Tribuna/Футбол/Блоги/Новий продукт на ринкові/Як Україна підходить до матчу з Францією – розповідь Миколи Василькова зі серця збірної

Як Україна підходить до матчу з Францією – розповідь Миколи Василькова зі серця збірної

Новини з перших уст

24 марта 2021, 16:10
7
Як Україна підходить до матчу з Францією – розповідь Миколи Василькова зі серця збірної

Від Tribuna.com: прес-атташе Андрія Шевченка Микола Васильков для свого блогу «Новий продукт на ринкові» зібрав новини та події навколо збірної України напередодні матчу зі Францією. Вийшло цікаво – підписуйтеся, коментуйте та ставте плюси!

***

Якщо чесно, то для збірної це норм, якщо між днем зборів і самою грою минає лише дві доби. Така уже доля у тренерів, працювати у авралі. Я теж, починаючи з понеділка, літаю як електровіник, потій море. In order of Appearence.

У збірній два чистих новачки – Довбик і Трубін. Довбика лишили в Києві стерегти номери в готелі Опера. А Толік Трубін навіть потрапив до заявки на матч. І це у стартовий приїзд до команди! Певно, він так і просидить в запасі разом з Пятовим під Бущаном, але все одно, то бонус хлопцеві. Я запиляв на Баннікова його знімку, це перше його фото у формі націоналки.

Шевченко перед прес-конференцією мене попередив, що почне виступ українською мовою. Я його запитав, чи вся пресуха пройде так, він сказав: «Подивлюся, час обмежений, треба говорити швидко, побачу, як піде». І правда, онлайн був призначений на 10:30, це перед офіційним тренуванням. Я зняв стартову промову АШ, цей відос розлетівся вірусно по пресі, принаймні 10 спортивних і 5 суспільно-політичних видань пошарили в себе мого поста в Інсті:

На тренуванні я включив свою камеру, і не дарма. Виникла абсолютно позаштатна та унікальна ситуація, яку обов’язково варто було зафільмувати. Вперше на моїх очах Педро Хара, тренер воротарів збірної, проводив зайняття одразу з 5 кіперами: двоє з «Шахтаря», по одному з «Ворскли», «Динамо» та «Реалу».

Шевченко уже за своєю сталою звичкою взяв участь у більшості вправ на полі. Якщо не знати, що з хлопцями бігає головний коуч, то так одразу і не відстрелиш. АШ у гарній формі, не супер-петарда, але реально на рівні загального тла команди.

Тренька у перший день повинна була бути лише ознайомчою, але вона затяглася. Двосторонка так захопила всіх, що догравали уже під 9-ту годину. Я звернув увагу на два касових епізоди за участі молоді. Це коли чіпкий Фіма Конопля повністю з’їдає Зіну, що той аж дар мови втрачає. І коли Саня Сирота трохи нечемно кладе на газон тренера Шевченка. Не побачив, проти кого грає?

В автобусі Малиновський був з якоюсь картиною в рамці. Я питаю: «Русику, ти возиш контрабанду?» Каже, ось, шаржа подарували фанати, додому хочу забрати. Схожий? На мій погляд, більше на Роналду змахує.

У Парижі команда живе у ла Дефансі – діловий центр всієї Европи (так кожен діловий центр про себе розказує). Я тут бував часто, але востаннє жив, як не смішно, саме зі збірною, коли Блохін возив на товарняк перед відбором до ЧС-2006. Пригадуєте, ми ще влетіли? З того складу тут лишу АШ та СаШо. І я з паном президентом Олександром Гливинський, есквайєром.

Я зупинюся трошки на газетах. Тут всі, і «Екіп», і «Паріз’єн», і «Франс Фусьбол» обговорюють повернення Рабіо до складу як сталий факт. ДіДі (то так Дешама називають) готовий його пустити зліва – і це при живих Погбі, Канте та Мбаппе з Гризманом у центрі.

І ще прикольна деталь (перегляньте фотки нижче). La Equipe видала статтю про Fares Bahlouli, який три роки числився у «Барсі», а тепер підписаний «Металом» Краснікова-Ярославського і переїхав до Харкова. Мені журналіст Маню Божен розповів, що вони той матеріал ніяк не знали, коли поставити, а хотіли. І ось у день гри з Україною така нагода, якраз лягло.

У «Франс Футболі» вважають, що якщо серед українців хтось заб’є, то це будуть або Зінченко або Яремчук. Увімкніть YouTube УАФ о 20:00, там я у програмі «В серці збірної» детально пройдуся по всій пресі.

Au revoir!

Лучшее в блогах
Больше интересных постов