Tribuna/Футбол/Блоги/Новий продукт на ринкові/Хто провадить копаного YouTuba? Не панікуйте, якщо ви їх не знаєте 😎

Хто провадить копаного YouTuba? Не панікуйте, якщо ви їх не знаєте 😎

Після того, як Ф1-2-3 Увімкнули Підігрів, а Алієв заговорив римованими сполученнями, я на дві години закрився на балконі у своєму кабінеті з виглядом на Гулівер і склав генеральну класифікацію грачів футбольного VWM (video-web-market).

6 февраля 2021, 23:18
3
Хто провадить копаного YouTuba? Не панікуйте, якщо ви їх не знаєте 😎

Після того, як Ф1-2-3 Увімкнули Підігрів, а Алієв заговорив римованими сполученнями, я на дві години закрився на балконі у своєму кабінеті з виглядом на Гулівер і склав генеральну класифікацію грачів футбольного VWM (video-web-market).

Але спочатку про веселе))) У січні на каналі Do Best! вийшов новий довгоочікуваний адептами ведучого і метрдотеля Дмитра Дубаса випуск програми РестоVратор з Артемом Яшкиним. Я був присутній на зніманнях, було незвично зануритися в атмосферу ранніх нульових, іще незвичніша була нова зовнішність Артема: волосся з голови півзахисника переповзло все на обличчя.

Ще смішніше виявилося переглянути програму після монтажу. Ну там сільські хохми і трафлинг від Дубаса, в кадрі раптово намалювався син Шмайхеля, КВН на автомийці... але на таймкоді 24:14 у мене посмішка застигла. Типу: в смислі? Яшкин розказує про Динамо, і між іншим про свій пас на Шеву у матчі Ліги Чемпіонів, після якого Андрій забив гола... Стоп-стоп, Шевченко Андрій Миколаєвич забивав після пасу Яшкина в ЛЧ??? Вони там у РестаVраторі за форматом шоу прибухують непостановно, це так, але я то ж не п'ю, то всі знають, я лізу до "чарівного ліхтаря" (як моя мати називає інтернет), і бачу, що у той нетривалий час, коли вони разом бігали за Динамо, Шевченко забивав в Лізі Чемпіонів двічі, один раз з пасу Реброва Реалові, і раз з пасу Белькевича Баварії.

Так, ага, ну зрозуміло, на порядку денному паралельна реальність. В принципі, буденна справа!

Окей, я повертаюся до ТОПів, до засніжених маківок і солодких вершків лідерів суспільної думки. І для початку теорія. Канали у YouTube у футбольному сегменті можна розділити на чотири принципових типи.

🎥 - ті, які є дзеркалом телеканалів Ф1-2-3, програми ПроФутбол (нехай царює), або сайтів чи клюбів

🎥 - ті, які працюють як Хаби, тобто там в середині кілька ріжних тем і навіть кілька ріжних презентерів

🎥 - ті, які завели собі колишні зірки гри, таких два, і вони всім відомі

🎥 - і нарешті ті, які і можна назвати старим тихим злим словом vodeo blog (блін, двома словами)

Як я рахував? Легко, хоч і працемістко. Я брав з акаунту кількість підписників, далі дивився на кількість переліків відтворення, вважай, внутрішніх проєктів, чи рубрик каналу. Потім я оцінював, скільки в середньому за місяць постять роликів, далі брав (крім крайнього ще не розігнаного) 10 останніх відосів і обчислював середній показник переглядів. Ну і найважче - виводив пропорцію по Лайках і Коментах для трьох довільних роликів із контрастними цифрами переглядів, і знову ж таки рахував середнє число, яке ще й округлював. GREAT WORK!!!

Поза сумнівами, показники весь час міняються (переважно зростають), але картина як на мене ясна. Я навмисно не долучив сюди YT більшості сайтів, лиш проаналізував СпортАрену, тому що там є реально блогерський вміст, а не начитана переважно російською риба, що перекривається зтибреним відосом чи зтибреними фотками під дурдомівський седативний рейвик. І отже якщо брати абсолютні показники, то:

1. За кількістю підписників та за кількістю місячних відосів попереду канал каналів Футбол 1, 2 3. Усі ці відоси є нічим іншим, як залитими програмами з сітки телепередач, у YouTube вони доживають своє життя. Особисто я саме там дивлюся на Марго Робі (Владу Седан) у новому проєкті цієї телевізії "Вмикай Підігрів". Вона на кожній аві у пек-шоті. А ще зверніть увагу, програму Великий Футбол аплоадять на окремий акаунт, а то цифра загальних сабскрайберів, боюся, була би може ще більшою.

2. За середньою кількістю переглядів кожного відоса лідер Міля. Унікально, шо у людей роками тримається інтерес до постаті Артема Мілевського, попри те, шо на полі і поза ним він уже давно нічого не показує. Тут могла би бути в лідерах і згадана дружина Зінченка, але вона зі свого власного каналу повністю перемкнулася на телевізійну рутину, і наздогнати героя солодких спогадів так і не змогла, хоча динаміка була якраз належною. Відзначу, що більше 100 тисяч в'ю на ролику загрібають ще двоє, це Андрій Колесник, який тепер влаштувався (і це так дико звучить для нашої індустрії), вдумайтеся, тренером-аналітиком з тактики у команду Метал, тобто у штаб до Кучера. А також Кєнт. І тут не можу не вигукнути: Хто раніше жив, той і зараз живе! Так, амігос, ось хто знайшов себе на всі 118% після футболу, то це Саня Алієв. Він абсолютно природній у кадрі, такий братан, алкотрешер, а тепер і репер. Я ніколи не чув нічого з репертуару КиївСтоунера (певно, й написав неправильно), але і їжу ясно, що це він ставив вокал та робив Алі всю хореографію))) Репак Кєнта ще не качає, звісно, утім то ж лише дебют, згодом I Am Sure ми ще почуємо хіти, що звучатимуть із кожної праски.

Так, забув сказати, у Колесника одразу після його колаборації з ФК на каналі запрем'єрився док про Метал, зрозуміла і розповсюджена франшизка, щось схоже є тепер і у Руху, і в Колосу, хоча всі ці бобслейні монтажі згасають на тлі Дімона Поворознюка і його Футболіста (фільм про Верес). Для справедливості скажу, що другий сезон Футболіста вже не то пальто, але я розумію мотиви Трендеця, правильно, треба робити, бо йде і дивляться. Інша справа, що сам Паровоз на розриві, між двома сезонами він встиг видертися до Києва, зробив відосика з Шапою, побував у гостях в Стьопи, і знову домів, у Рівне. Важкувато фейспалмити, коли ти професійний футболіст! Про будинок Степаненка вийшло барвисто, монументально, я додам лиш, що, нажаль, розпався такий традиційний для футболу соціум, як "стояк". Сидорчук, Кривцов і Степаненко мешкали в одному будинку і в одному під'їзді тривалий час, вони ж усі з дитинства кореша, тепер Стьопа побудувався і звалив за місто, Крива поміняв хату на іншу, хоч і в тому ж будинкові... Прогрес не спинити, а шкода)

Так, нарешті пункт 3. За відносною кількістю лайків та коментів на одну душу в'ювера попереду загадковий і багатьом зовсім незнайомий проєкт Kuba Ibra. Тут у головній ролі 30-тирічний актор телесеріялів Ігор Пазич. Цей канал я знав давно, його свого часу створили хлопці, близькі до агенції DC та бренду Парі Матч. І хоча їхні показники вражають, я не знаю нікого, хто би дивився ці художні вигадування напостоянку. Ось подзирьте для загального розвитку один із їхній мільйонників. Правда тут саме на цьому ролику ті пропорції, які вивели Кубу у лідери мого третього пункту, зовсім не рекордні, але я ж кажу, моя технологія можливо дещо трипільська. Сорян, іншої не маю на руках.

Числа і цифри - уперта штука, лиш не в YouTube. За бажання все продається, так само, як і все... правильно - купляється. І в пабліках як ніде квітне черемшиною технологія рекламних кампаній. Тисяч за 7-10 гривень можна прикрутити рекламку і ролик злетить до 100 000 на лічильнику за тиждень часу. Можна купувати і лайки, і навіть коменти, хоча вони будуть, сказати б, дивними, їх генеруватиме навмисна така крива програмулька. Ось чого не можна купити, то це (ні, не сумління і не батьківщину), це ЧЕСНИХ ПІДПИСНИКІВ. Цифру накрутити реально, але то будуть боти, мертві души, вони ніколи не поставлять дзвіночка і не дадуть відповіді на запитання конкурсу. Хоча про всяк випадок, треба знати, що рекламними кампаніями користають всі, і воно правильно, адже це розширює авдиторію.

Так само, як допомагає заарканити нових глядачів чуйка. Ось, приміром, проєкт ОтДушиВДушу (тролингове в'ю з курінням плану за кадром), вони як д..пою відчували, коли записали Сєлю, ще й розбили його на дві серії, а тут як тут Сєля по вуха у скандалі з перебухом на зборах, Костишин його жене пінком із Колосу, Сєля повертається до Києва, він вимагає гроші у Засухи, всі його хочуть записати, він нікому не дає, а у ОДВД уже все є, як на замовлення, і все в принципі по темі: і про алкоголь, і про посиденькі, і про бабло! Унікально, погодьтеся. Даю Ярику (засновнику каналу) за роботу п'ять зірок ⭐⭐⭐⭐⭐

Наступного разу розкажу більше про збірну, про те, де буває у YT Шевченко, і про андердогов. Якщо є ідейки, пишіть мені в ФБ на Mykola Vasylkov Public Life Style, там же і приколи всякі дивіться. Salu)

Лучшее в блогах
Больше интересных постов