Tribuna/Футбол/Блоги/Аналітичний центр ім. Бурбаса/Красніков знов у Лозанні, скандальна VAR і полтавчани в «Динамо»

Красніков знов у Лозанні, скандальна VAR і полтавчани в «Динамо»

Майже серйозний прогноз на українське футбольне літо.

Автор — undeletable
24 июня 2018, 15:04
3
Красніков знов у Лозанні, скандальна VAR і полтавчани в «Динамо»

Майже серйозний прогноз на українське футбольне літо.

Вас вітає Аналітичний центр імені Ігоря Бурбаса. Ми займаємося моделюванням і прогнозуванням процесів, що відбуваються в українському футболі. Відтепер ми публікуватимемо результати своїх досліджень у цьому блозі. Почнемо із прогнозу на найближчі два місяці.

***

Протягом міжсезоння юристи «Шахтаря» готують та подають позов до суду в Лозанні з приводу того, що новоспечений віце-президент «Динамо» Євген Красніков не відбув до кінця свою дискваліфікацію за справою про матч «Металіст» – «Карпати». Засідання CAS орієнтовно планується на осінь, але президент киян Ігор Суркіс заявляє, що Красніков не розпочне роботу в клубі, поки не буде повністю чистим перед законом. Люди з оточення Суркіса та близькі до «Динамо» агенти радіють, що ніхто не завадить їм здійснювати свої оборудки протягом літнього трансферного вікна.

***

З ініціативи нового голови УПЛ Томаса Ґрімма перед стартом сезону приймається рішення про впровадження системи VAR. Однак, більшість клубів виявляються неготовими до цього з технічних причин, тому попервах використовується картинка з телебачення. В умовах відсутності єдиного ТБ-пулу та незалежних трансляторів це призводить до численних скандалів. Телеканали демонструють повтори епізодів лише з тих ракурсів, які є вигідними для господарів матчів. Найдалі в цьому питанні просунулися канали «Футбол 1» і «Футбол 2». Після падінь гравців «Шахтаря» у штрафному майданчику суперника в якості «повторів» транслюються елементи з нарізок гри Роя Кіна, Вінні Джонса та Ніла Раддока; коли ж аналогічні епізоди відбуваються біля воріт гірників, у хід ідуть нарізки симуляцій у виконанні Неймара та Роналду. Пан Ґрімм звично обіцяє владнати всі проблеми за рік, після формування єдиного пулу.

***

Екс-форвард «Полтави» Максим Дегтярьов успішно проходить перегляд у «Динамо» й укладає трирічний контракт з киянами. Це придбання здіймає шквал критики від динамівських уболівальників, проте найбільший резонанс провокує висловлювання Сергія Палкіна. Генеральний директор «Шахтаря» в інтерв'ю програмі «Великий футбол» заявляє, що розформування «Полтави» – це справа рук «усім відомого клубу», представники якого не бажали платити за трансфер Дегтярьова.

***

«Динамо» ж здійснює ще одне кадрове підсилення. Кияни запрошують на роботу аналітика «Ворскли» Євгена Греся. Проте це призначення спричиняє внутрішній конфлікт у клубі. Головний тренер Олександр Хацкевич не бажає працювати з новим співробітником («Нах*** нам етот умнік?» – наводять слова наставника у розмові з президентом клубу інсайдерські джерела). Точиться багато балачок про черговий прояв непослідовності від менеджменту «Динамо», але дещо роз'яснюють ситуацію Сергій Болотніков і Костянтин Андріюк у своєму шоу «Татотаке». Згідно з їхньою інформацією, мотивацією запрошення Греся до клубу стала наявність у нього компромату на керівництво та ведучих каналів «Футбол 1» та «Футбол 2», з якими він співпрацював.

До речі, в тому самому випуску «Татотаке» оприлюднено новий інсайд про ФФУ. Як повідомляє Костянтин Андріюк, документи щодо скандального матчу «Іллічівець» – «Гірник-Спорт» були втрачені внаслідок того, що голова Комітету арбітрів Лучано Лучі наробив із них самокруток.

***

«Динамо» вилітає з третього кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів від «Фенербахче». Попри це, Ігор Суркіс залишає Олександра Хацкевича тренувати команду. Але невдовзі білоруський наставник все ж позбувається своєї посади через невдалі виступи в чемпіонаті України (дві поспіль поразки від «Шахтаря» та «Маріуполя», за якими слідує нічия з «Олександрією» за невиразної гри). За протекцією Євгена Греся новим головним тренером киян призначено Василя Сачка. В інтернеті здіймається шквал обурливих коментарів про те, що «Динамо» позбавляє «Ворсклу» молодого перспективного наставника напередодні їхнього старту в Лізі Європи. Згідно результатів OSINT-дослідження нашого центру, на 91,72% це ті самі люди, що раніше називали Сачка фізруком і глузували з його зачіски. Першим трансфером нового керманича стає перехід за 1 млн. євро Павла Ребенка.

До речі, пізніше Павло, як і його новий одноклубник Максим Дегтярьов, отримують дебютні виклики до збірної України на матч проти чехів.

Тим часом, ширяться чутки про те, що останні кадрові рішення «Динамо» пов'язані з тим, що Костянтин Жеваго збирається фінансувати або ж взагалі придбати цей клуб. Наразі наш центр не може ані підтвердити, ані спростувати цю інформацію.

***

Далі буде.

Нагадуємо, що прогнози та інсайди можна знайти у твіттері Ігоря Бурбаса, але для отримання найвірогіднішої інформації підписуйтесь на наш блог.