Tribuna/Футбол/Блоги/Козацька Розвага/Залягти на дно в бариги. Як я продав футболку Ротаня за 1 750 грн

Залягти на дно в бариги. Як я продав футболку Ротаня за 1 750 грн

Або чому важливо дбати про футбольні форми.

Автор — Andriy Victorov
12 января 2018, 21:37
12
Залягти на дно в бариги. Як я продав футболку Ротаня за 1 750 грн

ПРОЛОГ

В 2009-му році я двічі гостив у Празі - взимку та влітку. Був на стадіонах "Спарти", "Славії" та "Дукли". Мені імпонувала "Славія", оскільки там догравав Владімір Шміцер. Я придбав дві футболки цього клубу - основну та третій комплект. Декілька разів одягав їх на фізкультуру.

MATCH WORN PLAYER ISSUE MAGLIA CAMISETA

Якщо ви знаєте значення слів у підзаголовку, то мої вам, як то кажуть, фото бірок. Адже ви знаєте, що таке ночами гортати сторінки пошуків на OLX та ebay у пошуках ексклюзивів. Ви знаєте цей світ барахолкових казино Роялів. Ви - барига.

Абсолютно випадково - як завжди буває - я опинився у водовороті подій, пов'язаних із тим, що я дуже люблю - футбольні форми. Захотілося знайти форму-фантом "Динамо" сезону 2003/04 для подарунку другові.

"Сезон" онлайн-торгівлі футболками - зима. На сервісі оголошень ви знайдете найрізноманітніші екземпляри, які народ виставляє, аби підзаробити. Приклад: футболки "Вулверхемптона" сезону 2003/04 із коротким та довгим рукавом. Ціна на подібні екзмепляри на OLX та ebay відрізняється рівно у 10 разів. Колись я розповім про цей період зими 2016/17 детальніше, а наразі мова йтиме про Еверест моєї кар'єри - серпень минулого року. 

РУСЛАН РОТАНЬ - ГРАВЕЦЬ ПРАЗЬКОЇ "СЛАВІЇ"

Подія, згадана у підзаголовку, сталася влітку. І ось, через 8 років після покупки, я дістав з шафи футболку "Славії".

Потрібно було "піти красиво". Я не мав потреби у грошах, на відміну від зими, але від такого доленосного шансу не відмовляються.

Як ви могли помітити, футболка має багато відмінностей із комплектом 2017 року. Насамперед - спонсор з ієрогліфами. Але диво, на яке я і сподівався, сталося - через відчутний брак подібних футболок на наших просторах, марнославство переважило здоровий глузд і футболка була продана за 6 хвилин за суму 1 750 українських гривень.

Номер та прізвище були нанесені на одній зі спеціалізованих фірм столиці. Доволі складно було знайти світлини гравців зі спини, але знання чеської допомогло пошукам на тамтешніх ресурсах, і за допомогою фотографії з номером 2 було відтворено номер Руслана.

Окремої уваги заслуговує опис оголошення.

Ось так любов до футболу та дбайливе ставлення до футбольних форм допомогло мені досягти успіху. Футболки як алмази - переходять з рук у руки та нікому, по суті, не належать. Хтозна, можливо у біткоїна незабаром з'явиться нова конкурентоспроможна валюта?.. 

Лучшее в блогах
Больше интересных постов