Tribuna/Футбол/Блоги/БЛФ/Сайт УПЛ. Перезагрузка

Сайт УПЛ. Перезагрузка

Вас влаштовує нинішній офіційний сайт УПЛ? Мене теж ні. Щоб хотілося б бачити на сторінках офіційного сайту ліги.

Блог — БЛФ
Автор — Kindoroho
4 марта 2017, 11:56
7
Сайт УПЛ. Перезагрузка

Коли футбольні функціонери розпочинають розповідати про «покращення вже сьогодні» в УПЛ, як аргумент можна привести достатньо факторів. Можна говорити про низьку відвідуваність, можна говорити про невисоку якість трансляцій, про регулярне зникнення клубів вже навіть говорити немає бажання, воно й так набило всім оскому.

Втім, усьому можна знайти виправдання, що Генінсонам і Даниловам дуже добре вдається і вдавалося. Погана відвідуваність? Так війна в Україні. Низька якість трансляцій, так, яка плата - такі результати. Клуби зникають? Нехай правильно розпоряджаються своїм бюджетом. Знайти виправдання можна всьому. Скрізь невистачає грошей ітд...

 Великі проблеми завжди ховаються в маленьких дрібницях. Щоб осягнути рівень УПЛ достатньо поглянути на офіційний сайт ліги. Я не розбираюся в тонкощах сайтобудування, не розуміюся на всіляких СЕО прийомах та іншій всячині, проте, як пересічному вболівальнику заходячи на офіційний сайт Прем'єр ліги хотілося б отримувати повну інформацію про чемпіонат. Хотілося б, щоб сайт передавав всю картину ліги, а не викликав бажання чим скоріше закрити сторінку в браузері і перейти на більш інформаційний портал.

Сім змін, які хотілося б бачити на офіційному сайті УПЛ.

  • Чітка і детальна статистика по командах та гравцях. Як аналог — відомий сайт WhoScored.com. Погодьтеся, було б цікаво знати не тільки хто найбільше забив та віддав передач, а мати реальну картину: у кого найвищий ККД, хто найбільше відбирає мяч, у кого найбільший відсоток точних передач, у кого найбільше вигранних єдиноборств, врешті решт, хотілося б бачити елементарні оцінки гравців за матч.
  • Історична викладка матчів та статистики з моменту створення Премєр ліги. Не просто турнірна таблиця чемпіонату, а повна інформація. Хто, коли, з ким, арбітри, відвідуваність, бомбардири. Щось подібне можна знайти на сайті allplayers.in.ua. Так для чого це все на офіційному сайті, можливо запитаєте ви. Елементарно, будь хто, хто з іноземців забажає познайомитися з чемпіонатом України буде вводити в пошук УПЛ, а не сайт наведений вище. Гадаю, після того, як він ознайомиться з офіційним лицем УПЛ, інтерес різко пропаде.
  • Сайт УПЛ повинен окрім привітань функціонерів надавати читачам хоча б елементарні превью до матчів, якісь програмки робити, заманювати читача, підвищувати інтерес до матчу. Що ми бачимо сьогодні? Висловлення співчуття загиблим на шахті “Степова”, загальний анонс туру(по декілька рядків на кожну команду), та максимум по три новини попередніх днів. Нагадаю, це офіційний сайт, який являється інтернет-обличчям. Невже так важко наповнювати сайт нормальними інтерв'ю футболістів, тренерів, президентів, робити превью та підсумки матчів?
  • В наш час, коли все більше людей віддає перевагу мобільним девайсам над компютерами, дивує, що УПЛ так досі не розробило свій додаток для андроід, чи на айфон. Для прикладу, я більше часу провожу в додатку "Трибуни", ніж на самому сайті. Зручний додаток від УПЛ, ще один крок до вболівальників.
  • Непоганим кроком від офіційного сайту була б сторінка трансферної вартості гравців. Так ідея не нова(Transfermarkt.de не дасть збрехати), але погодьтеся, українська версія свою нішу тримала б впевнено. Більш чим впевненний, що багато хто з вболівальників заходив би на сайт, виключно подивитися на цей показник.
  • Було б непогано відвести місце для арбітрів, з детальним профайлом кожного. Кількість матчів, які саме матчі, кількість попереджень, одним словом, все чим може відзначитись представник Феміди. В ідеалі, було б добре вести рейтинг арбітрів,(кращі за період обслуговують центральні матчі, гірші по завершенню чемпіонату залишають еліту). Втім, є сумніви, що пан Колліна навряд чи дозволить "сунути носа" в “Орден Масонів”.
  • Ми живемо в 21 столітті, у віці інтернету. Дивно, що коли майже все зараз можна придбати через інтернет-мережу, на сайті відсутня онлайн система продажу білетів. І вболівальникам зручно, а заразом можна було б без проблем відслідковувати кількість глядачів за кількістю проданних білетів. 

Звісно, цей ряд можна продовжувати. Керівникам УПЛ є над чим працювати, проте наразі все більше нагадує “Популізмстайл” ніж дієві кроки. Багато мови, багато пафосу, мало дій...

Другие посты блога

Battle: Шапаренко VS Корзун
24 ноября 2017, 13:41
18
Все посты