Tribuna/Фигурное катание/Блоги/Крижане мереживо/ISU Гран-Прі з фігурного катання Cup of China 2017. Парне катання

ISU Гран-Прі з фігурного катання Cup of China 2017. Парне катання

Підсумки етапу серед спортивних пар

Автор — Daryna
8 ноября 2017, 12:03
2
ISU  Гран-Прі з фігурного катання Cup of China 2017. Парне катання

Золото та срібло турніру серед спортивних пар отримали господарі змагань - китайські пари Венджий Суй / Кон Хан та Сяоюй Юй / Хао Чжан, третє місце посіла пара із Канади Кірстен Мур-Тауерс / Майкл Марінаро.

Венджий Суй та Кон Хан майже увесь минулий сезон пропустили через травми партнерки, але змогли взяти участь та перемогти у чемпіонатах чотирьох континентів та світу. Ця пара вважається чи не найбільшими фаворитами у боротьбі за золото Олімпіади 2018.

 

На етапі у Китаї на дві програми пара по суті мала лише один серйозний технічний огріх - помилка партнерки при виконанні стрибка потрійного сальхова у довільній програмі.

У короткій програмі під композицію Hallelujah спортсмени виконали звичний для них технічний набір - потрійний підкрут четвертого рівня, синхронний стрибок потрійний тулуп, викид потрійний фліп. Тодес у короткій програмі було виконано на третій рівень, тож можна очікувати, що оцінка за техніку у короткій програмі в китайської пари вже наступного старту може бути вищою. Також хочу відзначити, шо сама постановка короткої програми дечим нагадує показовий номер, ймовірно, аранжування обраної пісні Леонардо Коена цьому сприяє.

 

У довільній програмі, як я вже зазначала, партнерка припустилася помилки на виході із потрійного сальхова. Пара володіє підкрутом у чотири оберти, і у довільній програмі виконала цей елемент ультра-сі. Вихід з підкруту цього разу був не ідеальним, і у контексті цього цікаво виглядає, як судді оцінювали його виконання. За якість виконання можна знайти у протоколі оцінки від -2 до 2. Така ситуація один з багатьох прикладів “різночитання” правил суддями.

Знову ж таки і у довільній програмі можна очікувати вищої технічної оцінки вже наступного старту, зокрема, у зв’язку з тим, що на етапі у Китаї обертання виконані на 2 та 3 рівні складності. Також у пари в технічному арсеналі є викид у чотири оберти. Очевидно, оскільки на минулотижневому етапі для Суй та Хань не було конкурентів у боротьбі за золото, тож вирішили не ризикувати.

 

По самій постановці є цікавий момент.  У якості музичного супроводу обрано фрагменти з опери “Турандот” Пуччіні. Під цю ж музику у 2003 році каталися знакові китайські парники, Олімпійські чемпіони 2010 року Хонбо Чжао та Сю Шень. Хонбо Чжао є тренером Суй та Хань. Програми видаються дуже схожими, як і образи спортсменів.    

 

Другою стала ще одна китайська пара  Сяоюй Юй та Хао Чжан.

  У короткій програмі під музику Чайковського з балету “Лебедине озеро” на виході із паралельного стрибка потрійного тулупа партнерка доторкнулася льодової поверхні рукою, також парне обертання було виконане не найкращим чином.

        

Для довільної програми пара обрала саундтрек з фільму Зоряні війни. На паралельному потрійному сальхові партнерка мала певні неточності на виїзді, а на запланованому каскаді Сяоюй Юй з першого стрибка - потрійного тулупа, - вийшла у глибокий присяд і наступний стрибок не змогла “причепити”. Нестрибкові елементи - тодес, обертання також було виконано не на четвертий рівень, отже, як у випадку із першою китайською парою, є плацдарм для зростання оцінок.    

 

Бронзу отримали канадські фігуристи Кірстен Мур-Тауерс та Майкл Марінаро. На відміну від перших двох пар, які для коротких програм обрали ліричну тему, канадці каталися у запальному стилі під Sweet Dreams. Партнерка мала неідеальний вихід зі стрибка - потрійного тулупа. Викид потрійний рітбергер був виконаний вдало та дуже ефектно, проте слабке місце пари - це підкрут, який виконується на дуже низькій висоті, та підтримки. Саме на цих елементах пара постійно втрачає бали, етап у Китаї не став винятком.

    

Після короткої програми Кірстен та Майкл були четвертими, проте у довільній зуміли дотягтися до подіуму. Довільна програма під лірику - Un Ange Passe by Alain Lefevre. Як і в короткій, знову мали місце певні огріхи на стрибкових елементах, і так само невпенено  фігуристи виконали підкрут та підтримки.

З повними результатам турніру Cup Of China серед спортивних пар можна ознайомитися за посиланням: http://www.isuresults.com/results/season1718/gpchn2017/CAT003RS.HTM