Tribuna/Футбол/Блоги/Новий продукт на ринкові/Колаборація в YouTube. Рабінович: хто кому?

Колаборація в YouTube. Рабінович: хто кому?

У футбольному YouTube настав час колаборацій. Такий розвиток жанру свого часу переживали і спортивні телевізійні продукти.

5 апреля 2021, 00:35
Колаборація в YouTube. Рабінович: хто кому?

У футбольному YouTube настав час колаборацій. Такий розвиток жанру свого часу переживали і спортивні телевізійні продукти. Хоча тоді 15 років тому акурат перед обломом. У нинішнього міксу є легка відсилка на шоубіз, можна навіть пофантазувати на тему Міля Feat Кент, але суть ютюбівської колаборації інша. У YT все зав'язано на стратегіях. Зараз розшифрую)

Першочергово наведу приклад прожекту, в якому я сам беру участь, це уже відносно культовий РестоVратор на каналі Do Best! з Бухим Блогером Дімоном Дубасом у головній ролі. РестОврували минулими вихідними Дена Олійника, і він виявився першим, хто обіграв у програмі в теніс-бол ББ (Бухого Богера), котрому Погорілий, Аржанов, Бутко, Яшкин перед тим всі програвали by the way. Так от, якраз на частині з грою через сітку продюсери попросили мене позбиткуватися з ББ в плані того, що за п'янку його з посади знімаємо, краще Бебеха запросимо. А тут і сам Бебех на це відповідає з телевізору. See на таймкоді 6:43.

Дубас ображався, а я логіку продюсерів відчуваю ясно, Бебех розкручений чел, згадка про нього потім у описі чи на коментах залучить ширшу авдиторію. Все як би правильно. Сама прога про Оленя дуже заряджена на інсайди з минулого. Я можу перерахувати фрази, які стали тегами:

- Рамос в Дніпрі влаштував корупцію

- Олійник робив операцію на серці

- Рикун давав паса не дивлячись куди

- Дружина Зоряна мутила з Кличком

- Втеча з Металісту була помилкою

- Спав і плакав під плакатом Шевченка

- Калітвінцев сміявся з прізвищ грачів Шахтаря

- Олійник поїде на стажування до Юргена Клоппа

Але, го бек ту калаборейшн. В принципі, канали Мілі та Кента, вони по суті уже колаборовані, належать акаунти спільному для двох персонажів агенту Панкову, він там ю8ає обох своїх як хоче. І то правильно. Відоси відносно добре загрібають, це не W2S чи Dude Perfect, але в нас і об'єм авдиторії такий, що коли більше 100 000 в'ю, то на цьому можна заробляти. Один з крайніх випусків у Мілі - ось цей, про знімання у рекламі для FavBet.

Тут зібрався весь квіт кредиторів та контрагентів цієї бетингової контори. І Бебех, і Алієв, і Вітя Вацко, і ще й суміжні образи других планів КієвСтоунер та Сєля. Фрагмент з Сєлєю як завше полуничний, look на 13:39. Тема Сєлі, алкоголю з кокаїном, його вигнання з Колосу і пошуку Сєлєю правди, здається, невичерпна. Не можу пригадати іншого такого хедлайна, якій би тримався у топах реально два місяці. Всі провідні аналітики YT ганяють цю картинку по п'ятому колу, і норм, воно працює. Кєнт узагалі впродовж двох (two!) випусків наприкінці березня сидів із Сєлєю в гінекологічних кріслах і все крутив по тих таки аскриптерах: Ковалівка, Русик Костишин, Засуха, бухав, не бухав... Аааааааа!

Того мало. Є ще шоу СпортАрена, то там малий Дмитрула замастирив ще й саммарі всього того, що останнім часом говорилося зі стрижневим в'ю Панкова, і на ньому як на ялинці уже іграшками заблищали всі вищеперелічені плюс Заваров, Бойко і Рома Смидюк, власник спортивного клубешника на Печерську. Коротше, наколотять колаборанти собі на цих схемах-стратегіях сукопного мільона переглядів на радість FavBet та клубу Колос (хай там як, а впізнованість бренду Засухи зростає)!

Окі-докі, поки бічі базарят про бакланів, ОтДушиВДушу спробував пристрилятися до форматику типу дуелі-вікторинки. На перший експериментальний реліз затягнули Яринку Морозюк та Сашу Лободу. З огляду на згаданий мною потенційний аудиторний екстеншн все тут чьотко, все правильно. Але сказати відверто, по реальності, дивиться воно так якось стьомно. Для класичного ОДВД тут бракує індивідуального обдува гостя, а ще у новій формації всі трохи не розуміють, коли сміятися, і чи по темі я приколююся.

Окремого слова заслужили канали Футболи. Там потоки течуть у протилежний бік, не колаборації, а сегрегації. Запрошені медіаголдингом нові веб-консультанти абсолютно слушно запропонували препарувати матку (YouTube-канал "Канали Футбол 1,2,3") на кілька окремих додаткових майданчиків. І так організувалися Yellow, Великий Футбол, ФутболNews та BURBUZZ. Ідея прозора, це збільшення кількості платформ для відкруток реклами. Утім поки до пойняття відео-блогерства тут далекувато, хіба Денисов Time як окремий плейлист може проканати під такою вивіскою. Решта все - перезаливання тебе-шного відоса у мережу. Виключення, я так розумію, повинен був би скласти BURBUZZ, але знову, це суто телевізійна історія інтерв'ю за життя, з часів Гамули і Бублій у цьому форматику принципово помінявся лише інтерв'юер. Тепер це Ігор Бурбас.

Я хочу пояснити, я не проти профі-монтажу чи фірмової графічки. Просто у YouTube правила життя трохи інші, треба використовувати весь функціонал інтернету на повну, ловити інтерактив, давати фідбеки, плювати на офіціоз, відверто кепкувати... Боже збав закликати Футболи до примітиву, такого, скажімо, як у Тьоми Франкова на однойменному каналі. Там триває поки стійка рецесія, Тьома не помічає таких атрибутів полювання на глядача, як аватарка, правило великих віджетів, кінцеві заставки, картки тощо. Ні, тут, вочевидь, йдеться про трушний принцип зосередження на суті сказаного. Я не зосередився, бачу по цифрах, піпл також. Війну за web-глядача під час вікенду збірних Франков програв і хедлайнерам Футболам, Колеснику, і колегам-конкурентам Дмитрулі з Бебехом. У Тьоми на лічильнику на більше 20 тис., з останніх трьох відосів я вибрав той, що був про Францію-Україну.

На наступний раз лишу розбір програм, афільованих до іншого фінансового магніту компанії Парі Матч, скажу про тих, хто починає працювати під BetWinner, і розкрию певні плани на травень та літо.

Arrivederci :-)

Лучшее в блогах
Больше интересных постов