що якщо ви шукаєте острівець здорового глузду серед абсурду новин українських футболу та політики, просто підпишіться на наш блог.

*назви партій замасковано на випадок прийняття закону про дематюкацію

Лучшее в блогах
Больше интересных постов