Tribuna/Футбол/Блоги/Футбол 24/Молода кров EREDIVISIE 2014/15 - символічна збірна

Молода кров EREDIVISIE 2014/15 - символічна збірна

Денис Босянок називає головних молодих «перлин» голландської першості, матчі якої вже не перший рік із задоволенням коментує.

Блог — Футбол 24
Автор — Gullit
30 апреля 2015, 19:40

Голкіпери

№1.Варнер Ган (Warner HAHN)

Клуб: «Зволле»

Вік: 22 роки

Статистика сезону: 28 матчів

Вартість (тут і далі – оцінка transfermarkt.de): 1 млн євро

Цей голкіпер належить роттердамському «Феєнорду», а у «Зволле» грає на правах оренди, допомагаючи команді виступати на високому рівні вже третій сезон. Клуб вдруге поспіль вийшов у фінал Королівського Кубка – за безпосередньої участі Гана. Також Варнер захищав ворота голландської молодіжки на турнірі в Ізраїлі у 2013-му році, де вона дійшла до півфіналу. Роттердамська школа воротарів знову довела, що вона є сильнішою за амстердамську.

Запасний. Серджіо Падт (Sergio PADT)

Клуб: «Гронінген»

Вік: 24 роки

Статистика сезону: 32 матчі

Вартість: 1,5 млн євро

Для Падта це дебютний сезон в елітному чемпіонаті, і він одразу зарекомендував себе дуже пристойного рівня голкіпером. У нього є перспектива вирости у воротаря національної команди.

Центральні захисники

У моїй лінії оборони всі чотири захисники представляють «народні команди».

№3. Джефрі Брума (Jeffrey BRUMA)

Клуб: ПСВ

Вік: 23 роки

Статистика сезону: 29 матчів, 3 голи

Вартість: 4 млн євро

Для нього це другий сезон на дорослому рівні. Але насправді у 23 роки Брума вже зрілий, сильний захисник. Йому ще іноді бракує стабільності, але у такому віці стабільних захисників фактично не знайдеш. За всіма показниками Джефрі – це футболіст, який у найближчий рік стане гравцем національної команди. Я переконаний в цьому.

№4. Свен ван Бек (Sven van BEEK)

Клуб: «Феєнорд»

Вік: 20 років

Статистика сезону: 29 матчів, 1 гол

Вартість: 2 млн євро

Як на мене, то це просто блискучий дебют. У «Феєнорда» одна лінія відіграла на практично чемпіонському рівні – це оборона. Тільки до захисників немає претензій від уболівальників. Ван Бек у 20 років, граючи на життєво важливій позиції центрального захисника, проявив себе надзвичайно добре. Завдяки його успішному дебюту оборона «Феєнорда» - одна з двох найкращих у голландському чемпіонаті.

Лівий захисник

№5. Джетро Віллемс (Jetro WILLEMS)

Клуб: ПСВ

Вік: 21 рік

Статистика сезону: 28 матчів, 1 гол

Вартість: 6 млн євро

Джетро (або Єтро, якщо говорити по-фламандському) Віллемс, на мій погляд, це претендент на звання Гравця року у Нідерландах. Він ще у молодіжному віці, але вже точно може грати в головній команді країни. Це один з двох найкращих розпасувальників сезону в елітному голландському чемпіонаті. На його рахунку безліч влучних, вивірених подач на суперфорвардів ПСВ. Дванадцять результативних передач Віллемса у 21 рік – це вже достатня характеристика цього молодого таланта.

Правий захисник

№2. Рік Карсдорп (Rick KARSDORP)

Клуб: «Феєнорд»

Вік: 20 років

Статистика сезону: 17 матчів

Вартість: 350 тис євро

Одноліток згаданого вище ван Бека виграв конкуренцію за правий фланг оборони, головним чином, завдяки класній грі у 2015-му році.

Півзахист

Розпочнемо з «десятки», тобто з головного футболіста у середній лінії. А це у нас…

№10. Хакім Цайх (Hakim ZIYECH)

Клуб: «Твенте»

Вік: 22 роки

Статистика сезону: 29 матчів, 9 м’ячів

Вартість: 5 млн євро

Разом із Віллемсом – це другий найкращий розпасувальник чемпіонату (12 результативних передач), хоча у його команди важка фінансова ситуація, вона – банкрут. У «Твенте» Цайх перейшов влітку – із «Херенвена» за чотири мільйони. Для клубу з Енсхеде це були великі гроші. Попри все, Хакім продовжує свій поступ. Це один із найбільш тямущих молодих футболістів сезону.

№6. Єспер Дрост (Jesper DROST)

Клуб: «Зволле»

Вік: 22 роки

Статистика сезону: 31 матч, 8 м’ячів

Вартість: 1,25 млн євро

За природою він швидше «солдат», ніж атакувальний хавбек. Цей сезон у Дроста - просто проривний, у нього багато забитих м’ячів. Єспер – неймовірний працелюб.

№7. Сем Ларссон (Sam LARSSON)

Клуб: «Херенвен»

Вік: 22 роки

Статистика сезону: 20 матчів, 8 м’ячів

Вартість: 1,75 млн євро

Шведський дебютант голландського чемпіонату. Класний дриблінг, спритні ноги і, як для іноземця, дуже помітний дебют.

Атака

№9. Мемфіс Депай (Memphis DEPAY)

Клуб: ПСВ

Вік: 21 рік

Статистика сезону: 28 матчів, 21 м’яч

Вартість: 15 млн євро

Депай, наразі найкращий голеадор першості, – ще один претендент на звання Гравця року у Голландії. Дуже ймовірно, що він буде найдорожчим футболістом наступного трансферного ринку голландського футболу. У нього мало шансів залишитися в ПСВ після двох сезонів на дорослому рівні. Мемфіс вже є футболістом національної збірної, а у 20-річному віці забив аж два м’ячі, приїхавши на чемпіонат світу в Бразилію.

№8. Анвар Ель Газі (Anwar EL GHAZI)

Клуб: «Аякс»

Вік: 19 років

Статистика сезону: 29 матчів, 9 м’яч

Вартість: 2,5 млн євро

Анвар – наймолодший футболіст у моїй символічній збірній. Це типовий крайній нападник, єдиний представник другої команди чемпіонату. У «Аякса», як і завжди, сила-силенна молодих талановитих форвардів. Але тільки Ель Газі достукався до серця головного тренера Франка де Бура, вже досвідченого, титулованого спеціаліста. Адже, наприклад, неймовірний, світлий і чи не найкращий молодий дебютант попереднього сезону Рішайро Живковіч, який блискуче «вибухнув», виступаючи за «Гронінген», і якого одразу вихопив «Аякс», опинився у «дублі». Де Бур не домовився з форвардом і, попри очікування вболівальників, вирішив його повчити у вищому дивізіоні дублюючих команд. Таким чином Ель Газі виграв конкуренцію у Живковіча, отримавши право на сезон у дорослому «Аяксі».

№11. Себастьян Галлер (Sebastien HALLER)

Клуб: «Утрехт»

Вік: 20 років

Статистика сезону: 15 матчів, 10 м’ячів

Вартість: 1,25 млн євро

Чи не найбільш вдалий трансфер середсезоння, якщо брати до уваги продуктивність. Галлера купили взимку в «Осера». У цього клубу дуже знана і сильна не тільки у Франції, а й в Європі, школа молодих футболістів. У Голландії в цьому всі переконалися на прикладі потужного центрфорварда Себастьяна Галлера. Міць, прекрасна гра двох ніг, неймовірно висока швидкість. Прийшовши взимку, він встиг забити вже 10 м’ячів. Тож у Галлера – заслужене місце в символічній збірній сезону.

Тренер

Найкращу роботу з молодими футболістами в цьому сезоні провів Філіп Коку (ПСВ). Мало кому вдається виграти чемпіонський титул з командою, середній вік якої – 22 роки - практично дорівнює віку молодіжної збірної. До слова, 22 років цей показник досягнув лише з приходом 28-річного Гуардадо і 24-річного Де Йонга.

Висновок

Думаю, що приклад Джермейна Ленса чітко вказує на те, що в голландському чемпіонаті грають дуже висококласні футболісти. Зрозуміло, що Ленс переходив у «Динамо» в статусі гравця національної збірної. Але згадані вище футболісти, як мінімум, пройшли молодіжний рівень. Особливо варто придивитися до позиції центральних захисників. Попри те, що «Динамо» витратило значну суму на футболіста збірної Австрії Драговіча, рівень центрбеків команди – не найкращий. А ще б не завадили «ідеологи», тобто центральні півзахисники – такі як Цайх. Це вкрай необхідний футболіст для київського «Динамо», враховуючи те, що марокканець Беланда провалюється в головних матчах, як показав цей сезон. Я вже не кажу про форварда Депая. Але з вартістю в 30 мільйонів він просто не по кишені киянам. А от до Живковіча, який поки що перебуває у дублі «Аякса», варто придивитися уважніше.

Другие посты блога

Реванш
21 декабря 2014, 13:52
4
Невідомий рекордсмен
11 ноября 2014, 13:33
Все посты